,

EXCEL·LENT RESULTAT DE VINYES-FONT A BARCELONA

Aquest passat cap de setmana (dies 21 i 22 de setembre), en el marc de la GT Cup Open Europe, Joan Vinyes i Jaume Font van endur-se el triomf de la 1a cursa en AM (2on lloc absolut) en el Circuit de Barcelona – Catalunya.

Tractant-se de la GT Cup europea, la mecànica amb què van aconseguir-ho va ser la del Porsche GT3 .

Recordem que l’andorrà també va fer podi una setmana abans en una competició i amb un cotxe molt diferents. A Astúries, amb Jordi Mercader de copilot, va coronar-se pilotant el Suzuki Swift R+.  A Barcelona -com queda dit- va aconseguir-ho compartint el volant del Porsche GT3 amb Jaume Font.

La qüestió és que després de dues jornades intenses de test amb l’equip Baporo Motorsport, Vinyes-Font (Porsche GT3) van aconseguir el seu primer triomf en la primera carrera del meeting de la GT Cup Open Europe.

Climatologia caòtica

Els dos dies de test es van desenvolupar amb sol i temperatures estiuenques. No obstant això, tots els presents a Montmeló tenien sabien que per dissabte (dia 21), el primer dia de competició oficial, hi havia previst pluja.
Tot i que va haver-hi categories que van poder disputar les seves carreres amb l’asfalt sec, les previsions van complir-se i categories com la GT Cup Open Europe van haver de suportar-la amb força intensitat. De fet aquest cas va ser especialment virulent en la primera carrera, quan la pluja va aparèixer quan menys se l’esperava amb molta intensitat.

Entrenaments privats i lliures: molt necessaris…

En aquestes dues jornades en les quals Vinyes-Font i els tècnics de Baporo Motorsport, van comptar amb l’ajuda d’un enginyer especialista en Porsche, els progressos en la posada a punt del GT3 van ser molt prometedors.

No hi ha dubte que els cronos marcats en aquestes mànigues prèvies al meeting normalment no són del tot significatives, doncs tots els pilots “es guarden” alguna cosa. No obstant això, el fet de quedar molt propers del Top5 en els lliures i amb un millor crono de 1’52”924, era una clara demostració que el ritme de Vinyes-Font havia millorat de manera sensible.

Una vegada acabades les denses jornades de test, en Joan ens feia el següent comentari: “Crec que hem encertat al demanar l’ajuda d’un especialista en Porsche per millorar les prestacions del GT3. A més,  l’hem tingut en un traçat que coneixem molt bé, doncs ja hem competit en moltes carreres”

“Respecte dels reglatges del Porsche, hem après més en aquests dos dies que en tot el que portem de temporada”

Finalment el pilot sentenciava que “tinc les millors sensacions per a les dues carreres que ens queden per disputar. Malgrat les previsions de pluja de demà dissabte, crec que podem estar entre el més ràpids, evidentment deixant de banda  els Lamborghini”

Qualificació i Carrera 1

La pluja va aparèixer abans de l’inici dels entrenaments oficials de l’andorrà. De fet, va ser tan intensa la pluja que en pocs minuts la pista del circuit de Barcelona semblava un riu. A causa d’això es va esperar un temps prudent per veure si afluixava la tempesta, però va ser inútil. Els organitzadors de l’esdeveniment van decidir anul·lar la màniga i muntar la graella de sortida de la primera carrera en base als temps de la 2a tanda d’entrenaments lliures.

Cop de teatre en l’inici de la carrera inicial

Els vehicles van donar la volta de formació amb la pista seca, però just quan la graella de sortida estava en formació va començar a ploure amb força.

Tot i això es va donar la sortida i en finalitzar la primera volta tots van decidir (òbviament) passar pel pit-lane a canviar rodes, el safety car -que rodava mantenint la formació des del començament de carrera-  va abandonar finalment la pista uns minuts més tard. En aquells instants és quan va començar  la carrera de la veritat.

Avançament fulgurant en l’estadi

Vinyes va iniciar aquesta primera volta en tercera posició, però en arribar a la zona de l’estadi va veure l’opció de superar als rivals que el precedien i no va dubtar.

Dit i fet, l’andorrà va situar-se al capdavant de la carrera agafant un considerable avantatge respecte dels rivals, situació que va mantenir fins al final del seu relleu.

Jaume Font va agafar el volant del Porsche GT3 i va aguantar la privilegiada posició fins a escassos 5’ del final de carrera, moment en què no va poder fer res per resistir davant de la potència del Lamborghini Huracán, de Liberati, el líder del campionat.

En Joan ens comentava d’aquesta manera l’episodi de Font i l’Huracán:

“Amb el meu company Jaume en pista deensant la 1a posició vaig passar molts nervis. No vaig ser capaç de seguir la carrera des del mur. L’opció de guanyar era real, però la 2a posició absoluta, a part de primers en AM, ja va ser un gran resultat. Sense cap dubte molt satisfet i agraït al meu company i als de Baporo Motorsport pel treball realitzat”

Qualificació i Carrera 2

La bona línia iniciada en la jornada anterior (amb l’asfalt mullat), va tenir continuïtat en la segona jornada de competició oficial.

En la QP2 Jaume Font va marcar un millor crono d’1’52”799, ocupant la 5a posició de la classificació absoluta (4a entre els AM), després de mantenir un espectacular duel amb els Porsche de la categoria.

Aquesta carrera final va tenir un desenllaç més tranquil que l’anterior. Malgrat tot,  en les primeres voltes es van poder veure lluites molt espectaculars per darrere dels líders de la prova.

Amb Vinyes al volant, l’objectiu passava per agafar el Porsche de John de Wilde. Segons Vinyes era una meta inassolible en aqueslls moments, doncs el ritme del pilot belga era molt superior.

Així ho comentava Vinyes al final: “Des del mur em dèien que ataqués per  intentar agafar de Wilde i així acabar en el podi de la categoria. La realitat però, era que el seu ritme era molt fort i  rebaixar diferències era impossible. Així doncs, en aquesta segona carrera ens vam quedar a un pas del podi.

“En tot cas, estem molt contents del cap de setmana. Ara ens queda molt treball per fer, però el positiu de tot plegat és que hem trobat el camí a seguir per millorar les nostres prestacions”

Punt i final de Vinyes en la GT Cup

El pilot andorrà no podrà participar en l’última cita de la GT Cup Open Europe, que serà la de Monza (Itàlia). La coincidència de dates amb el Ral·li de Santander és el motiu de la seva absència en aquesta darrera prova de la GT Cup europea.

 

Info original: Fotoesport