, ,

FERRARI ROMA: UN FERRARI AL SERVEI DE LA REINA

Ferrari Roma: un Ferrari al servei de la reina

Quan Ferrari, de fet quan qualsevol marca de prestigi presenta una novetat, el Món sencer espera expectant fins l’últim moment. I és que algunes més, altres menys, totes les presentacions són, com a poc, espectaculars.

Cinquena novetat en 1 any

La novetat que us presentem en aquest article va copçar la premsa del Món sencer. Primer pel que dèiem, és una novetat del sector dels súper esportius. Segon i molt important, perquè és de Ferrari. Tercer, perquè amb aquesta ja són cinc les novetats que han presentat els italians en un mateix any i això no és gens habitual.

Extranyament extranya

Fem aquesta intro perquè sí, és una nova i espectacular novetat, però un cop recuperes el ritme cardíac i les pulsacions et tornen a lloc, el que veus xoca. Sincerament és impressionant, però és una novetat “extranyament extranya”. Al menys, nosaltres ho veiem així.

Parlem del Ferrari Roma, el cotxe que ha monopolitzat titulars arreu del món i que va ser presentat -com no- a Roma. A més, aquest nou model és l’aparador del que representa que serà el nou llenguatge d’estil que seguirà la marca a partir d’ara.

Trencant motllos

En tot cas, tampoc ens mal interpreteu! Aquest ha estat un any de moltes sorpreses a Ferrari i ho ha estat fins al mateix final de l’any, atès que s’han reservat per el penúltim mes de 2019 aquesta cinquena novetat, per a nosaltres la més sonada, atès que és la que trenca més motllos de totes, de fet quasi tots els que estèticament han definit a un Ferrari des de sempre.

És per aquest motiu que ens haguem decidit a titular aquest article amb la frase: “Ferrari Roma, un Ferrari al servei de la Reina”

Sigui com sigui una cosa no treu l’altre. Com veieu en aquest video el Roma és un cotxe impressionant i suposa un avenç brutal en moltes árees, de fet en totes, però realment calia fer un gir tan radical estèticament. Agradarà això als incondicionales de la marca? 

Aquesta és una aposta que ja han fet altres grans marques i totes han hagut de rectificar en major o menor mesura. Passarà igual?

Després d’aquest esforç titànic a partir del qual ens han regalat aquest munt de novetats al llarg de l’any: l’F8 Tribut, l’F8 Spider, l’SF 90 ST, el 812 GTS i ara el Ferrari Roma, està clar que tot hauria de respondre a una estratègia, però s’ens fa difícil entener-la.

De les altres novetats, totes impressionants i amb l’ADN de Ferrari intacte, han acabat tancant l’exercici 2019 amb aquesta espectacular màquina, sí, però que no transpira l’essència d’un “cavallino rampante” per enlloc!

Recordant la Dolce Vita

Segons la marca, el Ferrari Roma vol retre homenatge a l’anomenada ‘Dolce Vita’ de la Itàlia de mitjans de segle passat, quan la despreocupació i el bon viure eren la prioritat, sobretot a la capital italiana.

També -com dèiem abans- mostra les bases del que serà el nou llenguatge d’estil del futur de la marca. Doncs molt segurs hauran d’estar perquè…

El nou cupè de Ferrari medeix 4,65 metres de llarg, 1,97 d’ample i 1,30 d’alt. La seva distància entre eixos és de 2,67 metres i el pes queda en només 1.472 quilos. Aquesta última dada sí que és espectacular. Menys de 1.5 mil kg és tota una xifra!

V8 3.8 Biturbo

El nou Ferrari Roma té una configuració de 2+2 i està equipat amb un conegut motor de la marca situat en posició central davantera.  Es tracta del propulsor que va estrenar el mític 488 GTB, un V8 biturbo de 3.8 litres que en aquest cas puja fins els 620 CV a 7.500 voltes i 760 Nm de parell màxim.

Aquest motor és també el cor del Portofino (600 CV) o el dels 488 Pista i l’F8 Tributo, on arriba als 720 CV.

La seva velocitat màxima està limitada en 320 km/h i puja de 0 a 100 en 3,4 segons.

Equipa la mateixa transmissió de doble embragatge i vuit velocitats DCT de L’SF90 Stradale.

Al primer cop d’ull

Des del davant destaca la nova calandra, que més que una calandra ara és un panell perforat integrat completament amb el conjunt de la carrosseria. Resulta xocant però realment és un tret molt aconseguit!

Un altre element a destacar del davant el trobem en els nous fars, estrets, llargs i dividits en dues parts per una fina tira de llums LED.

Al darrere, com al davant, el grup òptic també presenta una tira LED, en aquest cas horitzontal.

Completen el quart posterior el difusor i el parell de dobles sortides d’escapament que hi ha a cada costat.

Perfecció VS passió

Encara que hereta el llarg capó davanter tant propi de la marca, o l’harmoniosa arquitectura amb la qual es dibuixen els angles i línies de tot el conjunt ja vistes en el Portofino, aquest nou cupè 2+2 es refina encara més, gairebé en excés, apostat per unes proporcions i per una sinergia que han desembocat en un cotxe tan elegant que més que passional és simplement perfecte! I quan una cosa tendeix a la perfecció a costa de perdre passió, deixa de ser italiana en gran mesura.

El Roma és exquisidament perfecte i a nosaltres aquesta perfecció ens recorda inevitablement més a un Aston Martin que a un ‘cavallino ’dels  italians i la seva irreverent passió primària a l’hora de concebre un esportiu.

En tot cas, li agradi a qui li agradi, encara que això sigui així, encara que s’hagin decantat per aconseguir un disseny més atemporal a costa de perdre part d’aquesta essència tan pròpia dels seus gens mediterranis, el resultat continua impressionant, això és indiscutible!

Interior a l’alçada

Un cop a l’interior, el canvi és igualment radical, però aquí, tampoc no resulta tan estrany que sigui així. Les noves tecnologies, les noves aplicacions digitals, la substitució dels clàssics botons per grans pantalles multifunció ja són una realitat comú en tots els cotxes. Ferrari, com tothom, entra de ple en aquest joc tecnològic amb el nou Roma.

Així doncs, l’interior està completament digitalitzat, començant per l’enorme panell d’instrumentació de 16’’ i la pantalla tipus tauleta de la consola central: Des d’aquesta tauleta podrem controlar els sistemes d’infoentreteniment o altres sistemes, com per exemple el climatitzador.


Un 2+2

Els ocupants davanters gaudeixen d’una excel·lent posició en un espai ampli i molt ben posicionat. Al darrere, tot i tenir dues places on  situar a dos persones adultes, l’espai és molt més just. De fet, al darrere com a molt poden pujar dues persones de talla més aviat mitjana. 

El que més destaca de l’interior és que la consola central separa al conductor completament del copilot, creant dos espais molt diferenciats. En sembla realment molt atractiva i molt suggerent aquesta separació tan accentuada.

El volant manté trets tradicionals de la marca, com el clàssic ‘Manettino’, però introdueix nous elements com ara la mateixa superfície tàctil estrenada amb l’SF90.

Altres elements de nova factura de l’interior són la pantalla que hi ha enfront del passatger i un selector de canvis amb un disseny al més pur estil de les transmissions manuals, quina cosa!

Pendents del preu

Encara no s’han publicat els lineals de preus, però lògicament estarà per sobre del Portofino, el que implica que rondarà, com a molt poc, els 225 mil euros.

Tot i que la producció i disponibilitat queden relativament lluny, un “ocellet” ens ha avançat que hi ha feta una pre-reserva des de Kars Automòbils per a un client. El mateix “ocellet” ens ha promés que quan arribi, abans d’entregar-lo ens l’ensenyaran amb tot luxe de detalls per poder fer un segon reportatge molt més intens que aquesta introducció que us hem fet aquí.

Fins llavors no ens treuran del cap la sensació que aquest és el primer Ferrari al servei de sa Majestat la Reina.

Si voleu seguir la resta d’articles de novetats Premium, feu clic aquí

Per consultar directament a Ferrari, l’enllaç´dels del cavallino rampante és aquest

 

Fotos: Ferrari