, ,

LES G4 OBREN LES OPCIONS DE LES CRÈDIT ANDORRÀ GSERIES

Després d’aquesta quarta tanda de competició, queda clar que s’haurà d’esperar fins a les G5 de les Crèdit Andorrà GSeries 2019, per saber qui seran els guanyadors.

I és que les G4, lluny de situar a cap pilot com a guanyador matemàtic en cap de les categories, ha servit per tot el contrari, obrint més les possibilitats. Per això, aquest fet no fa altra cosa que imprimir molta més emoció i incertesa de cara a la recta final d’aquesta edició 2019.

Opcions obertes

Un cop finalitzada la quarta cita del calendari, Miquel Socias lidera la categoria GS. Ho fa després d’haver protagonitzat una jornada sense errors. El pilot ha acumulat els 50 punts possibles.

Credit Andorra Gseries 2019

Podi de la G4 2019 amb Socias, Font i Gutierrez

Per la seva part Ferran Pujol,  es va veure sorprès dissabte en la GS2 per un Marc Gutierrez que va mantenir un nivell molt alt tota la jornada.

També Pol Vila, que va acabar en 2a posició,  va sortir decidit a apurar fins al final les seves opcions de cara al títol.

El tercer lloc va ser per a De la Casa,  que va protagonitzar una gran jornada. El pilot va fer 2on a la Súper Special BRM i a la Final B.

Podi GS2 G4 GSeries 2019

Podi de GS2-G4 amb Gutierrez, Vila i De la Casa

En 2 Rodes Motrius (2RM)  qui ha brillat ha estat Carles Porté. Al volant del seu mini ha frenat la trajectòria ascendent de Jaume Bartumeu i de Joan Sala.

Dues categories suspeses

Respecte de les categories Car Cross i Side by Side, dir que no han pogut competir. Les altes temperatures han obligat els organitzadors a reconduir el programa. De fet, pel mateix motiu, tant la GS com la 2RM s’han hagut de disputar avui diumenge, en lloc d’ahir dissabte.

Podi 2RM G5 GSeries 2019

El podi de 2RM amb Porté, Bartumeu i Sala

La climatologia castiga

Les previsions climatològiques s’han complert rigorosament. En la zona del Port d’Envalira l’ambient calorós ha estat la tònica durant tot el cap de setmana.

Les conseqüències han estat nefastes per al traçat andorrà. En poques hores el gel de la pista perd consistència, alterant completament el circuit, sense que l’organització pugui fer res.

Davant aquesta greu situació, Àlex Bercianos (Director del circuit) i el seu equip de col·laboradors han hagut de moure com han pogut els horaris de les diferents categories. Algunes d’ahir per avui, i d’altres, fins la setmana vinent.

Miguel Socias lidera en GS.

José Roger Chalmeta, Miguel Socias i un Pedro Font una mica més endarrerit, estaven cridats a ser els protagonistes d’aquesta G4.

En els entrenaments lliures, Socias semblava el més entonat, però els seus rivals no l’han perdut de vista. Tot acabava de començar i mig segon de diferència donava a entendre que la lluita seria ajustada.

Els qualificatius tampoc han donat massa pistes de quin seria el desenllaç final. Socias (44”738) s’ha mantingut com el més ràpid de la sèrie. L’ha seguit Font amb 44”829. Chalmeta ha aconseguit salvar la tercera posició.

Miquel Socias

Kris Meeke “outsider” de luxe

Darrere dels tres pilots han estat els dos autèntics “outsiders” de la prova. El pilot de Toyota en el Campionat del Món de Ral·lis, Kris Meeke, i l’andorrà Marc Gutierrez, vencedor dissabte en la categoria GS2.

En la Súper Special BRM, els pilots del «Team Elegant Driver» Socias i Font, han seguit la seva dinàmica guanyadora.

Per la seva banda, Chalmeta, el líder, ha patit una virolla que l’ha fet perdre uns segons preciosos per poder conservar la seva posició entre els millors. Finalmentent ha quedat relegat a la 6a plaça de la sèrie.

Finals prometedores

Les graelles de les Finals prometien emocions fortes i així ha estat, especialment en la que tancava el meeting.

En la final B, un Pedro Font molt segur aconseguia mantenir la primera posició en la sortida i per davant de Kris Meeke, anant-se directe cap al triomf en aquesta primera final de la jornada.

Pedro Font

En la Final A, l’emoció ha estat present fins a l’últim metre. I és que ja des de la mateixa sortida Chalmeta superava a Socias. Però en el seu afany d’escapar-se del rival, ha tingut una inoportuna sortida de pista que l’ha reposicionat en l’última plaça.

Lluny de llançar la tovallola, ha seguit en carrera amb la clara intenció de recuperar posicions. La seva espectacular progressió la dut a la 4a posició. Tot i la remuntada, no li ha estat suficient per poder mantenir el lideratge provisional de la categoria GS.

Gutiérrez trenca la ratxa de Pujol.

En la seva primera participació al volant d’un GIAND, Marc Gutierrez “Guti” ha demostrat que, tot i competir de manera intermitent en les Crèdit Andorrà GSeries, és capaç de competir de tú a tú amb els favorits al títol. Aquesta vegada ha estat Gutiérrez el que ha aconseguit el ple en la puntuació (50 punts), una vegada disputades les mànigues previstes.

Marc Gutierrez

En els entrenaments lliures d’aquesta G4, Gutierrez donava ja un primer avís als pilots de les posicions davanteres del campionat. I és que amb un temps de 45”520, ha superat a Ferran Pujol (45”675) i a Pol Vila (45”861). Estava clar que la igualtat seria una realitat de cara al que quedava de competició.

La mànega qualificativa, encara ha deixat més clar el domini de Gutierrez. Ha estat capaç de rebaixar el seu crono a 45”097, mentre que els rivals quedaven lluny dels registres aconseguits en els lliures.

De la Casa se suma a la lluita

Vila (46”436), Pujol (46”812) i un excel·lent Gerard de la Casa (46”969) s’afegia a la lluita per les posicions de podi.

Gutiérrez, amb 3’42”449, ha continuat el seu domini en la Súper Special BRM, sent el més ràpid a completar les 5 voltes de què constava la mànega.

Amb un registre de 3’50’’221, la sorpresa l’ha donat De la Casa, qui protagonitzant una gran actuació ha superat a Vila (3’51”307) i Pujol (3’55”853).

Gerard de la Casa

Les Finals no han estat exemptes d’emocions fortes en forma de tocs i d’avançaments compromesos.

Gutiérrez ha guanyat la final A, aconseguint amb això el triomf absolut. Vila ha guanyat la B, pujant al podi absolut en la segona plaça. La tercera posició absoluta ha estar per a Gerard de la Casa, que en la final B ha aconseguit una merescuda segona plaça.

Pol Vila en les G4 2019

Pol Vila

Carles Porté, guanyador en 2RM

Una vegada finalitzada la tanda de lliures que havia dominat amb claredat, Porté comentava:

“M’agrada molt el traçat d’avui. És ràpid però amb zones més tècniques. Per a mi és molt bonic i espectacular”

Comencem així el resum de 2RM perquè tal com ho dèia de bon matí, ho ha complert, gaudint i guanyat. I és que el de Seuwagen ha passat d’aquelles primeres paraules dels lliures, als fets.

Carles Porté

Dominat totes les mànegues amb punts en joc, Porté ha sumat la màxima puntuació (50 punts). Gràcies en això s’ha acosta perillosament als líders de la categoria, Jaume Bartumeu i Joan Sala.

De cap a la G5

La última cita 2019, la G5,  tindrà lloc el proper cap de setmana del 2 i 3 de març. Serà llavors quan l’activitat es multiplicarà en les instal·lacions del Port d’Envalira.

Dissabte es disputarà l’últim meeting de les categories GS, GS2 i 2RM. Diumenge (dia 3), serà el torn de les categories «CarCross» i de «SidebySide».