,

ELS ALEMANYS LIDEREN L’ECO GRAND PRIX ANDORRA

Aquest cap de setmana del 9 i 10 de març ha tingut lloc l’ECO Grand Prix Andorra.

Segons els organitzadors, la que ja és la segona edició d’aquesta singular competició de vehicles elèctrics ha estat un éxit.

Destacar el bon temps, que a diferencia de l’any passat, enguany ha regnat els dos dies.

Sol vs Tempesta

Com dèiem, a diferencia de l’edició anterior, el bon temps ha fet que els concursants coneixessin una Andorra molt diferent a la de l’any passat. I és que enguany el sol els ha mostrat un altre país. El mal temps, amb molt de fred, neu i vent, va fer que l’any passat fos ben diferent.

Per això, també a nivell de cursa el tarannà ha estat un altre, tant pel que fa al rendiment dels cotxes participants i les bateries, com en el referent a les capacitats dels pilots.

Aquesta edicio 2019 la composaven 5 equips de 3 països diferents.

ECO Grand Prix Andorra

Elèctrics purs

Pels qui encara no coneixeu l’ECO Grand Prix, us l’expliquem breument. Es tracta d’una de les competicions internacionals més populars, i no solament a Andorra, també es disputa a Abu Dhabi, Alemanya, Espanya, França i Hongria.

Està reservada exclusivament a cotxes elèctrics purs.

En aquesta 2a edició els participants havien de conduir durant 9 hores, fent el major nombre possible de voltes al circuit Andorra – Pas de la Casa.  Les 9 hores estaven segmentades en 3 etapes de 3 hores cadascuna.

Un any més des d’Ordino

Els equips van començar a Ordino, on -com l’any passat- tenien el quartell general a l’Hotel Coma.  Des d’allà s’havia d’anar fins el circuit. El primer en arribar al circuit del Pas va ser l’Equip català Dribba. 

Ja en la marató del Circuit Andorra – Pas de la Casa, destacar que la velocitat va ser la constant de totes les etapes, però va ser a partir de la segona tanda quan es va començar a entreveure lleugerament per on podrien anar els resultats. 

ECO Grand Prix Andorra

LLuita constant

El cert és que durant les tres etapes la lluita va ser constant, sobretot entre els tres primers equips. Això va ser així especialment en les darreres 3 hores, ja al vespre. I és que en caure el dia, a part de la foscor del vespre, va aparèixer la boira. 

En aquest context, els tres equips capdavanters anaven fent canviar la classificació constantment cada pocs minuts. Per això, fer bo qualsevol pronòstic seguia sent complicat.

Victòria amb 401 voltes

Al final però, amb 401 voltes, els d’Olli Dornish van fer-se amb la vitòria. L’equip Team e-Ringe, també alemany va fer segon amb un total de 398 voltes.

Amb 384 voltes, el tercer classificat entrava a més de 2 quilòmetres de diferència respecte del 1è i del 2on classificats. Va ser l’equip Juchter Racing. 

La propera cursa tindrà lloc a França.

ECO Grand Prix Andorra:

1.- Equip Olli Dornisch, Alemanya, Tesla Model S, 401 voltes 

2.- Team e-Ringe, Alemanya, Tesla Model S, 398 voltes

3.- Equip Juchter Racing, Alemanya, Tesla Model S, 384 voltes

Rànquing actual de la sèrie:

1.- Empat amb 50 punts entre Zyad Shaikh del Regne Unit i Olli Dornisch, d’Alemanya

2.- Empat a 40 punts entre els de Kyle Field dels EUA, i l’equip e-Ringe, Alemanya.

3.- Empat amb 30 punts entre Ben Hill del Regne Unit, i Juchter Racing, d’Alemanya.

4.- Empat amb 20 punts entre Engin Basyurt dels Emirats Àrabs, i TRON de Romania.

5.- Dribba, Espanya, 18 punts

 

Font: ECO Grand Prix