,

EXCEL·LENT RESULTAT DE GERARD DE LA CASA A LA PUJADA A JAIZKIBEL

Després de dos mesos sense competir, Gerard de la Casa i els de Baporo Motosport van desplaçar-se fins a Renteria per disputar una de les proves mítiques del calendari basc, la Pujada a Jaizkibel.

42a edició

Aquesta temporada es disputava la 42a edició, sent a més, prova vàlida per al Campionat Basc de l’especialitat.

L’andorrà va completar la prova en la 2a posició en Turismes (Top 10 de la classificació absoluta). Només el va superar José Antonio López Fombona amb el seu Lamborghini Huracán, un cotxe amb una mecànica molt superior.

Traçat espectacular!

L’Escuderia Jaizkibel, organitzadors de la pujada, van mantenir intacte el recorregut habitual, és a dir, els 5,5 km que separen les fites quilomètriques 1,450 i 6,950 de la carretera Gi-3440 que hi ha entre les localitats de Lezo i Hondarribia.

El traçat té un pendent mitjà del 6,6% i un pendent màxim de l’11% i combina  zones tècniques al principi amb d’altres de molt ràpides al final.  Per fer-vos una idea, la mitjana de Joseba Iraola – Norma NP01, guanyador absolut de la present edició, va superar els 135 km/hora de mitjana. Cal destacar que, en aquesta ocasió, la climatologia va ser del tot favorable, fet que va facilitar encara més aquestes mitjanes d’infart.

Duel deseliquibrat

Donant un cop d’ull ràpid a la llista d’inscrits, era relativament senzill pronosticar que el duel pel títol espanyol de la Categoria 3 de la passada temporada podia repetir-se. I és que l’Huracan de José A. Lopez-Fombona i l’Impreza d’en Gerard tenien totes les butlletes per tornar a ser els grans protagonistes. No obstant això, en el Jaizkibel 2020 la mecànica del pilot de Gedith Center era clarament inferior.

Així ho veia l’andorrà abans de començar:

“Aquesta vegada haurem de vigilar més als rivals que tinguem per darrere que a López-Fombona. El Lambo corre molt, nosaltres, amb el que tenim, no podem seguir el seu ritme”

Frec a frec amb Scherer

De la Casa no va equivocar-se en aquesta lectura. En la tanda d’entrenaments oficials els cronos van deixar ben clar que el pilot asturià superava fins i tot als CM, mentre que la segona posició entre els Turismes, semblava clara per a De la Casa.

Amb tot, en les dues pujades de carrera el pilot de Baporo Motorsport va haver de donar el millor d’ell mateix per superar al Porsche 911 GT3 de Bruno Scherer. En la primera de carrera la diferència va ser de 2”5 entre tots dos, mentre que en la que va resultar la decisiva, en Gerard va aconseguir parar el crono en 2’47”956, mentre que Scherer ho va fer en 2’48”432.

Una vegada finalitzada la pujada l’andorrà comentava que  “era evident que el Lambo ens passaria a tots els turismes. La lluita per la segona plaça ha estat més ajustada de l’esperat. Van ser només 5 dècimes i en la darrera pujada. Ens ho vam haver de jugar el tot pel tot”

Futur incert

De cara al futur segueix la incertesa de saber com s’aniran col·locant les proves que segueixen amb la possibilitat de celebrar-se. En aquest sentit Gerard de la Casa resta a l’expectativa de com evoluciona tot plegat per decidir quina serà la propera prova a disputar.

Per d’altres cròniques esportives dels nostres pilots a nivell internacional feu clic en aquest enllaç, o accediu directament des del menú superior del blog

Info original/Fotos: Fotoesport