Ferrari Purosangue: el primer model polivalent familiar de Maranello

Amb l’arribada del nou Purosangue, Ferrari torna de demostrar que no és una marca de luxe més i prou. I és que els de Maranello sempre han estat en boca de tothom per la seva especial forma d’entendre les tendències, la moda i el que el seus clients els demanen.

És cert que no són els primers en llançar-se a la piscina quan comença a sonar la flauta, però sí que són dels que quan ho fan, el salt que donen capgira la indústria.

Quan parlem de Ferrari, se’ns ve al cap irremeiablement un súper esportiu, preferentment de color vermell, sobrat de cavalls i amb un disseny tan únic i especial, com espectacular.

Seguint les tendències

També és cert que amb el pas del temps, amb l’arribada de nous avenços tecnològics i de noves tendències en quan preferències, tot i mantenir l’esperit de sempre, els de Ferrari sempre han  trencat motlles sorprenent a tothom. Doncs bé, amb el nou Purosangue, han tornat a trencar tots els motlles, de fet els grans motlles, però de nou, ho han fet amb el mateix encert de sempre.

Ho diem així perquè amb el nou Purosangue la marca inaugura un nou segment al seu catàleg, el dels SUV de luxe i altes prestacions o, com prefereixen dir ells, el dels vehicles polivalents per a la  familia. La qüestió és que els del cavallino rampante feia temps que volien una alternativa de certa grandària per fer front a models com ara el Lamborghini URUS o el DBX dels d’Aston Martin, sobretot després de veure el creixement que ha experimentat aquest segment els darrers anys.

Tot i mesurar 4,97 metres de llarg, 2,02 d’ample i 1,59 d’alt i pesar més de 2 mil quilograms, els dissenyadors han sabut dibuixar un cotxe que aparentment sembla molt més lleuger. Per aconseguir aquest efecte han sobredimensionat alguns elements, com ara el capó, el qual presenta una llargada considerable. Les grans llandes de 22 polzades al davant i de 23 al darrere, també ajuden a comprimir visualment els quasi 5 metres de llargada del nou SUV esportiu, perdoneu, del “nou familiar polivalent” dels de Maranello.

Un V12 amb 725 CV

Sigui com sigui, el Purosangue segueix sent un esportiu amb xifres a l’alçada del seu ADN. I és que sota el capó equipa un motor V12 atmosfèric de 6,5 litres amb 725 CV a 7750 rpm i 716 Nm de par (a 6250 rpm).

Amb aquest propulsor -que talla la injecció a 8250 rpm-  el cotxe puja de 0 a 100 en 3,3 segons i fins els 200 en 10,6. 

Tota aquesta potència s’administra des d’un canvi DCT de vuit relacions i doble embragatge, canalitzant-la directament a les quatre rodes.

Ferrari Active Suspension Technology

Si la tracció integral és important en un cotxe així, les suspensions no ho són menys. I és que donada la natura del model, els de Ferrari tenien clar que les suspensions en aquesta mena de vehicles eren un dels elements més compromesos, i no per temes de rendiment esportiu, que també, sinó pel fet que com a tot SUV, el cotxe ha de poder superar eventuals sortides fora de l’asfalt.

Dissenyades específicament per a l’ocasió, les suspensions que equipa el Purosangue combinen un amortidor hidràulic de pas variable, una molla helicoidal i un sistema de control elèctric que treballa a 48 volts ( TrueActive Spool Valve). L’origen de les suspensions, batejades com a Ferrari Active Suspension Technology (FAST), provenen del fabricant canadenc Multimàtic, especialistes en aquests components. Les FAST permeten modificar en temps real la duresa, la resposta i l’altura.

Interiors per a 4

Un cop obres les portes i després de la sorpresa de veure que les del darrere s’obren al revés, com fa Rolls Royce en alguns dels seus models més exclusius, descobreixes les excelències del gran espai interior del cotxe.

Dissenyat per allotjar a quatre ocupants amb totes les seves maletes (473 litres), el nou Purosangue desborda luxe i tecnologia: les pantalles digitals -incloent la del copilot-, més la digitalització de tots els instruments del cotxe, transporten als ocupants a un nou estadi en el temps, reservat per als més solvents. Tanmateix, i aquí rau la màgia de Ferrari, el Purosangue segueix mantenint intacta l’essència del disseny esportiu de la marca, però a més d’alçada del terra del normal.

Seguint les grans pautes de la indústria, el minimalisme i la tecnologia són els dos ingredients a combinar en tot vehicle, sigui utilitari o de luxe, això és així i així es veu en el Purosangue

Un quadre basat en dues cúpules

En aquest sentit, l’interior del Purosangue allotja un quadre de comandaments amb dues cúpules en les què s’allotgen dos grans blocs d’informació. Al lloc del pilot hi ha el quadre d’instruments i una pantalla de 16’’, mentre que al lloc del copilot hi ha un gran panell tàctil de 10,2’’ per administrar el sistema d’entreteniment.

El volant és el mateix de models com ara l’SF90. Més enllà de ser multifuncions i d’incloure nombroses funcions tàctils, també inclou el selector (manettino) per activar els cinc modes de conducció: Wet, Sport, Race, CT Off i ESC off.

Uns 400 mil euros

No sabem encara quin serà el preu final, però tot apunta que podria superar els 4o0 mil euros (encara està per confirmar-se la graella final de preus).

En tot cas, tampoc no importa gaire, ja que com tota novetat de Ferrari, al Purosagne no li falten arguments per ser tot un èxit. Tant és així que quasi totes les unitats previstes de cara a 2023 ja estan adjudicades.

Fotos: Ferrari