, ,

HARLEY-DAVIDSON: RENÈIXER O MORIR

https://www.harley-davidson.com/us/en/motorcycles/future-vehicles/livewire.html

La Harley Davidson Livewire de propulsió elèctrica, arribarà possiblement l’any vinent.

Els de Harley-Davidson estan preparant una de grossa, de fet varies, i totes seran molt sonades!

Aquest desplegament d’iniciatives ja va tenir molts detractors fa uns anys, quan només eren idees a l’aire. Segons els més puristes, les idees de la marca eren un ultratge imperdonable i no podien tolerar-les.  Però el cert és que, per molt que pugui no agradar, el romanticisme ja no té cabuda si vols sobreviure. 

En aquest sentit i sense perdre de vista els seus origens, els de Milwaukee han seguit caminant igualment. Han anat seguint aquest nou rumb, ja que més enllà de qualsevol consideració, no estan fent altra cosa que respondre a les necessitats comercials de la marca i del mercat.  Així doncs,  treballen per adaptar-la a l’inevitable ritme que marca l’evolució del sector i els nous temps.  

Nous temps

Com diu la dita toca “renovar-se o morir”. Ells, afortunadament han optat per renovar-se per renèixer. Així de simple! 

A més, tampoc no és cap secret que paral·lelament en aquesta realitat que acabem de comentar,  la mítica marca de motos americanes arrossega una important davallada en el volum de vendes des de fa uns quants anys,  fet que també l’ha deixat molt tocada. 

Liderar de nou

Aquest fet, juntament amb el creixement global que la indústria està experimentant en segments que ells mai han tocar,  més l’arribada d’altres de nous, com el de les motos de propulsió elèctrica,  però també per la voluntat de la marca d’obrir-se a nous països i nous segments de població en general, han fet que a la taula directiva dels de Harley hi hagi un munt de projectes que no solament recol·locaran la marca en el mercat, també la posicionaran de nou entre les més grans, que és on sempre han estat. 

Més i millor

Gràcies al desenvolupament d’una nova plataforma modular que els permetrà poder desenvolupar motos d’entre els 500cc i els 1.250cc,  podran cobrir quatre cilindrades diferents i tres segments en total. 

En aquest sentit, més enllà de pujar-se al carro de les motos elèctriques,  la marca està a punt d’introduir-se en nous segments mai contemplats fins ara, com per exemple el de les motos de tipus trail. 

La Harley-Davidson Pan Amèrica 1250, l’opció trail, serà una d’aquestes noves motos que sortiran properament.

D’igual forma també desenvoluparan un model Custom d’1.250cc i una Streetfighter de 975. 

https://www.harley-davidson.com/us/en/motorcycles.html

Harley Davidson Streetfighter 975

Tots aquest models veuran la llum com a molt durant el 2020.

Al mateix temps també desenvoluparan noves motos per al mercat asiàtic, millorant els canals de distribució i l’accés a la marca allà, donat que és el mercat més important del món.

El 2019, l’elèctrica

Harley-Davidson vol liderar també el segment de les motos elèctriques, ja no només amb el model LiveWire, que arribarà l’any que ve,  també amb altres models com el Twist&Go, un tipus de moto amb el que pretenen posicionar la companyia com una de les capdavanteres del sector urbà.

Però centrem-nos en la nova LiveWire.  Aquest model és d’altes prestacions. Lògicament no emetrà el “ronroneig” que tant a caracteritzat les Harleys de tota la vida, però segur que atraurà d’allò més! Al menys així ha estat en tots les tests que han fet fins ara.

I és que Harley-Davidson ja va presentar fa un temps el prototip d’aquest model. Destaca per incorporar un disseny extremadament modern i esportiu, però també molt prestacional. Proposa un potent motor elèctric de 74 CV que li permet accelerar de 0 a 100 en menys de 4 segons. A més el prototip registrava una autonomia real d’uns 100 quilòmetres. Veure’m com queden aquestes xifres un cop surti el model definitiu.

Harley Davidson Livewire

Ara només caldrà esperar per saber si serà aquest el model que podrem veure rodar pels carrers de les principals citats o si arribarà millorat.

Sigui com sigui, els incondicionals de la marca podeu estar ben tranquils! Per molta evolució, obertura de mercats i de nous segments o tecnologies, Harley Davidson sempre seguirà sent Harley Davidson. Al seu catàleg lluiran davant de tot i com sempre, les emblemàtiques Harleys de tota la vida. 

Recordeu que Harley Davidson forma part des de fa uns mesos del gruix de marques que distribueix la divisió d’automoció de Grup Pyrénées. En aquest sentit, podeu adreçar-vos a les seves instal·lacions de Prat de la Tresa s/n (tot baixant direcció a Sant Julià). Allà podeu demanar qualsevol informació o servei de la marca.

 

Fotos: Harley Davidson