,

Hummer EV: després de 10 anys, el gegant reneix silenciós

En aquest article de novetat parlarem del GMC Hummer EV, un model que representa molt més que una novetat! I és que després de 10 anys fora d’òrbita, la marca s’ha reinventat adaptant-se als nous temps, fent-ho sense haver modificat quasi bé gens el seu ADN ‘made in USA’, però assumint la situació com tothom.

El resultat?  el nou Hummer EV, el primer Hummer de naturalesa elèctrica.

Un elèctric de 5,5 metres

Tot i elèctric, com veieu a les imatges la nova proposta de gegant americà és clarament un Hummer, començant pel tamany. El GMC Hummer EV fa 5.5 metres de llarg, 2,05 d’alt  i 2.2 d’ample. La distància entre eixos és de 3.445 mm, mentre que la distància al sòl es situa entre els 257 i els 404 mm, segons la posició de la suspensió pneumàtica.

GMC HUMMER EV SUV

Indiscutiblement Hummer

Vist des de l’exterior podem veure que el nou Hummer EV ha sabut mantenir-se molt fidel respecte al model original. En aquest sentit, la graella amb sis seccions separades en les quals s’integra la denominació Hummer, és el primer signe que delata inequívocament quin cotxe és. A cada costat de la graella hi ha integrats els fars de tipus LED. Sota d’aquests elements sorgeix l’imponent para-xocs amb proteccions metàl·liques i els fars antiboira.

Tot plegat imposa molta presència, tanta com sempre han imposat els models d’aquest marca originària del l’exèrcit.

Vist lateralment, el cotxe també resulta inconfusible. Les línies rectes quadriculen la forma del conjunt emfatitzant aquesta presència tan contundent com seductora.

El capó -molt gran- dóna pas al parabrises frontal davanter, el qual puja molt vertical. Aquest forta inclinació pot resultar contradictòria en termes d’aerodinàmica, però un cop més, davant del dilema, els dissenyadors amb prioritzat en mantenir-se el més fidels possible als Hummer de sempre, tot i que això pugui incidir en termes de rendiment. Esmentem l’aerodinàmica perquè per primera vegada en un Hummer, això hauria de ser important, doncs estem davant d’un Hummer elèctric! En aquest mateix sentit, hi ha altres elements que tampoc afavoreixen l’aerodinàmica, com els grans miralls retrovisors muntats sobre les portes.

GMC HUMMER EV SUV

La veritat és que -afortunadament- la marca ha preferit a mantenir l’esperit Hummer per davant de l’optimització de recursos, quelcom que personalment aplaudim. Al cap i a la fi, aquest no és un cotxe convencional, és un Hummer.

El sostre és l’altre gran protagonista del nou Hummer EV. És extraïble, per la qual cosa podrem convertir el cotxe completament en uns minuts.

Els passos de roda rectangulars, a més de contundents a la vista, ressalten la gran altura lliure al sòl del vehicle. També resulten molt vistosos, a més de pràctics, els estreps laterals, indispensables per poder accedir al cotxe.

Finalment conclourem la vista lateral amb les llandes de 18 polzades i amb els pneumàtics Goodyear Wrangler Territory MT.

Igual de suggerent des del darrere

Igual que passa al davant, la saga posterior té un aspecte igual de contundent que la resta d’angles. Inclou dos pilots de tipus LED a cada costat de la porta MultiPro d’accés al maleter. Destacar que l’accés al maleter MultiPro té fins a sis posicions funcionals. El vidre del portó posterior es pot accionar elèctricament i és abatible.

Finalment esmentar que en el cas de la carrosseria pick-up, la coberta de la zona de càrrega és elèctrica. El para-xocs metàl·lic també inclou ganxos de remolc.

GMC HUMMER EV SUV

ADN Hummer també a l’interior

La distribució de la cabina és de 2+3, és a dir, per a cinc ocupants. Tots ells gaudeixen de molt d’espai en totes les cotes, inclòs el viatger de la plaça central posterior, perquè encara que está una mica més limitat que la resta, ara disposa de molta més llibertat de moviment que en les versions originals de la marca.

En l’interior, malgrat acollir tot el que la indústria ofereix avui dia, la marca ha sabut mantenir intacte l’esperit dels Hummer coneguts. I és que si per fora es manté fidel al disseny de sempre, per dins també han sabut reinventar-se, sense perdre aquest look tan seu.

En qualsevol cas, el GMC Hummer EV també ofereix un habitacle molt tecnològic, confortable, espaiós i ben assistit, gràcies a les pantalles digitals.

GMC HUMMER EV SUV

Dues grans pantalles

Darrere del volant multifunció de tres radis tenim la primera de les dues pantalles que configuren la cabina. Es tracta d’una pantalla de 12,3 polzades. En la part superior de la consola central es troba una segona pantalla tàctil, en aquest cas de 13,4 polzades. Des d’aquesta pantalla bàsicament gestionarem el sistema d’informació i entreteniment. Sota aquesta, hi ha una sèrie de botons físics per a controlar diferents funcions, així com les sortides de ventilació. També hi ha un punt de càrrega sense fils per a telèfons intel·ligents. Finalment, en la consola inferior hi ha el selector giratori per poder activar els diferents modes de conducció. Just després hi ha la palanca de la transmissió.

Lògicament el cotxe disposa de connectivitat via Apple CarPlay o Android Auto.

GMC HUMMER EV SUV

0 a 100 en 3 segons

Però sens dubte, la gran novetat del Hummer EV SUV és que és un 4×4 100% elèctric. El seu sistema de propulsió està compost per tres motors elèctrics que ofereixen uns 1000 CV de potència i un par motor de més de 15.000 Nm. Amb aquest arsenal, per assolir el 0 a 100 el cotxe només necessitarà uns 3 segons.

160 km d’autonomia en 10 minuts

Gràcies a una bateria Ultium de 24 mòduls l’autonomia del nou Hummer EV SUV es de 560 quilòmetres (WLTP).

A l’hora de fer una recàrrega, el sistema admetrà càrregues ràpides de fins a 350 kW en corrent continu. Això permet que en tan sols 10 minuts el cotxe acumuli 160 km d’autonomia.

Tecnologia i seguretat

General Motors Corporation s’ha recolzat en el GMC Hummer EV per desplegar els seus últims avenços en termes de tecnologies. En aquest sentit i per citar un de molt significatiu, el nou Hummer EV inclou un sistema CrabWalk  de quatre rodes direccionals. Aquesta funció permet que les rodes davanteres i posteriors girin en el mateix sentit permeten moviments en diagonal (a poca velocitat).

També hi ha disponible una suspensió pneumàtica adaptativa que pot aixecar la carrosseria fins a 149 mm.

GMC HUMMER EV SUV

UltraVision de GMC

La tecnologia UltraVision de GMC és un altre gran novetat tecnològica. Aquest sistema inclou càmeres sota la carrosseria, tant al davant, com al darrere. Gràcies en aquest desplegament de control visual es pot controlar tots els obstacles en situacions off-road compromeses. Si a tot això hi afegim la sortida de par, l’acoblament del bloqueig del diferencial, la possibilitat de controlar i manipular la pressió de pneumàtics en marxa, l’angle de caboteig i balanceig o l’indicador de deriva, no hi haurà situació de la qual no puguem sortir.

Drive Mode Control

El Drive Mode Control ofereix cinc modes de conducció: Normal, Off-Road per fer camins fora pista, Terrain, específic per superar zones complicades a velocitat molt baixa, Tow/Haul, un mode que amplifica el confort interior i finalment el mode personalitzable My Mode.

Finalment, destacarem el Pack Súper Cruise, un conjunt de sistemes de seguretat i d’assistència a la conducció. Aquests sistema semiautònom pot accelerar, frenar, avançar i canvia de carril tot sol

TMCars

A TMCars, especialista en vehicles americans, ens ha confirmat que tenen varies unitats pendents d’arribar de cara als propers mesos. Per això, si voleu saber-ne més, adreceu-vos a ells. Podeu trucar-los o enviar-los un whattapp al +376 657788

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç.

GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV

GMC HUMMER EV SUV

 

Fotos: GMC