Ferrari 296 GTS: a punt la versió descapotable del 296 GTB

Ferrari 296 GTS (dreta) & Ferrari 296 GTS Pack Assetto Fiorano (esquerra)

Si el 296 GTB no us fa el pes del tot perquè sou més de superesportius convertibles, esteu d’enhorabona, doncs els de Maranello han tret un nou acabat descapotable d’aquest espectacular esportiu híbrid de 830 CV.

I és que el Ferrari 296 GTS és la versió convertible del 296 GTB. Com en el cas de GTB, el GTS també treu el seu nom de juntar les xifres del seu cubicatge, és a dir, els 2,9 litres que fa el seu propulsor, més el número 6, que és el nombre de cilindres que incorpora. Per la seva banda, la sigla GTS significa, ‘Gran Turismo Spider’. 

Ferrari 296 GTS

Molt més que un esportiu

El cert és que a més de ser de les marques més punteres dins de l’exclusiu segment dels súperesportius, Ferrari és una marca amb una forta càrrega emocional, de tal forma que els seus models són molt més que simplement súper cotxes.

Tenir un Ferrari és tot un símbol, és molt més que un signe d’estatus social que evidencia riquesa, tenir un Ferrari és classe, romanticisme, història, és moltes coses que altres marques, inclús algunes de molt més cares, no transmeten de la mateixa forma.

Malgrat l’óbvietat, quedi clar que la gran diferència, de fet podríem dir que l’única que hi ha entre el GTS i el GTB, la tenim en el sostre retràctil que fa que el protagonista d’aquest reportatge sigui descapotable. Deixant aquesta diferència de costat, l’únic detall que diferencia un acabat de l’altre el tindríem en la tapa de vidre del motor V6. Això sí, al GTS li queda impecable!

La màgia d’un cotxe com aquest sorgeix quan et pares a pensar que aquest superesportiu de 830 CV, els 663 CV del motor turbo de gasolina V6, més els 120 del propulsor elèctric, sent dels més potents que han sortit de la fàbrica de Maranello, també pot circular fins a 25 km en mode exclusivament elèctric, la qual cosa permet que poguem desplaçar-nos per la ciutat sense emetre emissions. Això en un esportiu dels més potents que han sortit de la factoria italiana, és molt!

2,9 segons pel 0 a 100

Ara bé, si ens oblidem de les emissions i alliberem tot el potencial del cotxe, els 830 CV, al costat d’un pes total de 1.540 Kg, permeten que el 296 GTS pugi de 0 a 100 km/h en tan sols 2,9 segons (7,3 per al 0 a 200), arribant fins els 330 km/h de velocitat màxima si continues trepitjant l’accelerador. 

Aquest motor de 2.992 cc va associat a una caixa del canvi de doble embragatge amb vuit relacions derivada del SF90 Stradale, atès que a diferència d’aquesta, en la caixa del GTB iGTS les primeres marxes són més curtes.

En tot cas, si volem extreure la seva autèntica essència, el seu veritable potencial i volem fer-ho com s’ha de fer, haurem de desplaçar-nos en algun circuit tancat. I és que de la mateixa forma que podem gaudir conduint per la ciutat en mode 100% elèctric al llarg d’uns 25 quilòmetres, gràcies a les bateries de liti de 7,45 kWh de capacitat que inclou el sistema híbrid, quan volguem esprèmer tot el potencial del cotxe activant els modes de conducció Qualify i Performance (els més prestacionals), només podrem gaudir-los ‘volant’ en un circuit.

Ferrari 296 GTS

Pack Assetto Fiorano

Per als més exigents, que n’hi ha, Ferrari ofereix un paquet esportiu addiccional molt específic. És l’anomenat Assetto Fiorano, conegut d’altres models de la marca. Aquest paquet redueix en 8 kg el pes final del cotxe gràcies a l’ús de la fibra de carboni. També inclou una sèrie de retocs aerodinàmics gràcies als quals l’esportiu generarà 10 kg més adherència en l’asfalt (downforce). També inclou uns amortidors molt més durs, pneumàtics de competició Michelin Pilot Sport Cup 2R i pel que fa a l’estètica, inclou uns detalls de disseny específics al capó del cotxe.

A l’interior, bàsicament el més destacable és la nova interfície digital. L’habitacle biplaça inclou uns seients de tall molt esportiu i un volant que agrupa un gran nombre de funcions de control del cotxe. Per plegar el sostre del cotxe només fan falta 12 segons. Aquesta operació es pot realitzar circulant fins a 45 km/h.

Pendents del preu final

Encara no s’ha confirmat ni el preu definitiu ni quan començaran les primeres entregues. Pel que fa al preu, podem imaginar-nos que rondarà els 300 mil eurets, doncs poc o molt, no estarà massa lluny del preu del 296 GTB. Sigui com sigui, aquesta informació us la podrem donar d’aquí a un mes i escaig.

Per a més novetats premium, feu clic en aquest accés directe o entreu des del desplegable que trobareu a la part superior del blog.

———

Si voleu accedir a altres novetats Premium, podeu fer-ho des de la secció  del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

Ferrari 296 GTS Pack Assetto Fiorano

Ferrari 296 GTS Pack Assetto Fiorano

Ferrari 296 GTS Pack Assetto Fiorano

Interior Ferrari 296 GTS

Interior Ferrari 296 GTS

Ferrari 296 GTS

Ferrari 296 GTS

Ferrari 296 GTS

Ferrari 296 GTS

Interior Ferrari 296 GTS

Fotos: Ferrari