, ,

Ferrari SF90 Spider: pilotar acaronant el cel

En aquest espai que dediquem als superesportius, parlarem de l’SF90 Spider, la darrera creació híbrida endollable convertible dels de Ferrari, o el que és el mateix, la versió descapotable de l’SF90 Stradale.

Mateix propulsor

Igual que la versión cupé, l’Spider equipa el motor V8 híbrid. Aquest propulsor format per un motor tèrmic i tres motors elèctrics, confereixen als SF90 una potència de 1.000 CV.

El motor tèrmic genera 780 cavalls, mentre que els tres motors elèctrics, els dos de l’eix davanter i el del darrere, sumen els 220 restants.

340 km/h i 2,5 pel 0 a 100!

Amb aquesta configuració, l’SF90 Spider assoleix els 340 quilòmetres/hora, emprant només 2,5 segons per pujar de 0 a 100, el mateix registre que la versió cupè. Això sí, per pujar de 0 a 200 el pes del sostre rígid practicable el fa 0,3 segons més lent que l’acabat Stradale, és a dir, 7 segons enfront dels 6,7 del model amb sostre fix.

Amb aquests registres l’SF90 Spider és el cotxe descapotable de sèrie més potent que hi ha actualment a la venda.

25 km en mode elèctric

La bateria de 7,9 quilowatts/hora permet una autonomia en mode 100% elèctric de 25 quilòmetres.

La caixa de canvi de doble embragatge és de 8 velocitats.

Exterior sense fissures

El tret diferencial del Ferrari SF90 Spider el tenim, óbviament, en el fet que és descapotable. El sostre rígid praticable dissenyat per els de Maranello s’obre i és plega en tot just 14 segons. Es pot accionar en marxa mentre no se sobrepassin els 45 km/h. Està construït a base d’alumini, la qual cosa ha suposat un estalvi de 40 quilos. Ocupa un volum total de 100 litres.

Gràcies a la luneta posterior regulable elèctricament, el conductor podrà escoltar millor el so del motor quan ho desitgi.

3 cm més baix i 100 kg més pesat 

Amb 4,70 metres de llarg i 1,97 metres d’ample, el SF90 Spider comparteix les mateixes cotes que l’SF90 Stradale, això sí, és lleugerament mes baix ( 1,19 metres enfront dels 1,22 metres de l’Stradale). La distància entre eixos també és la mateixa: 2,64 metres.

Respecte del pes, l’acabat Spider fa 1.670 quilos, 100 més que el seu germà amb el sostre fix. Aquesta diferència es deu al sobrepès derivat del sostre rígid practicable.

El repartiment de pesos també és idèntic en ambdues versions: un 45% al tren davanter i el 55% restant al del darrere.

390 kg de càrrega a 250 km/h

Aquest flamant superesportiu és capaç de generar una càrrega aerodinàmica màxima de 390 quilos a 250 quilòmetres/hora.

El nivell de ‘downforce’ està regulat en bona part per un flap actiu que maximitza l’adherència en funció de les necessitats. Aquest flap pot retreure’s perquè el cotxe adopti una configuració de baixa càrrega, o desplegar-se per millorar al màxim l’aerodinàmica quan conduïm a alta velocitat.

Els frens, desenvolupats conjuntament amb Brembo, inclouen unes pinces davanteres i conductes de refrigeració per dirigir tot l’aire possible cap als discos de 398x223x38 mm. Els del darrere, de 360x233x32, es refrigeren mitjançant unes canalitzacions que hi ha disposades en la base del xassís. Aquesta configuració és la mateixa tant per a l’SF90 Spider com per a l’Stradale.

Cop d’ull a l’interior

Més enllà dels canvis obligats que requereix el fet de ser descapotable, els interiors  de l’SF90 Spider són pràcticament iguals al de la variant cupè.

El volant multifunció inclou control tàctil. Aquest sistema permet operar tots els aspectes del vehicle sense necessitat d’aixecar les mans del volant.

El panell d’instruments de 16 polzades és totalment digital. Disposa del sistema Head-up Display  per visualitzar totes les dades en el parabrisa, de tal forma que no necessitarem desviar la vista de la carretera en cap moment.

Sistema eSSC

Ferrari assegura que ha millorat el sistema eSSC (sistema de gestió de control dinàmic). L’eSSC és capaç d’administrar el par motor de manera independent en cada roda, el que millora substancialment la tracció i l’estabilitat del cotxe.

Els modes de conducció disponibles són tres: eDrive, dissenyat per conduir de forma 100% elèctrica, Hybrid, que combina el motor tèrmic i els elèctrics per assolir la màxima eficiència, i el mode Performance, que utilitza tot el potencial del sistema de propulsió.

Com l’acabat cupé, l’SF90 Spider compta amb tracció total sota demanda en funció de les circumstàncies de la conducció.

Destacar que la conducció en mode 100% elèctric només està disponible amb tracció davantera.

Peccata minuta

El Ferrari SF90 Spider estarà disponible a Andorra a partir d’uns 450 mil euros. Per norma general, l’Spider és uns 60 mil euros més car que l’acabat Stradale. Així i tot, l’alt grau de personalització disponible pot fer variar substancialment el preu final.

Ferrari SF90 Spider Assetto Fiorano

L’Assetto Fiorano és la versió més radical del nou híbrid dels de Maranello i està disponible tant amb l’acabat Spider com amb l’Stradale.

Entre els opcionals exclusius que inclou hi ha uns amortidors Multimatic amb una configuració específica per a circuits. També amb uns escapaments de titani i amb un acabat on la fibra de carboni de l’aleró posterior queda a la vista.

També està disponible amb una combinació exclusiva en dos tonalitats.

Respecte del preu, l’acabat esportiu Assetto Fiorano implicarà desemborsar uns 100 mil euros més.

Mínim, a un any vista

Respecte de la disponibilitat, des de Kars Automòbils ens comenten que segons la informació que tenen, les primeres unitats es lliuraran en poc més d’un any, així doncs, si sou dels que en voldreu una unitat, paciència. De fet, a hores d’ara i excepte per alguns clients molt i molt VIP, tant que ni tan sols sabem que hi són, ni tan sols s’ha obert encara la veda per poder fer comandes.

Kars Automòbils

Kars Automòbils, especialistes en esportius de tot tipus, està situat al carrer Prada Motxilla, num. 2 d’Andorra la Vella. Tel: +376 800100

———

Per a d’altres entrades de la secció Premium Cars, o a la secció Green Cars, podeu fer clic en els enllaços destacats, o també des del menú superior del blog.