, ,

PORSCHE TAYCAN: ENTRA EN JUEGO OTRO ELÉCTRICO GANADOR

La carrera de los deportivos eléctricos cada vez se define más y mejor. Un nuevo ejemplo de ello llega ahora de la mano de los de Porsche. Hablamos del nuevo Taycan, la nueva propuesta recien presentada que desembarcará ya mismo en el mercado internacional.

Deportivo y pasional

Con el Taycan los de Porsche han querido crear un coche que más allá de su incuestionable deportividad, sea un modelo que nos haga vibrar por muchas más cosas que no solo por sus registros. Tenía que ser un coche extremadamente pasional!

Esta tarea tenía que ser relativamente asequible, dado que si en algo destacan los valores y la esencia de esta marca, y más concretamente la de los 911, es por la pasión que despiertan!

Ahora bien, el nivel de exigencia a que se ha querido llegar con el Taycan hacía subir el listón tanto, que incluso algo tan natural en su ADN resultaría una tarea difícil de imprimir. Al menos hasta el punto que pretendían proyectarla!

Al final, de hecho como siempre, el resultado supera con creces cualquier previsión.

Con el Taycan, más allá de la evidente carrera que hay dentro del sector de los eléctricos de altas prestaciones, los de Porsche buscan -como todos los demás-  romper con la larga hegemonía de Tesla y del Modelo S.

press.porsche

4×4 y dos versiones

La responsabilidad de este hito la marcan dos versiones: el Taycan Turbo y Taycan Turbo S. Ambdos utilizan dos motores eléctricos (uno en cada eje), de forma que hablamos de un tracción integral.

La versión Turbo llega a los 235 CV y a los 300 Nm de par en el eje delantero. La versión Turbo S sube hasta los 255 CV de potencia y a 400 Nm.

En los dos casos el motor posterior entrega 450 CV de potencia y 610 Nm de par.

Entre 650 y 750 CV

Así pues la suma es fácil de hacer!. En total el Porsche Taycan Turbo logra los 670 CV y 850 Nm de par de potencia total conjunta, mientras que el Turbo S llega a los 760 CV y 1.050 Nm de par.

press.porsche

Con esta caballería el Turbo S sube de 0 a 100 km/h en 2,8 según, mientras que el Taycan Turbo necesita apenas 0.4 décimas más.

La velocidad punta es la misma para los dos y está limitada en 260 km/h.

Así pues, en función de estas cifras es el Taycan Turbo S el que por derecho será el rival directo del Tesla Modelo S P100D.

Buena autonomía

La autonomía del Taycan Turbo S es de 412 km, mientras que la del Turbo homologa hasta 450 km (siempre según el ciclo WLTP).

Es compatible con sistemas de recarga rápida de hasta 800 voltios de tensión, admitiendo picos puntuales de potencia de recarga de hasta 270 kW.

Las dos versiones utilizan unas baterías de litio de 93,4 kWh.

press.porsche

3 anys de recàrregues gratuïtes

En quant a temps de recàrrega, el Taycan tardarà unes nou hores en carregar les seves bateries per mitjà d’un endoll domèstic (11 kW). Ara be, en un carregador ràpid de 270 kW recarregarà les bateries fins un 80% en menys de 25 minuts.

En el moment de la compra Porsche ofereix tres anys d’accés gratuït i il·limitat a una xarxa amb més de 200.000 punts de càrrega repartits per tot el món.

Un cupé gran, molt gran!

El nou Taycan és un cotxe realment imponent: gairebé cinc metres de llarg, dos d’ample i 1,3 d’alt, amb una distància entre eixos de 2,9 metres. 

Els de Porsche han optat per un nou sistema de suspensió neumàtica que permet rebaixar la carrosseria fins a 22 mil·límetres. Gràcies en això es poden superar obstacles o irregularitats sense risc de fer malbé els baixos del vehicle.

press.porsche

Aquest tamany més el fet de ser un cotxe de propulsió elèctrica permeten al Taycan oferir dos espais de càrrega i emmagatzematge. Per una banda hi ha el maleter posterior de 366 litres. Per l’altra el davanter de 81. Ambdós junts sumen més espai del que normalment hauríem de necessitar.

Com a gran esportiu que és, els de Porsche han projectat l’interior en una configuració que tot i estar homologada per a 5 persones, està configurada com a  2+2, es a dir, dos al davant i dos al darrere.

Inconfusiblement Porsche

Estèticament el Taycan, afortunadament no resulta transgressor. Manté l’essència del disseny habituals dels de Porsche, tot i que va una mica més enllà de la clàssica estètica dels 911.  Sigui com sigui, ben mirat segueix transpirant “Porchisme” pels quatre costats.

press.porsche

Sobri i tecnològic

Pel que fa als interiors i més enllà de la distribució dels seients anteriorment esmentada, el Taycan destaca per estrenar un nou quadre d’instruments totalment digital. Està inspirat en el minimalisme que mostrava el primer 911 de 1963.

Fet amb materials de primera qualitat, el nou quadre segueix un patró de disseny ergonòmic on l’esportivitat, l’estil i el disseny llueixen per igual.

El panell d’instruments ofereix un disseny senzill i molt modern pensat per controlar totes les funcions de manera ràpida i intuïtiva des de les diferents pantalles.

press.porsche

Diverses pantalles

La primera i més visual està en la part alta i està orientada cap al conductor. És una pantalla independent convexa de 16,8 polzades. Pot fer-se anar tant per control per veu com de forma gestual i des d’ella s’accedeix a tota la informació. En aquest sentit destacar que el conductor pot canviar entre les diferents funcions i opcions de comunicació gràcies a una càmera que segueix el moviment dels ulls.

La pantalla central compta amb tecnologia 3D. Es pot triar entre quatre maneres de visualització. La primera es la clàssica i evoca els rellotges rodons de sempre. La segona es la de mapa. En tercer lloc hi ha la de mapa complet i finalment hi ha la de visualització més purista. Mostra la informació essencial relativa a la velocitat, els senyals de trànsit o la navegació.

També hi ha espais tàctils en els extrems de la pantalla per fer anar els llums i altres funcions.

press.porsche

La pantalla destinada a infoentreteniment fa 10,19polzades. El passatger pot comptar amb una altra pantalla (opcional).

Hi ha una darrera pantalla de 8,4 polzades des de la qual es controla el sistema de climatització.

Destacar que el Taycan no inclou el clàssic selector de canvi. En el seu lloc hi ha un petit selector de direcció. Tampoc hi ha les clàssiques reixetes de ventilació. Ara el flux d’aire es controla de manera digital i totalment automàtica per mitjà de l’anomenat “«Virtual Airflow Control».

Interior sostenible

Entre les diferents configuracions de l’interior, a nivell de textures i materials, hi ha una opció de configuració que inclou materials on prima la sostenibilitat.

Quant a les opcions de color, a l’interior la gamma de colors del Taycan va des del Beix Negre-Lima, fins al Blackberry, el Beix Atacama i el Marró Meranti.

Hi ha un pack de disseny interior opcional que ofereix una selecció de combinacions de colors especials amb contrast en negre mat, plata fosca o un elegant to xampany. L’acabat de les portes i de la consola central pot ser de fusta, carboni mat, alumini en relleu o de tela.

Acabarem aquest repàs de la zona interior amb el rellotge analògic central, un element clàssic en tots els esportius de Porsche que segueix present en el Taycan. De la mateixa forma el Taycan també conserva el botó d’arrencada a l’esquerra del volant.

Porsche Taycan / Christoph Bauer

Concepte esportiu

Com a bon esportiu de propulsió elèctrica el Taycan ha estat dissenyat per oferir les sensacions més esportives possibles.

Elements com la suspensió neumàtica que regula l’alçada del cotxe, o el fet d’equipar també un diferencial electrònic de desplaçament limitat en l’eix posterior i un eix posterior direccional per poder traçar en els revolts amb molta més tracció i seguretat, són exemples de l’incosteble esportivitat que s’amaga en el Taycan.

Sistemes inèdits

En aquest sentit, destacar que entre els molts elements que completen l’artillera de sistemes del nou Taycan hi ha alguns de molt importants, inèdits fins ara. El control electrònic d’amortidors «PASM» i el «PDCC Sport» o sistema d’estabilització del balanceig són dos de molt importants.

Tampoc podia faltar un nou sistema de frenada regenerativa en desacceleraració per poder recarregar les bateries en les frenades sense haver de fer servir els frens convencionals.

press.porsche

5 modes de conducció

A banda de la gestió electrònica del cotxe, Porsche també ha utilitzat de cara al xassís materials com l’acer i l’alumini. Gràcies en això s’ha aconseguit que tot i l’imponent tamany del cotxe, que aquest sigui lleuger, però que tanmateix mantingui un bon índex de rigidesa torsional.

Esmentar també els cinc modes de conducció, quatre predeterminats i un cinquè personalitzable. Els predeterminats són: «Range», «Normal» «Sport» i «Sport Plus». Segons el mode escollit variarà la gestió de la caixa de canvis i del motor. Finalment el mode totalment personalitzable es pot calibrar totalment al gust del conductor.

Tal i com evolucionen les noves tecnologies any rere any, aquest és un apartat que sempre sorprèn. En aquest fas no és una excepció. L’arsenal tecnològic del nou Taycan es brutal, convertint-lo en tota una referència. En parlarem amb mês detall quan s’apropi definitivament la seva comercialització.

Fruita prohibida

Com tot bon esportiu, el Taycan no serà barat. El preu base de l’acabat Turbo és d’uns 155.000 euros, mentre que el Turbo S arriba als superarà els 189 mil euros, (preus peninsulars).

Ara bé, si ens liem la manta al cap i estem disposats a comprar un cotxe d’aquest calibre, segur que l’acabarem equipant amb un mínim d’extres. En aquest sentit, per poc que sumem algún element opcional de la llarga llista disponible, el preu superarà fàcilment els 200.000 euros.

press.porsche

press.porsche

press.porsche