, ,

GRAN PREMI DE TAILÀNDIA DE MOTO2

El Gran Premi de Tailàndia de Moto2, disputat en el circuit de Chang, s’ha desenvolupat de forma clarament ascendent per a Xavi Cardelús. Tant ha sigut així que aquesta ha estat la seva millor intervenció en el que porta rodat del circuit mundialista de Moto2.

Diem això, no tant pel resultat, sinó per l’evolució i la ràpida adaptació que ha demostrat en aquest nou circuit.

Tot i ser un circuit nou, Cardelús ha rodat amb molta seguretat.

Jornades prèvies

I és que en les jornades d’entrenaments i classificatòris prèvies a la cursa d’avui, (diumenge, 7), Cardelús va deixar entreveure que tot i ser un decorat nou, se sentia còmode.

“Estic força satisfet de com van anar les coses tant divendres com dissabte. La progressió, les diferències respecte dels pilots més ràpids de la categoria i la situació amb els rivals van ser bones. Al matí, l’embragatge va limitar-me bastant . Tot i això vaig millorar el meu registre amb un temps de 1’38.54”

Als classificatoris va continuar millorant. Les sis dècimes de segon que va rebaixar en la volta ràpida (de 1’37.99) van permetre al pilot situar-se als voltants de la 24a posició.

El segon i mig llarg que l’ha separat de la pole demostra que en un circuit on tots parteixen amb les mateixes condicions, les coses estan més igualades.

11a participació

La d’avui  ha estat l’onzena participació en un Gran Premi del mundial de Moto2. Ha estat una competició completament nova per a tots els pilots. Cardelús però, s’ha sentit des d’un començament molt còmode i molt competitiu.

Ha rodat bona part de la competció en la 18a posició. Malauradament el cansament acumulat ha fet que acabes creuant la meta en la 22a posició final.

“Content de com ha anat la cursa.  He lluitat i treballat de valent i el meu rendiment ha estat força bo en termes generals. He rodat el 18è al llarg de la primera part de la prova, molt a prop de la zona de punts. Ho he fet amb comoditat, i sense tenir la sensació d’anar al límit. En l’últim terç de la cursa però, la calor i el cansament m’han acabat afectant força. A causa d’això he comés petites errades que m’han fet acabar 22è”

Més experiència

Sigui com sigui, l’experiència ha estat molt bona, ja no només pels registres o per haver estat rodant més aprop de pilots molt més experimentats, també per la seva capacitat d’adaptació a decorats nous.

Crec que a Tailandia he fet un nou pas endavant. Valoro més el rendiment que he  tingut que no la posició. Estic segur que aquestes sensacions em serviran molt per afrontar el triplet asiàtic molt millor.

7a VICTÒRIA DE BAGNAIA

L’italià Francesco Bagnaia (KALEX) ha sumat la seva setena victòria, en el Gran Premi de Tailàndia de Moto2. Ho ha fet per davant del seu company d’equip, Lucca Marini i de Miguel Oliveira (KTM).

Així doncs l’italià es posiciona amb un avantatge de 28 punts sobre el seu immediat perseguidor, el portuguès Miguel Oliveira.