,

1000 DUNES RAID: ESPECTACULAR CINQUÈ LLOC DE MARGOT LLOBERA

Margot Llobera va signar divendres un espectacular 5è lloc en una edició realment dura i molt extrema del 1000 Dunes Raid.

Després de 2500 km d’especials en tan sols 7 etapes, Margot ha demostrat la seva habilitat en l’apartat de navegació, un dels pilars fonamentals en proves com aquesta, però també la seva fortalesa, física i sobretot mental!

2.500 km i 7 etapes

La prova dirigida per Miguel Puertas no va deixar a ningú indiferent.

Set etapes carregades de quilòmetres (fins a 550 km d’especials en un mateix dia) van posar a prova a cada rider, portant-los al límit cada dia i sense descans. Tots però, han mantingut un esperit d’aventura i de superació mai vist abans.

L’aventura per a la pilot començava a Granada amb una sortida protocol·lària i una petita etapa que la portaria en ferri cap a Nador. A partir d’aquí l’andorrana es va enfrontar a 5 dies d’autèntica lluita per  superar cadascuna de les especials.

400 km diaris de pura navegació

Amb tres trams cada dia, els riders de la categoria ‘Elit’ (pilots professionals amb altes aptituds de navegació) van haver de superar totes les especials del dia amb més de 400 km per jornada i una navegació que enguany han considerat fins i tot més exigent que la del Dakar.

En aquest sentit, ha resultat un “entrenament” d’alt nivell i una excel·lent oportunitat per ajudar a Llobera a preparar-se més i millor de cara a prova regna del calendari que tan desitja dur a terme. En aquest sentit,  continua lluitant per comptar amb el pressupost necessari per poder participar.

Concentrada no, el següent

Sigui com sigui, durant el 1000 Dunes va aparcar qualsevol cabòria, inclosa aquesta. Res va desconcentrar-la aquest dies al desert i això s’ha traduït en aquest excel·lent resultat final. Llobera va saber mantenir el control i la serenor fins i tot en moments realment complicats, físics, mentals, morals…res la va fer perdre el rumb -mai millor dit-  de fet, com és ja característic en ella, per dura que fos la jornada, en arribar cada nit al corresponent bivouac, sempre regalava a tothom el seu millor somriure.

Finalment, un cop acabada la prova, dissabte se celebrava el merescut lliurament de premis a l’Ajuntament de Granada.

Recompensa merescuda

Margot, exultant per la gesta realitzada, doncs no solament va fer 5a de la general entre un total de 42 participants, també va ser la participant més jove de la prova, la va gaudir d’allò més.

Per tot plegat, èxit absolut i màster aprovat amb una gran nota.

“He acabat el Ral·li 1000 Dunes! Estic súper contenta, encara que ha estat una autèntica bogeria. De debò que he estat al límit. El 1000 Dunes no era una prova nova per a mi, però Miguel Puertas se supera any rere any i la veritat és que he sofert al màxim. Les especials han estat precioses, amb un roadbook perfecte, però amagaven una quantitat de quilòmetres bestial i uns paranys de navegació increïbles”

”Hem estat sobre la moto més de 10 hores cada dia. Cada jornada sortíem i arribàvem de nit al campament”

“Per a mi ha estat la prova més difícil de tota la meva carrera, però m’he sentit molt bé, molt millor que l’any passat”

”Vull donar les gràcies a tots els meus esponsors i a tothom que està darrere meu ajudant-me i per descomptat també vull felicitar a l’organització”

I això és tot, de moment…. A veure si finalment aconsegueix reunir en el temps que li queda la part del pressupost que li falta. Per mèrits no serà! D’aconseguir-ho, que tremolin a l’Aràbia Saudita, doncs tot apunta que tots viurem un Dakar ben intens de la mà de Margot LLobera.

Felicitats Margot.

Fotos. Actiongraphers/Margot Llobera