,

HONDA CB300R: UNA 300 AMB ARGUMENTS DE GRAN CILINDRADA

A mesura que s’allarguen els dies, van acostant-se els mesos en què més ve de gust posar-se als comandaments d’una moto. Això, a Andorra, donada la cruesa de l’hivern, encara és més així, ja que entre desembre i març, treure a passejar la moto és cosa de valents, sobretot si parlem de motos de carretera.

Dit això, i ja camí de les 10 hores diürnes, començarem a escalfar motors pel que fa a reportatges de motos. A més, ja hi ha moltes novetats que ensenyar-vos.Entre aquestes novetats hi ha la nova generació 2022 de la Honda CB300R.

Equipada amb un arsenal tecnològic envejable, aquesta moto segur que tornarà a revolucionar el segment de les naked de 300 CC.

Per si no situeu el model , dir-vos que la gamma CB-R està presidida en la seva part més alta del catàleg per la imponent CB1000R, mentre que per sota té hi ha la CB125R. Ciompleten la gamma els dos models centrals: la CB600R i a la protagonista d’aquest reportatge, la CB300R

Un pas intermig ideal

El cas és que si amb la CB125R ja no fem, abans de passar-nos a muntures ‘d’alt voltatge’, sempre tindrem l’opció de la CB300R. I és que aquest model és molt més que una moto intermitja. Diem això perquè aquesta moto ja ofereix una resposta i unes sensacions molt gratificants, tant a nivell de motor com de cicle.

El cert és que aquesta és una compra molt intel·ligent. Ho és perquè ens evitarà els inconvenients que suposa, per a algú sense massa experiència, el volum i el pes d’una moto de gran cilindrada, els secrets de pilotar-la i com no, el seu cost. Per tot això, l’experiència que pot aportar pilotar una 300 com aquesta, a més de recomanable, serà excel·lent en el procés natural a partir del qual podrem -llavors sí- acabar als comandaments d’una moto de gran cilindrada.

Atractiva per a tots

Per rematar-ho, en el cas d’aquest model i en general d’una Honda, optar per una de les seves 300 no significa no poder gaudir del millor de la marca en termes de  tecnologia, enginyeria, disseny, equipament o qualitat general. Diem això perquè quan Honda desplega les seves millors cartes en un model, ho fa tant en la versió de mil centémetres cúbics com en la de tres-cents. Tant és així, que més enllà de pilots joves, o d’aquells que estan en període d’aprenentatge, la CB300R també és una atractiva proposada per a pilots experimentats i exigents que busquen una bona moto, prestacional i tecnològica, però que volen una moto lleugera, maniobrable, divertida, fàcil i lògicament més assequible de compra i de manteniment. Doncs bé, la CB300R és tot això!

La seva lleugeresa combinada amb el motor monocilíndric de 286 CC i refrigeració líquida fa que la moto pugi de revolucions amb una alegria encomiable mentre lluïm aquest disseny de naked Neo Sports Cafè que captiva a joves i a no tan joves.

Components de primera

La CB300R 2022 incorpora de sèrie una forquilla davantera invertida Showa Separate Function Fork Big Piston de 41mm (la mateixa de la CB650R), així com una pinça de 4 pistons i ancoratge radial, disc davanter flotant, ABS controlat per una unitat de mesurament d’inèrcia i pneumàtics radials.

El manillar de secció variable, la pantalla d’instruments LCD actualitzada i la il·luminació a base de tecnologia LED, confereixen a la moto un nivell de qualitat d’acabats gens evident en models equivalents d’altres marques.

Les claus de l’èxit

 Més enllà d’aquest desplegament superior de components, contribuint al minimalisme d’aquesta moto tenim dos elements principals, també molt importants:  el bastidor tipus diamant construït en acer tubular, i el basculant, també fet a base d’acer i dotat d’una secció transversal irregular. Tots dos estan dissenyats per aconseguir la més alta rigidesa longitudinal possible, així com un alt control de la torsió.

La robustesa del nucli central del xassís està assegurada per les plaques del basculant (d’acer premsat), la qual cosa permet que el bastidor ofereixi una alt control i molta agilitat, molta estabilitat i molt de tacte.

La forquilla invertida Showa suposa una important millora. Un amortidor de separació de pressió en una de les barres de la forquilla i un mecanisme de molla en l’altra ofereixen un alt rendiment d’amortiment, tot mantenint un pes lleuger.

Al costat de la utilització d’un pistó de major grandària, s’obté molt més tacte, més capacitat d’absorció i més control en zones amb la carretera plena de sots. Per la seva banda, l’amortidor posterior ofereix ajustament en precàrrega del la molla en 5 posicions.

50/50 i 144 kg

Amb un 49,6% al davant i un 50,4% al darrere, la distribució de pesos proporciona molt de tacte, aaherència del tren davanter i facilitat de gir, aspectes amb el quals  també contribueixen els 144 kg (pes en ordre de marxa), així com els 1.352 mm de distància entre els eixos.

En el que a altura del seient fa referència, la distancia al terra és de 799 mm.

Molt bona frenada

La frenada de la CB300R està a càrrec d’un disc davanter flotant de 296mm, activat per una pinça de 4 pistons i ancoratge radial. Darrere incorpora un disc de 220 mm amb pinça d’un sol pistó. Completa el conjunt de frenat l’ABS de 2 canals.

Aquest sistema d’altes especificacions treballa mitjançant una unitat de mesurament inercial o IMU per a tenir una distribució precisa del funcionament de l’ABS segons cada situació.

Respecte dels pneumàtics, la CB300R equipa al davant un pneumàtic radial de 110/70R-17. Al darrere porta un de 150/60R-17, també radial.

Estil Neo Sports Cafè

L’estil de la CB300R segueix fidel al concepte de disseny naked Neo Sports Cafè de la marca, mostrant obertament la part mecànica en negre. També destaca per presentar un colin retallat. Aquest element suporta el seient del conductor i del passatger per separat. El seient incorpora un nou entapissat, ara més confortable.

Els suports per als peus del conductor i del passatger són d’alumini.

La nova pantalla d’instruments LCD, amb 23,5 mm de grandària i 230 g de pes, s’ocupa de transmetre totes les funcions i dades: la velocitat, les rpm del motor, el nivell de gasolina o l’indicador de la marxa engranada, entre altres dades.

Els llums d’advertiment estan disposats en la part superior. La il·luminació totalment de tipus LED – inclosos els intermitents – aporta a la moto una imatge de molta més qualitat.

El far mostra un atractiu disseny de doble barra per als llums: la part superior és per a la curta i la inferior per a la llarga. Acabarem el tema de llums indicat que el pilot posterior és ara molt més fi.

El dipòsit de 10 litres de gasolina està ocult sota una coberta angular i les tapes protectores. Amb un consum de gasolina de 30,2 quilòmetres per litre, la moto pot recórrer més de 320 km amb un dipòsit.

286 CC, 22,9 kW i 27,5 Nm de par

 El motor monocilíndric de 286 CC, DOHC, 4 vàlvules i refrigeració líquida de la CB300R puja de voltes amb alegria en qualsevol moment. Al mateix temps, també és un motor molt fiable que rendeix impecable tant en carretera, com en ciutat o autopista. La potència màxima de 22,9 kW arriba a 9.000 rpm, amb un par màxim de 27,5 Nm (a 7.750rpm).

Embragatge antirebot

Com a novetat 2022 tenim un nou embragatge antirebot que a més de permetre canvis de marxa súper suaus, també controla els rebots de la roda posterior en cas de reduccions ràpides i/o frenades fortes.

La caixa del canvi de 6 velocitats ofereix una distribució uniforme de les marxes permetent una acceleració potent i lineal.

La injecció de gasolina PGM-FI, amb cos de papallona de 38 mm i trajectòria de l’admissió recta, ofereix una resposta molt dinàmica a l’accelerador en tot el rang de revolucions.

Escapament redissenyat

Per a complir amb la normativa Euro5, la secció mitjana de l’escapament suspès  per la part inferior ha estat totalment redissenyada. Ara incorpora un catalitzador més gran. El silenciador, amb una sortida lateral a la dreta, també incorpora una nova estructura.

Dos colors nous

A més del negre Gun Powder Mat metal·litzat i del vermell Chromosphere Candy ja coneguts, la CB300R 2022 arriba en dos colors nous: groc Dusk i Blau Agile Mat, tots dos amb efecte perlat. 

Top Moto Honda

Finalment destacar que la moto en el seu conjunt ha estat dissenyada amb la premissa que tingui un manteniment mínim i senzill perquè els més joves puguin tenir la moto sempre a punt per un preu molt ajustat.

Informeu-vos-en a Top Moto Honda. Els trobareu a l’Av. Príncep Benlloch, 91, d’Andorra la Vella. Tel. +376 869 200.

———

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç directe, o entreu des del menú superior del blog.


Fotos: Honda