,

Espectacular duel entre Gerard Sala i Marc Font a l’Enducross de Beixalís

El podi de la categoria Pro

Gerard Sala en Pro, Jaume Llovet en Expert, Iker Valerio en 125 cc, Jaume Martinet en 85 cc i Iu Teixidor en 65 cc, van ser els guanyadors de la tercera prova del calendari del Campionat d’Andorra d’Enducross, prova disputada a Beixalís – La Massana.

Traçat tipus crono d’enduro

El Moto Club Les Valls, organitzadors de l’esdeveniment, van preparar un traçat en el què es van barrejar les zones naturals que ofereix l’orografia de l’antic abocador de Beixalís, amb obstacles artificials que van col·locar en la gran esplanada central.

Tenint en compte la diversitat de categories, els de l’MC les Valls van dissenyar un traçat tècnic amb diferents variants adaptades a les categories petites.

Climatologia favorable

Sol i ratxes de vent, en ocasions molt fortes, van acompanyar als participants que es van desplaçar a la collada de Beixalís. El vent va ser decisiu perquè la pols no es quedés en suspensió en el traçat, de tal forma que la visibilitat va ser en tot moment molt bona.

El sol va brillar amb força durant tot el dia, però l’ambient va ser força suau i agradable, i és que l’escenari en què es va disputar la prova estava a gairebé 2000 metres d’altura.

Baixa inscripció

Els organitzadors van lamentar que tot i que la previsió de participació era alta, al final només va haver-hi una dotzena de pilots en competició.
Basilio Alves, responsable de l’MC Les Valls, ens va comentar que “al principi semblava que tindríem una bona inscripció, però ara mateix no sóc massa optimista. Enguany no s’ha pogut seguir el campionat de manera regular i això influeix molt en el plantejament dels pilots. Per altra banda, en aquesta època els més petits ja estan de vacances”

Les previsions d’Alves van complir-se, sobretot pel que feia referència a les categories més petites, les quals van disputar les dues mànigues previstes de 15’, però sense competència directa per al guanyador.

Entre els PRO, emoció fins al final

Les dues categories van disputar conjuntament les tres mànegues previstes de 25’.

Gerard Sala i els germans Marc i Miquel Font van protagonitzar els moments més espectaculars de la jornada.

Marc Font i Gerard Sala

En la primera mànega, Marc Font va ser el líder de la prova fins que un problema en la seva mecànica el va fer parar a l’assistència. Sala va passar a ocupar el primer lloc i ja no va deixar anar fins el final.

En la segona mànega, Marc Font, amb un ritme molt regular, i Gerard Sala sempre a l’atac, van mantenir una lluita al límit. Tant va ser així que res no va decidir-se fins que els dos pilots van creuar, molt junts, la línia d’arribada. Al final la victòria d’aquesta segona mànega també va ser per a Sala.

Propera prova a l’octubre

La continuïtat del Campionat d’Andorra d’Enducross arribarà el mes d’octubre (dia 2). El lloc està encara per confirmar.

——-

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport nacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe, o si ho preferiu, accediu des del menú superior del blog.

Font/Fotos: Fotoesport