,

EXCEL·LENT INICI DE LES CRÈDIT ANDORRÀ GSERIES 2021

José “Cohete” Suarez (GIAND), Yan Le Potier (SBS), Àlex “Sito” Español (2RM) i Cristian España (ICE Gladiators) van adjudicar-se ahir, dissabte 9 de gener, el primers triomfs de la temporada de les Crèdit Andorrà GSeries 2021.

EL ‘FILOMENA’ DEIXA EMPREMTA

Donat el pas de la borrasca Filomena, les condiciones metereològiques han estat força complicades tot el cap de setmana. En aquest sentit al Port d’Envalira les inclemències derivades d’aquest fort temporal van ser molt més dures. Destacar que la G1 va disputar-se amb els termòmetres sempre en negatiu. Tot i que les nevades han estat presents a tot el país quasi de forma constant des d’ahir dissabte, en el moment de les finals la intensitat d’aquestes va ser especialment important.

Els equips inscrits en la G1 no ho van tenir fàcil per poder desenvolupar les tasques preparatòries pròpies de la competició. El cert és que els 69 pilots inscrits en aquesta nova edició 2021 van haver de superar les conseqüències de la borrasca fins i tot per poder arribar al circuit.

TREBALL INTENS A LA PISTA

Amb tot però, tothom va mostrar-se encantat per l’excel·lent estat de la pista. I és que amb les baixes temperatures que s’han registrat en les instal·lacions del Port d’Envalira des de mitjans de setmana, l’equip de manteniment de la pista va treballar intensament per tenir-la a punt, un fet que enguany han assolit gràcies en gran mesura a les condicions metereològiques, ja que tot i fer-ho tot més complicat, també han afavorit molt la feina ! Així ens ho comentava Alex Bercianos, màxim responsable de les instal·lacions:

“El treball en el circuit ha estat constant. Ha estat el treball de sempre, però aquesta vegada el resultat s’ha fet molt més visible gràcies a les condicions del temps.”

Bercianos també es mostrava satisfet pel desenvolupament del meeting en general:

“Crec que hem anat solucionant tots els problemes que s’han anat plantejant en aquest any tan complicat. El protocol establert s’ha anat complint gràcies a la col·laboració de tots. Per tot, estic molt content d’aquest primer meeting”

GIAND

CAMPIONS MUNDIALS VS JOVENTUT I GANES

L’esquadra dirigida pel pilot balear Pedro Font va complir amb les expectatives creades. Això sí, amb algun imprevist en la classificació.

Els sis pilots de l’Elegant Driver, tres d’ells campions del món de ral·lis, van estar al capdavant de la classificació, encara que van ser-hi amb lleugeres sorpreses en l’ordre. Diem això perquè “Cohete” Suarez i Nil Solans van lluitar pel triomf fins a l’últim revolt. No obstant això,  la sorpresa va venir de la mà de Gil Membrado. Amb només 13 anys d’edat, Membrado va endur-se gran part del protagonisme de la jornada.

José “Cohete” Suarez

NIL I “COHETE” GUANYEN LES FINALS 1

El meeting va iniciar-se amb el domini dels germans Solans, Nil i Jan. Seguits per “Cohete” i Xevi Pons, els germans Solans van ser els més ràpids en la mànega qualificativa.

En la primera final 1 Jan Solans no va aconseguir travessar la meta i va quedar descartat de cara al podi final. Així doncs, Nil i “Cohete” van ser els vencedors de les respectives Finals 1.

En les finals que van tancar el meeting, el pilot asturià va saber mantenir el ritme, mentre que Solans no va poder evitar quedar-se endarrerit en l’última final. Precisament aquesta final la va guanyar un incisiu i sorprenent Gil Membrado, que va tancar de la millor manera possible aquest primer meeting, demostrant una qualitat de pilotatge excel·lent, i una forta progressió.

Classificació GIAND.

Podi Giant

2RM

DUEL ENTRE SALA I ESPAÑOL

En 2RM (dues rodes motrius) es va viure una magnífica lluita entre dos pilots andorrans. D’una banda Lluis Sala, pilot veterà que feia 18 anys que no competia sobre la pista gelada del Circuit Andorra. De l’altra, el jove pilot de l’ACA Esport, Àlex “Sito” Español. Amb només 20 anys, Español va iniciar-se en aquest mateix escenari l’any passat.

Sala va començar el meeting de manera impecable. Va ser el més ràpid en la mànega qualificativa i va guanyar amb autoritat la primera final que va disputar.

Per la seva banda, “Sito”, que va estar molt combatiu des de l’inici, a només 1”68 de Sala va acabar ocupant la segona posició en la qualificativa. El jove pilot també va guanyar la seva final.

Lluis Sala i Àlex Español

Així doncs, tot es va decidir en les últimes finals en les què els dos pilots no van coincidir.

En guanyar in extremis la seva final, Español va complir el seu objectiu. Sala va haver de conformar-se amb la segona plaça tant de la final 2A, com de la classificació absoluta.

Classificació 2RM.

Podi 2RM

SIDE BY SIDE

TERRITORI LE POTIER

Guanyant totes les mànegues disputades, els germans Yann i Erwan Le Potier no van donar cap opció als seus rivals.

Yann va ser el més ràpid en la mànega qualificativa, mentre que Erwan va marcar  el tercer millor registre. Gràcies en això tots dos van coincidir en les finals.

El duel entre els Le Potier es va saldar en taules. I és que mentre Yann guanyava la primera final, el seu germà Erwan guanyava la segona.

Destacar que entre els 20 pilots inscrits en SBS, hi havia dos pilots habituals del Mundial de motociclisme, Àlex Rins i Albert Arenas.

Classificació SBS.

Podi SBS

ICE GLADIATORS

CRISTIAN ESPAÑA, INTRACTABLE

Cristian España va aconseguir una còmoda victòria en aquest primer meeting dels ICE Gladiators 2021. L’andorrà va guanyar la mànega qualificativa i les dues finals disputades amb total autoritat. El van seguir Tito Rabat i el seu germà Xavi España.

Classificació  ICE Gladiators.

Podi Ice Gladiators

PROTOCOL ANTI PANDÈMIA

Destacar que aquest meeting 2021 s’està realitzant seguint el protocol de seguretat establert de cara a les proves esportives que es realitzin a l’aire lliure. En aquest sentit s’han fet proves TMA a tot el personal present, des dels organitzadors i pilots a qualsevol persona que hagués d’estar en el circuit. Recordar que enguany el meeting té lloc sense públic.

PRESÈNCIA DE PILOTS INTERNACIONALS

Sí que van tenir ocasió de presenciar aquesta primera carrera diferents pilots de  nivell internacional. En aquest sentit, destacar els pilots de MotoGP, Joan Mir, Fabio Quartararo i Aleix Espargaró i el pilot de ral·lis Dani Sordo.

DIA 16, 2n. MEETING

El proper dissabte dia 16 es viurà el segon lliurament d’aquesta nova edició 2021. Després del que hem vist en la G1 podem assegurar que l’espectacle sobre la pista gelada del Circuit Andorra està garantit, però bé, quan no ha estat garantit l’espectacle en unes Crèdit Andorrà GSeries?

I això és tot, al menys fins d’aquí a una setmana.

Per accedir a d’altres entrades d’àmbit esportiu, podeu fer clic en aquest enllaç. També podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/ Fotos: Fotoesport