,

Gerard de la Casa es va quedar a 1 dècima de la victòria a Estepona

Amb la disputa de la XIII Subida Estepona – Peñas Blancas va arrencar aquest passat cap de setmana (dies 26 i 27) el campionat d’Espanya de Muntanya 2022.

En la categorias Turismes, Gerard de la Casa al volant del seu Ford Fiesta WRX va aconseguir la 2a plaça de la categoria, quedant a tan sols 1 dècima de la victòria.

Per la seva part, en CM Edgar Montellà (Silver Car S3), va perdre les opcions de fer podi quan ja estava en la recta final del meeting. El motiu? Un error a l’hora d’escollir els pneumàtics, donada les variabilitat del clima.

Dos anys d’espera

Després de dos anys de no poder-se disputar la prova a causa de la COVID 19, l’edició 2022 de la Subida Peñas Blancas – Estepona, tornava a ser vàlida, per vuitena vegada ja , de cara al certamen nacional de muntanya.

En el moment de triar el traçat, els organitzadors de la prova no van tenir cap dubte a l’hora d’escollir l’escenari de la pujada: els mateixos 7.700 metres de la carretera MA-8301 on va disputar-se la prova el 2019. Per ser exactes, els poc més de 7 quilómetres que hi ha des de la línia de sortida del carrer Guillermo Cabrera de la localitat malaguenya, fins al punt quilomètric 7.470. El pendent mitjà del traçat en aquest tram és del 6,39%.

L’amenaça de pluja

Les jornades prèvies a la pujada, el tema de la pluja va estar en boca de tots, donat que les previsions no eren massa bones. A més, el record de les tempestes que van acompanyar als presents en l’edició de 2019, rondava pel cap de tothom, pilots i organitzadors.

Afortunadament, al final la situació no va ser tan greu i tot va limitar-se a intentar endevinar els pneumàtics ideals. De fet, aquesta va ser la causa de que molt pilots no assolissin el resultat buscat, entre ells, Montellà.

Categoria Turismes

En aquesta pujada De la Casa (Ford Fiesta WRX) va tenir una actuació de menys a més des de l’inici de la prova. Durant la jornada del dissabte es va veure superat pel Ginette G55 GT3 de Lolo Avilés, el seu rival més directe. En aquest sentit, Avilés va superar-lo per 9” en la primera carrera.

El de Gedith Center ens feia el següent comentari al respecte: “L’asfalt estava sec i a mi em va fer la sensació que el ritme havia estat bo. No obstant això, quan vaig veure el temps vaig comprovar que el podi se’ns havia complicat, doncs a més d’Avilés, altres pilots locals també ens havien superat, encara que per diferències mínimes”

A 1 dècima del triomf

La situació era complicada, però De la Casa estava decidit a donar la volta a la situació al dia següent.

Diumenge, amb un asfalt encara delicat i ple de zones humides i zones seques, l’andorrà va sortir a per totes i va aconseguir el seu objectiu. I és que no solament va recuperar els 9” perduts durant la jornada anterior, també va acabar avantatjant Avilés per mig segon al sumar els temps de les dues pujades fetes! Així doncs, màxima emoció. Tot es decidiria en la darrera pujada!

Arribada la pujada definitiva, De la Casa va continuar amb la mateixa dinàmica,  millorant el seu crono metre a metre. Al final però, per 1 dècima no va aconseguir la victòria.

Categoria CM

Entre els CM, Montellà va lluitar pel triomf durant bona part del meeting. Al final no va poder ser i va acabar classificant-se en quart lloc.

Malauradament per al pilot de l’ACA Esport, a l’hora d’escollir pneumàtics no van estar encertats. Aquest fet, quan ja estaven en l’última de les tres pujades, va acabar torçant el desenllaç de la seva actuació a Estepona.
En opinió del pilot encampedà: ”Diumenge vam muntar rodes d’aigua tot el dia ja que l’asfalt estava humit i delicat i era la millor solució. No obstant això, abans de l’última pujada diversos rivals van canviar a rodes de sec, tot i que algunes zones continuaven molt humides i el cel amenaçava pluja. Nosaltres vam optar per no fer-ho. Al final l’elecció de canviar-los va ser la bona”
És un llàstima, però en situacions així, quan no se sap del cert, escollir unes gomes o unes altres és com una aposta a cegues i quan parlem del clima, ningú sap segur que és el que passarà i menys quan les previsions són incertes.

Directes a la Subida al Fito

La propera cita del campionat, la Subida a Ubrique-Benaocaz, prova que s’havia de disputar els dies 23 i 24 d’abril, ha estat anul·lada. Els organitzadors de l’esdeveniment han decidit anul·lar-la per l’alt risc d’incendis a la zona.

Així doncs, la 50a edició de la Subida Internacional al Fito (Astúries), organitzada per l’escuderia SIF Motor serà la segona prova del calendari del CEM 2022. La prova es disputarà els dies 14 i 15 de maig,.
———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, podeu accedir des del menú superior del blog.

Info original / fotos: Fotoesport