, ,

43a Fira d’Andorra la Vella: vídeo-resum de l’espai de vehicles

Passats els dies de rigor necessaris per poder editar-lo, us passem el vídeo del que va ser aquesta passada 43a edició de la Fira d’Andorra la Vella, concretament el vídeo del que va haver-hi a la carpa destinada als concessionaris de cotxes i motos del país.

Enguany van tornar a estar presents tots els integrants de l’AIVA, l’associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra. En aquest sentit, el sorteig dels espais d’aquesta edició 2022 va fer variar lleugerament les ubicacions dels diferents expositors.

La veritat és que entrar per la banda nord i trobar-te a un costat cotxes i a l’altre, motos i quads, ens referim a Auto Centre Principat (Hyundai) a l’esquerra i als de Top Moto i Intermoto a la dreta, feia més patxoca que trobar a banda i banda cotxes.

Uns quants metres més endavant, un cop et plantaves davant de l’estand de Crèdit Andorrà, hi havia seguit de Hyundai  l’espai de Becier Vehicles i el seu espectacular desplegament de marques, incloses moltes novetats que van aconseguir tenir de cara a la fira, com per exemple el Renault Astral, el nou gran SUV dels francesos pel qual van fer mans i mànigues per tenir-lo de cara a la fira. En tot cas, com sempre fan, els de Santa Coloma van dur un gran nombre de models entre totes les marques que representen, Ssanyong, Dacia, Renault, Alpine, Mazda, i així fins arribar a l’espai on hi havia Maserati. Dels del trident italià destacarem el Levante Trofeo de color blanc amb el que Becier tancava la seva exposició. 

Seguidament hi havia un altre dels plats forts de l’envelat.  I és que entre l’espai de motos, el dels cotxes, el d’alguna furgo i fins i tot un camió de la divisió de Pyrénées Industrials, els de Pyrénées Motors tornaven a destacar per la gran varietat d’opcions que ofereixen entre totes les marques i divisions que tenen. Les Harley o les BMW, els cupés tant de Mercedes, com de BMW, els estilosos models de la nova col·lecció d’Opel  Citroën, els 4×4 de Suzuki o l’imponent Defender de Land Rover, lluïen i molt! El plat fort però, el que va captivar totes les mirades va ser un Mercedes AMG GTS. Aquest flamant esportiu d’alta volada va ser indiscutiblement el ‘Rei de la pista’ dels de Pyrénées.

Seguia l’estand de la divisió de Pyrénées Motors de Grup Pyrénées el del grup escaldenc, Centre Prestigi Automòbils (Peugeot, Audi, Porsche, Volkswagen).  Més enllà, acabant la banda de baixada de l’envelat, hi havia l’espai dels de Cimex Auto amb una selecció de models entre Fiat, Jeep i Alfa Romeo.

La part central de l’envelat l’omplien (de nord a sud) Toyota Motors (Toyota, Lexus, Subaru, Kymco i Kawasaki) tot i que donat als problemes de distribució que hi ha a nivell mundial, enguany van ser Toyota i Kymco les marques exposades pels de l’Av. Fitxer i Rossell. A tocar hi havia Autodièsel (Volvo), i de l’altre costat Auto Selecció (Ford), Europ-Auto (Seat i Cupra) i finalment els d’Skoda.

Aquest espai central on hi havia aquest concessionaris incloïa unitats molt venudes i de gran acceptació de totes les marques: les diferents variants del Toyota Yaris, ja sigui el Yaris GR o el Yaris Cross, són cotxes que encapçalen en nombre de vendes els seus respectius segments.

De Volvo, els nous XC40 i C40 elèctrics -indubtablement els que més rebombori van provocar també tenen una llista d’espera impressionant. En tot cas no hem d’oblidar-nos de la resta de models exposats, entre ells els de tall Cross Country que tant representa el catàleg de la marca sueca des de fa anys.

De Cupra, la marca esportiva de Grup Seat no cal dir gaire, només cal fixar-se en el carrer per veure que hi ha uns quants rodant! La veritat és que fan molt de goig.

A l’altra banda, ja de camí cap a l’entrada, tornava a ocupar el mateix lloc de l’any passat l’estand dels de Garatge Nogreda amb alguns camions i amb la nova gamma de cotxes Nissan. Més enllà de l’espectacularitat dels camions, en cotxes els de Nogreda també presentaven novetats interessants, com ara la nova generació híbrida dels seus súpervendes, el Qashqai i el Juke. Però certament el protagonista del seu espai va ser l’Ariya, model que arribarà en poques setmanes i del qual trobareu un avançament en la revista del mes de novembre i aquí, al blog.

Completava la llista d’expositors l’espai de Top Moto i Intermoto, el grup que més marques de motos i quads remena al Principat i que com cada any resultava d’allò més atractiu pel públic. És innegable que tant les motos (de tota mena i preu) com els anomenats Utility Vehicles -quads i buggies- sempre criden molt l’atenció.

Acabarem aquest resum amb l’AAVA, fidel en cada edició de la fira amb una bonica exposició de vehicles clàssics. Els de l’Associació d’Andorra de Vehicles Antics tornaven a estar a la part exterior de l’entrada sud de l’envelat principal.

Els estands de l’Automòbil Club d’Andorra i de Morabanc, el primer amb un estand dedicat a les competicions on-line i el segon, com en el cas de Crèdit Andorrà, amb productes crediticis per poder adquirir un cotxe, completaven el gruix d’expositors relacionats amb el món del motor.

———

Si voleu accedir a d’altres reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat del desplegable que trobareu al menú superior del blog, o directament des d’aquest enllaç.