,

FONT-ROMEU: UN ESCENARI QUE AGRADA ALS PILOTS DE L’ACA

Edgar Montella en la 35a edició de la Course de Côte Font-Romeu

La 35a edició de la Course de Côte Font-Romeu va comptar amb quatre pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, entre els quals va destacar Edgar Montellà (Speed Car), que va obtenir la tercera posició del podi absolut (2on entre els CM) i Gerard de la Casa, que al volant del Seat Còrdova WRC va aconseguir el millor crono de la categoria Turismes, a més d’entrar en el Top10 de la classificació scratch.

Els organitzadors, ASAC 66 i Font Romeu Ral·li Team, van preparar el recorregut habitual per aquesta 35a edició. Va ser a la carretera CD 618, amb sortida des del Pont des Cochons i l’arribada a l’entrada de la localitat francesa la qual, cal destacar que converteix la prova en una veritable festa local, amb les verificacions i l’exposició dels vehicles a la seva zona comercial.

La calor i una mica de pluja a migdia van ser les notes dominants durant tota la jornada de competició, pel que fa al temps. 

CM. 

Edgar Montellà, va rebaixar 3 dècimes el seu millor crono de la passada temporada (47”55), però això no va ser suficient per repetir el triomf aconseguit fa un any. El pilot del Programa de Joves Pilots de l’ACA, va cedir 8 dècimes respecte a Santi Guitart (Demon Car).

Tot i que se li va escapar el triomf, Montellà es mostrava prou satisfet amb la seva actuació en Font-Romeu: 

L’objectiu principal era millorar el crono de la passada temporada i ho vam aconseguir. No era fàcil si tenim en compte que la pujada solament fa 1,3 km. A més vam quedar molt aprop del triomf absolut . 

Ara cal seguir treballant per millorar en cada carrera. Toca pensar en la Pujada a Chantada (Lugo) una prova desconeguda per a mi”. 

Felipe Brandao, va decidir incloure la prova de Font-Romeu en el seu calendari particular de cara a millorar les seves prestacions al volant de l’Speed Car GT1000. 

No va tenir massa sort. Va intentar diverses solucions en la seva mecànica però cap li va donar el resultat esperat.

La 8a posició entre els CM no li va deixar un bon regust, encara que al final va valorar de manera molt positiva el fet d’haver salvat una situació que es presentava molt compromesa en la pujada final.

“En cap moment m’he trobat al 100% còmode. Després de les pujades d’entrenaments (potser les millors del dia), vaig fer uns canvis convençut de que milloraria les prestacions del CM. No va ser així”.

Gerard de la Casa va ser el millor en Turismes

Turismes. 

Després de disputar la prova la passada temporada, Gerard de la Casa va voler tornar a Font-Romeu, però en aquesta ocasió amb el Seat Còrdova WRC.

El pilot de Baporo Motorsport va aprofitar les mànigues d’entrenaments per oferir als aficionats l’espectacle que estaven esperant.

Arribat el moment de la veritat, De la Casa va tornar a ser el més ràpid entre els  Turismes, superant amb claredat  l’Audi R8 LMS del pilot francès Jean Pierre Segura

Per l’actual líder del Campionat d’Espanya de l’especialitat, Font-Romeu és una prova particular

Indubtablement l’ambient que es crea durant la jornada de verificacions i al final de cada màniga, amb tots els cotxes enmig de la localitat i amb els aficcionats és molt bonic. És una prova que et permet mantenir el ritme de competició i on la concentració ha de ser màxima. Un error, per petit que sigui, és impossible de recuperar. 

Contents amb el triomf. El Còrdova segueix sent competitiu al 100%”. 

Claude Darné, tampoc va faltar a la cita de Font-Romeu. El veterà pilot va completar sense problemes les tres pujades al volant del seu Alpine A110. 

 

Info/Fotos: Fotoesport