,

El Ferrari Daytona SP3 es corona com el superesportiu més bonic de 2022

58eec790-2186-42a2-8032-a1259fb089e9_source-aspect-ratio_1600w_0.jpg

Nou Ferrari Daytona SP3

El jurat del Festival Internacional de l’Automòbil de París va premiar el mes de gener passat el nou Daytona SP3, el qual, mentre arriba el Purosangue, és l’últim model a integrar-se en l’exclusiu catàleg dels de Maranello. Per acabar-ho de rematar, el Daytona SP3 arriba al mercat coronant-se com el superesportiu més bonic de 2022.

La nova proposta dels italians destaca, entre molts arguments, pel seu disseny inspirat en els prototips esportius de la dècada dels anys 60 i 70 del segle passat.

Entre el futur i el passat

A falta del Ferrari Purosange, el Daytona SP3 és la darrera creació que ha sortit de la factoria italiana. A grans trets, podríem considerar-lo una versió modificada -molt modificada- del LaFerrari Aperta, la variant descapotable del LaFerrari, inspirat en models icònics de la Història de Ferrari.

D’edició limitada, l’SP3 presenta un aspecte espectacular. Ja el seu nom deixa clar que aquest no és un model més replet de cavalls i prou. És un esportiu tan especial que s’afegeix a l’exclusivitat dins de l’exclusivitat màxima de Ferrari, posant-se al costat dels Monza SP1 i SP2.

I és que tal i com van considerar-lo a París, estem parlant d’un dels cotxes més bonics de la història de la marca.

c9230bdb-9748-4a25-92a4-295f011195cf_source-aspect-ratio_1600w_0.jpg

Nou Ferrari Daytona SP3

El més bonic de 2022

Com dèiem, aquest superesportiu inspirat en aquells prototips de fa tants anys, com el Ferrari 330 P4 (guanyador de les 24 hores de Daytona l’any 1967), arriba per a retre’ls un homenatge a l’altura de tot el que van representar aquells esportius.

Rival del també mític Ford GT40, el 330 P4 va marcar un abans i un després en la marca del Cavallino Rampante. Per això, quan a Ferrari van decidir treure una versió moderna d’aquella joia, el model havia de ser, com a poc, igual d’espectacular, i això no ho diem nosaltres, sinó que va quedar ben clar quan a París van donar-li el títol al “Supercar més bonic de 2022”, el prestigiós premi que cada any atorga el jurat del Festival Internacional de l’Automòbil de París. Cal destacar que fa uns anys els Ferrari Monza SP1 i SP2 també es van emportar aquesta distinció.

I és que el disseny del nou Daytona SP3 reinterpreta les bases de l’estil de models de Ferrari, com el 330 P4, i el 512 S i això va acabar conquistant a tot el jurat de l’esdeveniment parisenc, bàsicament per la subtilesa amb que el nou Daytona acarona trets d’aquells models i els redibuixa amb tant d’encert.

Dos grans aspectes d’aquest sensual i emotiu esportiu, un de disseny i l’altre de rendiment, els tenim en l’estilosa carrosseria de tipus targa (amb el sostre rígid desmuntable), i en la seva poderosa mecànica.