, ,

Honda NT 1100: tan gran, com gran és Europa

Els de l’ala japonesa no necessiten cap lliçó a l’hora de projectar una moto touring, prou que ho sabem tots, però reconduir aquest concepte per aconseguir una moto que a més de touring, sigui una GT polivalent i molt versàtil, ja són figues d’un altre paner!

El cas és que a partir de l’éxit de la CRF 1100L Africa Twin, una de les grans reines del seu catàleg, els japonesos van posar-se a treballar per aconseguir projectar una nova proposta que més enllà de dur-nos a la fi del Món, també poguéssim fer-la servir a diari sense deixar-nos l’ànima movent-la.

Una viatgera pel dia a dia

Així, de primeres, imaginar-nos una gran touring GT que sigui fàcil de dominar, de maniobrar, però que com a tota ‘devoradora’ de quilòmetres, estigui ben equipada i sigui còmoda per poder fer llargs, llarguíssims viatjes, no sembla una tasca fàcil. Doncs bé, l’NT 1100 promet tot això.

2022 HONDA NT1100

Estèticament els grups òptics se semblen molt als del maxi-escúter X-ADV, de fet tota la cúpula frontal s’assembla. Per sobre dels fars hi ha la gran pantalla paravent regulable. L’altura i l’angle d’aquesta pantalla és ajustable en 5 posicions (ofereix fins a 164 mm de recorregut) mentre que els deflectors superiors i inferiors també ajuden a protegir el pilot, del vent, de la pluja i dels impactes, com ara dels insectes.

El seient és bastant ample i està molt ben farcit. L’altura al terra des del seient és de 820 mm.

Bon equipament de sèrie

Més enllà d’una completa electrònica, del control de tracció, d’un sistema amb 3 nivells anti cavallet (anti-wheelie) o dels 3 modes de conducció, la nova Honda NT 1100 compta amb un equipament molt complert.

Entre altres, incorpora un sistema de control de velocitat de creuer, canvi semi-automàtic (en la versió DCT), punys calefactables, llandes de 17 polzades, cavallet lateral i maletes desmuntables en els laterals.

Canvi manual o automàtic

Respecte del canvi, a part del manual, la versió DCT incorpora el canvi automatizat que tant d’èxit ha tingut en models com ara l’X-ADV. Permet triar entre l’opció automàtica D, per conduir sense preocupar-nos de fer res i obtenir la màxima eficiència en termes de consum, o el mode S amb 3 subnivells de canvi esportiu seqüencial.

Parlant d’optimitzar el consum. La marca homologa un consum de 5 litres als 100 km, el que ofereix  una impressionant autonomia de 400 quilòmetres.

Una moto de mig volum

Estèticament. En comptes de tirar cap al volum de la clàssica moto turística de gran tamany, els japonesos han optat per encintar-la en el volum de les anomenades Sport-Tourer. En aquest sentit, la moto llueix unes línies molt elegants i senzilles per afavorir l’aerodinàmica i el confort del pilot a l’hora de moure-la.

L’escapament arrenca des de molt a baix, deixant així més espai per situar les maletes desmuntables dels laterals (de sèrie).

2022 HONDA NT1100

Pantalla TFT de 6,5’’

En la instrumentació ens trobem amb una pantalla a color. És una pantalla tàctil TFT de 6,5″. Presenta 3 opcions de visualització: l’opció Gold amb tota la info numèrica, l’opció Plata amb el velocímetre i les voltes per minut i finalment l’opció Bronze amb el comptavoltes.

El sistema de connectivitat de la pantalla ofereix connexió Bluetooth via Apple CarPlay o Android Auto, el que permet traslladar moltes funcions del mòbil a la pantalla.

La moto també inclou dues preses de corrent i USB.

102 CV i 104 Nm

De la propulsió s’encarrega el potent, prestacional i resistent motor bicilíndric en línia de l’Àfrica Twin. Amb 1084 cc i 8 vàlvules, aquest motor rendeix 75 kW (uns 102 cv) a 7.250 rpm, amb un par  màxim de 104 Nm a 6250 rpm

Una de les diferències amb l’Àfrica Twin està en el conducte d’admissió i en la part interna del silenciador, atès que sent motos tan diferents, cadascuna ha de sonar com s’espera que soni.

La moto disposa de 3 modes de conducció: Urban (el més equilibrat), Rain (amb potència reduïda) i Tour, que allibera tot el potencial de la moto.

També hi ha 2 tipus de conducció configurables: User 1 i User 2.  Amb això, si dues persones condueixen normalment la moto, podran tenir-la al seu gust, només seleccionant el seu usuari.

Part de cicle

Pel que fa a la part de cicle, l’NT 1100 incorpora un bastidor semi-doble d’acer amb el subxassís d’alumini.

 

Suspensions Showa

En l’apartat de les suspensions, com a bona moto d’asfalt no podia faltar una forquilla invertida (Showa) de 43 mm amb 150 mm de recorregut, ajustable en precàrrega. L’amortidor posterior, també de Showa, és de tipus simple. Ofereix 150 mm de recorregut.

Val la pena remarcar que l’ajustament de precàrrega de la molla té un sistema remot hidràulic per facilitar la seva manipulació.

Llandes de 17’’

Segons Honda, el disseny dels radis entrecreuats en diagonal de les llandes d’alumini ofereix molta suavitat en línia recta i més rigidesa en els revolts.

Donada la seva concepció de moto rutera de llarga distància, les dues rodes són de 17″.

Pel que fa a la frenada, al davant equipa un doble disc de 310 mm amb pinces de 4 pistons i ancoratge radial. Al darrere incorpora un disc simple de 256 mm amb pinça d’un pistó. Tot el sistema ve recolzat per l’ABS.

Tres colors

Hi ha tres opcions de color: Gris Iridium Mat Metal·litzat, Blanc Glare Perlat i Negre Graphite.

2022 HONDA NT1100

———

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’ des del menú superior del blog.

2022 HONDA NT1100

2022 HONDA NT1100

2022 HONDA NT1100

2022 HONDA NT1100

2022 HONDA NT1100

2022 HONDA NT1100

2022 HONDA NT1100

2022 HONDA NT1100

2022 HONDA NT1100

2022 HONDA NT1100

 

Fotos: Honda Motos