,

GERARD DE LA CASA REPETEIX TRIOMF EN LA PUJADA DE CASTRILLÓN

Al volant de seu Subaru Impreza WRX preparat per Baporo Motorsport, Gerard de la Casa va revalidar aquest cap de setmana (26 i 27 agost)  el triomf aconseguit fa dues temporades en la 19 Pujada a Castrillón, prova vàlida per al Campionat d’Astúries de l’especialitat.

Entre els 5 millors de l’absoluta

A més d’aquest nou triomf en Turismes, l’andorrà també va aconseguir situar-se entre els 5 millors de la classificació absoluta.

Després de no poder participar la passada temporada, enguany el pilot de Gedith Center va aprofitar el seu desplaçament de fa 15 dies a Chantada (Lugo) per deixar la logística en terres asturianes.

Així doncs, en aquesta ocasió Gerard va poder disputar la prova que tancava el certamen d’Astúries de l’especialitat.

4 km coneguts

Una vegada més els 4 km de la carretera AS-35 que uneixen el Puente de Castrillón amb la localitat de Prelo, van ser l’escenari triat pels organitzadors per disputar la 19a edició de la seva prova.

Aquest és un traçat en el qual Gerard es troba molt còmode, malgrat la dificultat que suposa marcar mitjanes de gairebé 100 km/h.

En aquesta ocasió, les quatre pujades disputades es van poder disputar amb l’asfalt sec. Esmentar que de les tres curses vàlides per a la classificació final, per poder establir els respectius guanyadorss’havien de sumar els dos millors temps de cada pilot.

Els entrenaments oficials, determinats

Els entrenaments oficials van resultar determinants per l’andorrà de cara a deixar les prestacions del Subaru en les millors condicions. En aquesta pujada es va veure superat (per menys de 2 dècimes), pel Clio Sport de Diego Acevedo.

Aquest fet en principi no deixava de ser una anècdota, però …
La normalitat va arribar amb les pujades vàlides per a la classificació final de la carrera.

El pilot andorrà va ser el més ràpid i l’únic a baixar de 5’ en la categoria de Turismes, després d’acumular els temps de les dues millors pujades.

A poc del crono de 2017

Gerard va parar el crono en 2’27”196 i 2’27”020, en les dues últimes pujades, que al final van ser les que li van donar el triomf. Malgrat la seva excel·lent actuació, no va aconseguir millorar el seu millor crono de  l’any 2017. Però la veritat és que tampoc va necessitar forçar per aconseguir el triomf.

Al final, satisfacció general en l’assistència de Baporo Motorsport.

En poc més d’un mes començarà la lluita pels títols d’Espanya (CEM) i de Catalunya (CCM). De moment tot està molt ajustat. En Gerard comentava així tot plegat: “El Farell i La Santa seran els obstacles a superar al setembre. En tots dos casos els resultats d’aquestes proves començaran a definir les classificacions dels respectius campionats. Sobretot el CEM, doncs després de la Santa només quedarà una prova per decidir el títol”

Com bé comenta El pilot de Gedith, els dies 21 i 22 de setembre es disputarà la XX Pujada al Farell, antepenúltima cita del Campionat de Catalunya de l’especialitat.

Info original: Fotoesport