,

Els Vinyes, pare i fill, fan 2n i 3r respectivament a les 4 hores de Lleida

El Golf de Vinyes-Guillamet-Caminal en plena cursa

A les 4 hores de LLeida, a Vinyes-Guillamet-Caminal se’ls va escapar el triomf per un problema mecànic, mentre que en la seva estrena en competició, Joan Vinyes Jr. i Marc Barcons van assolir un meritori 3r lloc.

El trencament d’un palier quan falta en 15 minuts per al final de la prova, va provocar que l’equip format per Vinyes-Guillamet- Caminal (VW Golf 2.0 #2) no poguessin repetir el triomf (Classe 2) de la passada edició.

En el moment de l’incident gaudien d’un avantatge de 5 voltes respecte del seu rival immediat, una distància però, que no va ser suficient per poder conservar el lideratge de la categoria.

Vinyes Jr. s’estrena amb un 3r lloc

Per la seva banda, Joan Vinyes Jr. i Marc Barcons (VW Golf 1.8 #4) van completar la prova de l’Escuderia Lleida en la 3a. posició, també de la classe 2. Val a dir que més enllà del mèrit natural per la plaça obtinguda, la inexperiència del jove Vinyes com a pilot, més el fet que aquest era un escenari poc favorable per iniciar-se en el món de la competició, fan que la feina feta tingui molta més importància.

La meteorologia, protagonista

Pocs dies abans de l’última prova de l’any per a la majoria de pilots presents, tots els equips donaven per fet que les mecàniques tornarien a ser víctimes d’una pista dura i amb paranys nous a cada volta.

Aquesta previsió va complir-se en la part final de la prova. I és que en les primeres hores de competició, la pista era un autèntic fanguer, amb les complicacions que això suposa. La pluja caiguda durant la nit i gran part de la matinada anterior a la cursa, va ser la responsable que la prova es pogués necessitat de remullar la pista, quelcom que acostuma a passar sempre donada la falta de pluja habitual.

Un dissabte sense sorpreses

La jornada del dissabte (dia 3) va transcórrer segons les previsions, especialment pel que fa als equips amb experiència.

En aquest sentit, el Golf de Vinyes-Guillamet- Caminal va demostrar un cop més el seu magnífic ADN, quelcom que combinat amb les mans expertes dels seus pilots va acabar registrant un millor crono de 1’04”517, el millor de la sèrie.

En els cronometrats van acabar ocupant la setena plaça, amb un crono en 1’05”660.

El fang limita al jove Vinyes

Per la seva part, en Joan Vinyes Jr. -que va estar molt còmode en els lliures-  no va poder seguir igual de còmode durant els cronometrats, donat que la pista estava molt relliscosa, sobretot a l’inici de la mànega.

En finalitzar els 40’ d’entrenaments oficials, visiblement contrariat Vinyes Jr. comentava així el viscut:

“No estic content. He rodat menys de 5’ abans de quedar enganxat en un revolt. Després m’han dit que el punt on m’he enganxat és un lloc conflictiu. M’ha quedat clar que amb fang a la pista, si vas massa ràpid el cotxe va per on li sembla”

Warm up anul·lat

Després de tres voltes darrere del Safety Car,  arrencava la carrera. Destacar que des d’aquell moment el SC ja no va haver de sortir més.

Vinyes-Guillamet-Caminal, cadascú al seu ritme, van fer una carrera molt regular. De fet, tret d’un problema al selector del canvi, a l’inici del segon relleu i amb el SC en pista, tot havia anat molt bé per al Golf #2.

Un cop solventada la dificultat, van tornar a la pista, tornant a rodar amb molta efectivitat, al menys fins que va arribar el problema mecànic que va acabar amb les expectatives de poder acabar.

Les declaracions

Vinyes ens resumia d’aquesta manera les 4 hores:

“Des del mateix inici, lluitar pel triomf absolut era una missió impossible. Les mecàniques de la classe 1 són actuals i amb unes prestacions molt superiors a les nostres. Ha estat una pena el problema del selector del canvi, però bé, així són les carreres”

Per a Vinyes Jr-Barcons, la prova no va desenvolupar-se tot lo tan regular que esperaven, sobretot pel que fa al pilot andorrà. I és que la pista tan lliscant i la gran quantitat de fang acumulat als costats de la traçada van ser un enemic a batre inesperat. Segons Vinyes Jr. “hi havia moments en el quals mantenir el cotxe a la pista no era gens fàcil. Malgrat tot, m’ho he passat bé, sobretot en l’últim relleu, quan les condicions del traçat eren millors i ja es podia anar més de pressa” 

Les dues generacions Vinyes comentant la cursa

Un debut molt exigent

Certament aquest ha estat un debut complicat i molt exigent per al jove Vinyes. Sigui com sigui, la seva tenacitat i determinació confirmen sense lloc a dubtes que és un Vinyes en tota regla, el que no treu que com a tot pilot, l’experiència i moltes hores al volant seran les que acabaran de definir tot el seu potencial. Com sempre diu el seu pare, el més important és gaudir de cada cursa i això ho ha fet amb escreix.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Font original / Fotoesport