, ,

HISPANO SUIZA CARMEN BOULOGNE: PICADA D’ULL A LA GEORGE BOILLOT

Hispano Suiza va presentar ahir l’espectacular nova versió de la saga Carmen, amb el Carmen Boulogne. La marca catalana va escollir Sant Pere de Ribes per presentar la seva nova creació, després de la suspensió del Saló de Ginebra.

QEV Tecnologies

Aquesta nova versió del Carmen, rabiosament esportiva, ha estat desenvolupada juntament amb l’equip de QEV Technologies, especialistes en la preparació de cotxes esportius elèctrics d’alt rendiment.

Com Hispano Suiza, els de QEV Tecnologies també tenen la seva seu a Barcelona. Aquesta companyia té molta experiència en el disseny de tecnologies i aplicatius per a la Fórmula E i poder a diversos fabricants de cotxes esportius d’alta gamma.

5 unitats

Del Carmen Boulogne només es fabricaran cinc unitats. El seu cost pujarà fins els 1,65 milions d’euros cada unitat.

La terminació Boulogne ve del mític H6 Boulogne, un cotxe de competició que va guanyar la George Boillot els anys 1921, 1922 i 1923. La George Boillot era una de les proves de resistència més prestigioses del seu temps. Consistia en circular durant més de tres hores i mitja pels voltants de la ciutat francesa de Boulogne.

A base de fibra de carboni

El Carmen Boulogne destaca estèticament per la fibra de carboni que la carrosseria i pels diversos detalls de color coure que presenta en les llandes, la calandra, els retrovisors o en les línies de nervadura del capó i del lateral del cotxe. A diferència del Carmen original, el Boulogne no té carenat ni revestiments sobre l’eix posterior. Aquest fet emfatitza molt el seu caràcter esportiu.

Interiors quasi bessons

Els interiors del Carmen Boulogne són el que menys canvia respecte del model original. Mantenen el mateix disseny, inclouent però diversos detalls de color bronze, com el fil de les costures dels entapissats o els revestiments de la pantalla central o de les sortides d’aire, Aquesta combinació -com passa en l’exterior- contrast molt amb la resta de materials de revestiments i amb els entapissats de cuir. Més enllà del cuir, els materials que guarneixen els interiors són: la fibra de carboni, alumini raspat i l’alcàntara. Tots ells vesteixen amb màxima elegància uns interiors en els quals la gran pantalla de 10,1 polzades destaca de sobremanera. Aquest pantalla fa les funcions de quadre de comandaments.

Més potent, més tot!

El Carmen Boulogne és més potent que el Carmen. Passa dels 1.019 CV d’aquest,  als 1.114 CV.

Gràcies a l’ús massiu de la fibra de carboni, el Carmen Boulogne és 60 quilos més lleuger (1.630 kg).

2,6 segons i 290 km/h

L’augment de potència junmtament en aquesta notable reducció de pes permeten que el Boulogne pugi de 0 a 100 en menys de 2,6 segons. La seva velocitat punta arriba als 290 km/h.

A més, els d’Hispano Suiza asseguren que el Carmen Boulogne garanteix una autonomia real de 400 quilòmetres. Això és així gràcies a unes bateries de liti de 80 kWh de capacitat. Poden carregar en només 30 minuts en un punt de càrrega ràpid o en sis hores en un endoll domèstic.