, ,

FÀNTIC CABALLERO: ESTIL RETRO PER FER-HO TOT!

La Fàntic Caballero és un d’aquest models que des que van reaparèixer s’han fet un lloc distintiu en l’atapeïda graella de novetats arribades de totes bandes.

Moto amb pedigrí

Fa honor a una moto amb molta història. Fantic va ser famosa en el món del trial, de fet va ser multicampeona del Món amb el pilot Thierry Michaud.

Més enllà dáixò, la Fàntic Caballero va ser una de les motos tot terreny de baixa cilindrada més prestigioses de la seva època.

Qualitat diferencial

La qualitat de components, de fet de tota la seva fabricació en general, el seu estil, la fiabilitat i el plaer que tothom experimenta al conduir-les, però també per la seva amplia gamma d’opcions en quant a cilindrades, han fet que es disparin les vendes exponencialment, tant de la Flat Track com de l’Scrambler, els dos models de la gamma.

Tres cilindrades

I és que entre les dues variants i les tres cilindrades disponibles, les Caballero han registrat un gruix de vendes molt important. Cert és però, que han estat les 125 i les 500 les més demandades. La primera perquè en aquesta cilindrada monopolitzada lògicament pels més joves, és difícil trobar una moto amb l’estètica de la Caballero. També perqué incorpora la mateixa graella d’elements de qualitat que els que trobem en les altres dues cilindrades més potents.

L’èxit de la més alta de cilindrada arriba perquè amb 500 centímetres cúbics garanteix molt bones prestacions, tot i mantenir-se a un preu realment competitiu.

Flat Track 125

Com que de totes no podem parlar, ens centrarem en la Caballero Flat Track 125, referència en la seva categoria i la que més s’ha posat a prova.

Amb un disseny i uns acabats poc habituals en una 125, doncs com dèiem, comparteix la majoria de components presents en les 250 i 500, la Flat Track sembla molt més del que és.

Segura i confortable

Munta uns pneumàtics polivalents per poder rodar tant per l’asfalt com per camins de terra. També inclou unes llandes de tall clàssic amb unes generoses 19 polzades.

La forquilla invertida, les tiges i el manillar ample, garanteix seguretat, confort i una bona posició i control. De fet, destaca molt la sensació d’adherència del tren davanter i la facilitat amb que et permet entrar en tot tipus de revolts.

Com avançàvem, amb 15 cv la Fàntic 125 és una moto perfecte per fer-la anar a diari tant per la ciutat com per les seves rodalies. Tot i arribar justeta als 120 km/h, puja ràpidament fins els 90 km/h, de manera que és molt àgil i dinàmica. 

4 litres als 100

Un detall molt notable el tenim també en el consum. Amb 4 litres als cent, és un consum realment contingut. A més, la capacitat del seu dipòsit (12 litres) garanteix fins a 300 quilòmetres d’una sola tirada.

Xassís d’alumini

La Caballero Flat Track és una lleugera, minimalista però molt suggerent. Estructuralment està feta a partir d’un mateix bloc d’alumini. A diferència de l’alumini de fundició, aquesta tècnica de construcció aporta una rigidesa excepcional i un pes final realment contingut. Gràcies en aquest procés, el més car de la indústria i gents evident de trobar en una moto d’aquest preu, la Caballero tot just pesa uns 130 quilos (136 la 500 CC).

Equipada amb el millor

Altres elements destacables els trobem en els escapaments Arrow, les diferents proteccions de carbono, l’ABS de doble canal desconnectable signat per Continental i per una electrònica de primer ordre.

Instrumentació minimalista

Parlant d’electrònica, la instrumentació de les Caballero destaca per ser premeditadament simple i funcional. Consta d’un petit rellotge digital on es visualitzen dades com: l’hora, el nivell de gasolina, la temperatura, la velocitat i les rpm.

El far amb tecnologia LED i sobre el qual hi ha la instrumentació també és un dels detalls retro més atractius del conjunt de la forquilla davantera.

Dit tot això, queda clar que si la intenció de Fantic és clara, oferir productes d’alta qualitat per als qui saben apreciar un producte fet amb rigor i afecte, siguin pilots consumats o novells! Una moto ben feta per als que busquen qualitat al seu just preu.

Característiques generals

Acabarem resumint-vos les principals característiques de la Flat Track 125

  • Motor: Monocilindric 4T
  • Cubicatge: 125 cc
  • Refrigeració: líquida
  • Alimentació: Carburador Keihin 30 mm.
  • Canvi: sis velocitats
  • Potència Màxima: 15 CV
  • Alçada del seient: 845 mm
  • Distància entre eixos: 1.425 mm
  • Pneumàtic davanter: 130/80 / R19
  • Pneumàtic del darrere: 130/80 / R19
  • Capacitat dipòsit: 12 litres
  • Pes en marxa: 130 quilos

Informeu-vos-en a Motorum, a l’Av. Santa Coloma, 75. Tel +376 720 372

 

Fotos: Fantic