,

PLAUS I DE LA CASA SE LLEVAN LOS TÍTULOS DEL CATALÁN DE MONTAÑA

Tot i a falta de disputar-se l’última cita del calendari del dia 9 de novembre a Sant Feliu de Codines, Ramón Plaus en CM i Gerard de la Casa en Turismes, van proclamar-se matemàticament campions del Campionat de Catalunya de Muntanya 2019 en acabar la IX Pujada Sta. Maria de Villalba – Ullastrell.

Cal destacar que tots dos pilots ja van coincidir en el més alt del podi de les seves respectives categories al final de la temporada 2017.

Plaus rubrica el guió

Per la seva part, Ramón Plaus, que anava a Ullastrell a consolidar la seva posició al capdavant dels CM del campionat, va parar el crono en 2’04”802 en la que va ser una primera pujada més aviat conservadora.

El pilot va sortir a assegurar un resultat que deixés als seus rivals sense cap opció de cara al títol. Aquestes eren les paraules de Ramonet abans d’iniciar la pujada:

La meva intenció és sortir a passar-ho bé, competir amb els meus rivals però sense arriba a l’extrem d’arriscar la possibilitat d’aconseguir revalidar el títol de manera matemàtica en aquesta prova. No penso muntar rodes noves… En fi a veure si sóc capaç de fer unes pujades sense anar al límit

Al final de les cinc pujades disputades, l’andorrà va aconseguir el seu objectiu sense haver  d’arriscar en cap moment i aconseguint la 2a posició entre els CM-PR amb un crono de 2’04”802.

7è títol de De la Casa

En Turismes, al volant del Seat Ibiza Kit Car – Baporo Motorsport, Gerard de la Casa va aconseguir una treballada 2a posició després de mantenir un espectacular duel amb el Citroën AX Sport de Jordi Galofré.

El de Gedith va arribar a Ullastrell amb els deures fets i amb la màxima nota. Ningú li podia prendre el títol (7è del seu palmarès) de campió de Catalunya de Muntanya de la categoria Turismes. Davant aquesta situació, Gerard va decidir competir amb el Seat Ibiza Kit Car.

Així doncs, sense la tensió dels punts en joc el pilot de Gedith Center va sortir senzillament a guanyar. Malauradament però, la potència del seu Ibiza no era suficient:

“Vam haver de lluitar per aconseguir la 2a posició entre els Turismes. Amb el Mitsubishi de Felix Jurado teníem les de perdre. Així doncs el nostre rival va passar a ser Jordi Galofré, que ens va posar les coses difícils al volant del seu Citroën AX Sport

“El cert és que ens vàrem divertir molt pilotant. El SEAT Ibiza Kit Car va funcionar a la perfecció. Va ser una excel·lent jornada abans de començar a pensar en el pròxim cap de setmana

No hi ha dubte que la situació canviarà radicalment a IBI (Alacant):

“A IBI ens jugarem a tot o res el títol espanyol de Turismes. Hem de guanyar sí o sí per a aconseguir el títol”

Raúl Ferré satisfet

En la categoria CM, Raul Ferré i el seu Speed Car GT-R també va ser el guanyador indiscutible de la competició, després de marcar un crono inferior a 2’03” en la primera pujada vàlida per a la classificació final.

Una vegada finalitzat el lliurament de premis, Raül afirmava estar “molt content d’haver pogut guanyar una pujada. He sortit a per totes des de l’inici i he aconseguit el millor crono absolut en les tres mànegues d’entrenaments. Ha estat una jornada molt positiva per a mi: Tot ha sortit com havíem planejat i el triomf final ha estat la millor recompensa”

En aquesta recta final de la temporada, al pilot, que té l’ajuda del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, li queda la possibilitat d’alçar-se amb el subcampionat català de l’especialitat, ja que “en l’última pujada del campionat (Sant Feliu de Codines) tindré l’opció d’aconseguir aquest subcampionat, una possibilitat que intentaré aprofitar estant entre els millors d’un escenari que ara mateix desconec.

Montellà va fer tercer

Quant a Edgar Montellà, també al volant d’un Speed Car GT-R, va situar-se en la 3a posició, a només 1 dècima de Ramonet. El millor crono (2’04”935) el va aconseguir a la pujada final.

“Em sento particularment satisfet de l’última pujada en la qual he rebaixa en 1” el meu temps anterior, a més, quedar a tan sols 1 dècima del 2n lloc de Ramonet, crec que és un bon resultat”

2on lloc en Clàssics per a Andueza

Per part seva, Eduard Andueza (Citroën AX) va acabar fent-se amb la 2a posició de la categoria C5 (Clàssics), a 8 dècimes del BMW 325i d’Albert Naval.

“Vaig trobar-me molt còmode amb l’AX i això em va permetre poder lluitar amb Naval pel triomf de la meva categoria. En l’última pujada gairebé ho vam aconseguir, però al final van faltar-nos unes dècimes

Next Stop, Sant Feliu de Codines

La 47 Pujada a Sant Feliu de Codines, que es correrà els dies 8 i 9 de novembre, posarà el punt final a la temporada de muntanya a Catalunya. La majoria de pilots, que han lluitat durant l’any pels títols de major nivell, arribaran a la prova de la Escudiería Vall del Tenes amb “els deures fets”

 

Info original /Fotos: Fotoesport