,

GOLF GTI TCR: L’ADEU A LA SÈRIE 7

Vermell o gris? el primer dilema arriba amb el color! – (Volkswagen.Newsroom)

Amb l’arribada de 2019, la setena generació del cotxe més venut de la Història està a punt d’arribar al seu final. 

Parlem de l’incombustible Golf dels de Volkswagen, un model que en res estrenarà la seva vuitena generació!

Bye Bye sèrie 7

Com a acomiadament, la marca presenta una darrera fornada de la sèrie que està a punt de ser substituida. Aquest però, serà un acomiadament sonat! I és que la setena generació del Golf s’acomiada amb una edició molt especial del GTI.

Parlem del Golf GTI TCR (Touring Car Racing). Pels qui no ho sabeu, TCR és un campionat internacional per a turismes. Volkswagen sempre participa amb un Golf.

Imatge frontal-lateral del Golf GTI TCR – (volkswagen-newsroom)

ADN Ràcing

El Golf GTI TCR, nascut amb tot l’ADN “ràcing” del grup, incorpora solucions estètiques molt específiques. Per tant, aquestes solucions s’inspiren en elements dels models de competició del grup.

En aquest sentit, destacar els para-xocs davanters i posteriors, les taloneres laterals, els retrovisors pintats en negre i un difusor posterior específic. A nivell estètic, destacar les enganxines i plaques d’identificatives que hi ha tant en l’exterior com en l’interior.

Volkswagen Golf GTI TCR (sèrie 7)

El taulell digital, ja conegut, proporciona tota la informació – (Volkswagen.newsroom)

Per fora i per dins

En l’interior destaquen a primera vista els seients esportius amb una tapisseria exclusiva ratllada en vermell. També els cinturons de seguretat són de color vermell.  El volant és l’últim element que inclou una petita franja vermella en la part superior.

Preparat per la divisió esportiva dels de Volkswagen Motorsport, aquest GTI TCR és simplement, un míssil terra-terra. En tot cas però, és un míssil dissenyat per divertir-se molt pilotant-lo!

Equipa un motor turbo de dos litres de gasolina (2.0 TSI) amb 290CV. Per tant, parlem de 45 CV més que un GTI convencional.

Accelera de 0 a 100 en 5,6 segons i la velocitat màxima està limitada a 250 km/h.

Imatge d’una de les moltes proves –  (Volkswagen.newsroom)

Pura sang

També incorpora solucions estructurals i de posada a punt específiques. Tant és així que segons la marca, aquest és el GTI més efectiu i prestacional que han fet.

I si esteu pensant en que hi ha versions amb més cavalls, que n’hi han, (Golf GTI Clubsport amb 290 CV ( en puntes de 10 segons) i el GTI  Clubsport S amb 310) no us equivoqueu. Però no parlem de cavalls, parlem d’efectivitat, sensacions i prestacions al volant, que és diferent.

En aquest sentit, destacar que el Golf GTI TCR disposa de la darrera evolució del canvi automàtic DSG de set relacions i doble embragatge i d’un nou diferencial autoblocant.

Xassís DCC

A més, també incorpora de sèrie un xassís adaptatiu DCC amb quatre modes de conducció, discs de fre perforats i ventilats, llandes de fins a 19 polzades, pinces de sis pistons i uns pneumàtics Michelin Pilot Sport Cup 2 de sèrie.

També de sèrie, incorpora un important paquet d’elements i sistemes. Destacar el sistema de frenada d’emergència amb detecció de peatons o «Front Assist». També els llums de tipus Led, la instrumentació -ja coneguda- digital, més la pantalla central. Finalment esmentar la suspensió específica amb amortidors controlats electrònicament.

Tracció davantera

A diferència del Golf R,  el TCR -i aquest és un altre detall destacable- és un juguet de tracció davantera (el Golf R és de tracció integral). Per tant, les sensacions al volant estan més que assegurades.

Volkswagen Golf GTI TCR (serie 7)

Els seients, la tapisseria, el volant i els cinturons inclouen detalls en vermell

Estarà disponible tant amb tres com amb cinc portes.

Per acabar de posar-vos més nerviosos, més encara! Acabarem avançant-vos la línia de preu de la que s’està parlant oficiosament. Aquesta versió tan especial del GTI costarà -a manca però, de la confirmació definitiva- poc més de 40.000 euros. Un preu que de ser definitiu, el col·locaria bastant per sota del Golf R. 

Abril! Tic Tac

Si n’esteu interessats, dir-vos que el lliurament de les primeres unitats serà a partir del proper mes d’abril. Però si n’esteu interessats, ja podeu informar-vos i confirmar la vostra unitat dirigint-vos al concessionari oficial Volkswagen a Andorra. El trobareu a Centre Prestigi Automòbils. Pont de la Tosca s/n. Tot sortint direcció a Encamp. Tel +376 874 242

Part posterior del Golf GTI TCR Sèrie 7

Imatge de la part posterior – (Volkswagen.newsroom)

Fotos: volkswagen-newsroom