,

HONDA E: EL NOU UTILITARI ELÈCTRIC QUE JA ESTÀ AL CAURE

Donat que ja falta poc i res per l’arribada del nou Honda e, l’utilitari elèctric de la marca japonesa, hem volgut avançar-nos  fent-li ja aquest reportatge de presentació. A més, contràriament al que s’havia previst, els preus de la gamma seran molt més competitius, el que és una gran notícia.

Estil retro

Com a bon utilitari, el nou Honda e és un cotxe elèctric petit que destaca especialment per tenir un estil molt retro. Al nostre parer, molt oportú i atractiu.

De fet, des que es va desvelar a mitjans de l’any passat ha tingut molta acceptació, tant del gran públic, com dels professionals i la premsa especialitzada.

Sense miralls retrovisors

Un dels trets més vistosos, de fet molt futurista avui per avui, el trobem en el fet que l’Honda e prescindeix de retrovisors convencionals. Al seu lloc inclou càmeres i pantalles integrades en els panells de les portes.

Però més enllà d’aquest detall, és la seva peculiar estètica el que l’ha convertit en un dels models dels què més s’ha parlat darrerament.

Interior de 1a!

Accedir a l’interior de l’Honda e és tota una experiència!.

Només seure destaca l’enorme pantalla digital que hi ha més enllà del quadre de comandaments. A banda i banda de tot l’ample del taulell hi ha les dues pantalles de 6” des de les quals es visualitza a la visió exterior corresponents als retrovisors laterals.

Absolutament digital

Davant del conductor hi ha una altra pantalla TFT de 8,8” i al costat d’aquesta, dues pantalles LCD més de 12,3” cadascuna. Una queda a l’alçada del centre del taulell i la segona davant del copilot. Aquestes dues pantalles inclouen funció tàctil, així, tant el conductor com el copilot poden accedir a la mateixa informació i fins i tot intercanviar aplicacions o funcions d’un costat a un altre.

Finalment destacar l’assistent personal per veu. És capaç de respondre a una infinitat d’instruccions.

My Honda+

Quant a la connectivitat, l’Honda e permet obrir les portes mitjançant un codi inserit en el telèfon intel·ligent, quelcom molt útil si no volem fer servir la clau física. A més, mitjançant l’aplicació My Honda+ es podrà conèixer en qualsevol moment la posició del vehicle o l’estat de la càrrega, entre altres informacions.

La veritat és que l’Honda e fa que el concepte utilitari assoleixi un grau de sofisticació molt atractiu.

Ja tenim ganes de poder provar-lo!

Preus millorats

Respecte del que us hem dit del preus, ja podem avançar-vos que el nou Honda e de 100 kW (136 CV de potència convencionals) tindrà un preu base de poc més de 30 mil euros al nostre mercat, però un cop aplicats els descomptes i ajudes institucionals com les del Pla Engega (programat pel proper més d’abril), el seu preu final serà 8 mil euros més barat, el què donades les característiques i particularitats del cotxe situarà el preu en un lineal molt competitiu.

Acabat ‘Advance’

La versió ‘Advance’ és la més potent i la més equipada. Arriba als 113 kW de potència (154 CV tradicionals). El seu preu puja aproximadament uns 3 mil euros més respecte del model base. De fet, ara per ara només hi ha disponible aquesta versió. La de base sortirà més endavant.

30 minuts de recàrrega

Un altre gran atractiu de l’Honda e el tenim en el seu sistema de càrrega ràpida, que permetrà recuperar el 80% de l’autonomia del cotxe en només 30 minuts.

Un utilitari gratificant

El tercer atractiu d’aquest utilitari el trobem al volant. I és que l’Honda e promet ser un cotxe extremadament dinàmic. Diem això perquè el cotxe trasllada el par motor a les rodes posteriors per millorar el seu comportament i fer-lo més esportiu, divertit  i dinàmic. Això fa que tot i ser un utilitari urbanita, l’experiència al conduir-lo promet ser d’allò més entretinguda i gratificant.

Més de 200 km

Acabarem amb el tema de l’autonomia. L’Honda e a supera lleugerament els 200 quilòmetres. Tractant-se d’un utilitari és una autonomia més que suficient, inclús si ens hem de desplaçar a l’extra radi. A més, recordeu que en 30 minuts haureu recarregat el 80% de la bateria, així que si heu de cobrir més distancia, us preneu un café i carretera i manta!

En voleu un?

El procediment per fer-se amb una unitat passar directament per entrar a la web d’Honda, configurar el cotxe  i formalitzar la compra.

A diferència d’altres marques, la marca si que compta en el procés amb el concessionari, en el nostre cas, Stela Andorrana. Diem això perquè un cop lligada l’operació, Honda traslladarà l’expedient al concessionari, que és qui farà l’entrega i qui seguirà tot el procés de manteniment i control postvenda del cotxe.

Els primers lliuraments est´an previstos pel mes d’abril.

Stela Andorrana

Si més enllà de la informació de la web teniu qualsevol dubte, sempre podeu dirigir-vos a Stela Andorrana.

Situada a l’Av. Príncep Benlloch, 91, Stela Andorrana és concessionari oficial Honda automòbils per a Andorra. Tel. 821295

Per seguir altres novetats de la secció “Green Cars” feu clic aquí.

Fotos: Honda