, ,

GRAN ETAPA PER A LLOVERA, QUE MANTÉ LA 13A POSICIÓ DE LA GENERAL

Tot i que els pronòstics anunciats per aquest 8 round auguraven moltes complicacions per a tots els pilots, el cert és que la d’avui ha acabat sent una gran etapa per a l’Albert Llovera, ja que amb la 15a posició obtinguda manté l’Iveco 517 del Team de Rooy-Petronas en la 13a posició en la general.

Etapa llarga, però sense més!

Malgrat l’exigència que suposava haver de completar gairebé 900 km, 410 dels quals cronometrats, fent-ho després de 8 jornades d’esforços continuats, al final aquesta 9a etapa no ha registrat ni diferències notables, ni canvis significatius en la classificació.

Sortint des de la 22a posició, Albert Llovera-Marc Torres-Ferran Marco, han completat una etapa excel·lent

Respecte de Karginov, ara  estan a només 23’40”, una distància que tractant-se del Dakar, és mínima. A més, gràcies en aquesta gran actuació, Richard de Groot, el seu immediat perseguidor, que ahir els trepitjava els talons a només dos minuts, ara està 8’33”.

Ritme molt regular en l’especial

Sembla que la visita de Fernando Alonso al final de la jornada d’ahir ha estat un revulsiu eficaç. Si més no, segur que va ser una estona de desconexió que els va anar bé a tots. Així ho explicava Llovera:

“Rebre la visita d’un campió d’F1, a més d’amic, per interessar-se de com ens va la carrera sempre és un plus de motivació. Es va pujar al camió i va interessar-se en saber com eren les sensacions al volant d’un aparell tan gran. Alonso és un campió en totes les facetes”

Un altre punt important d’ahir era recuperar l’estat físic del pilot andorrà, Aquí van entrar en acció, les mans màgiques de l’osteòpata de l’equip:

“Sembla que estic obstinat a donar-li treball al Jordi (Zaragoza). La veritat que el Dakar està sent molt dur i sense les seves sessions de recuperació no sé on estaria ara mateix. Ahir li vaig demanar una mica més que un miracle i el cert és que avui m’he trobat molt millor”

Tot i la pols, 7 avançaments

Veritablement l’etapa d’avui s’ha desenvolupat de manera “plàcida” per als membres de l’IVECO 517:

“En la part inicial la pista estava molt trencada, però hem portat un bon ritme, a més de recuperar la regularitat de jornades anteriors”

”La gran dificultat del dia era sortíem molt enrere i la visibilitat en els avançaments era nul·la. No ha estat fàcil, però necessitàvem recuperar posicions i al final ho hem aconseguit”

“Tots estem molt contents amb l’etapa, hem recuperat temps als nostres perseguidors i això a aquestes alçades de la prova és molt important”

Andrey Karginov segueix intractable.

Tot i que no aconsegueix diferències que li donin tranquil·litat, Andrey Karginov i la seva tripulació segueixen dominant la categoria camions. El pilot rus ha travessat la línia d’arribada d’Haradh amb un avantatge de 3’19” respecte de Siarhei Viazovich, l’únic pilot que es resisteix a cedir davant del poder dels Kamaz.

La tercera plaça ha estat per al vencedor 2019 de la categoria qui, malgrat no tenir cap opció per poder revalidar el triomf, continua lluitant per fer-se amb un triomf parcial en aquesta edició.

La nota discordant respecte de la tònic habitual, és que aquest cop els quatre camions de l’equip rus no han estat tots en el Top5 de la classificació de l’etapa.

Arriba la marató

La 10a jornada de competició portarà als participants des de la localitat de Haradh a Shubbaytah. Serà una etapa amb poc més de 600 km, amb una especial de 534 que es preveu molt dura. Completarà el dia un enllaç de només 74 km.

La gran diferència que viuran els corredors en arribar a l’assistència del final del dia és que en aquesta ocasió seran ells els que hauran de preparar les seves mecàniques de cara a l’etapa següent (segona part de la marató).

A més, per acabar-ho d’adobar, en aquesta etapa hauran de passar per les immenses esplanades fora pista de “l’Empty Quarter”, el desert de sorra més gran del món.

També seran molt delicats els últims 30 km de l’especial. Són trenta quilòmetres enmig de dunes i -donada l’hora a la que arribaran en aquest tram-  hauran de travessar-les de nit, quelcom gens aconsellable ni per als millors pilots!

Per recuperar els articles de les etapes anteriors, feu clic aquí.

Info original i fotos: Fotoesport