,

Hopium Machina: triomf abans de posar ni un cargol

Si ens hem decidit per aquest títol, és pel fet que de l’Hopium Machina, una de les poques propostes propulsades per hidrògen que estan a les portes d’entrar en producció, ja s’han venut més de 10 mil unitats. En aquest sentit, les primeres entregues s’han acordat per d’aquí a dos anys.

El cas és que a partir del darrer Saló de l’Automòbil de París, que va tenir lloc l’octubre passat, l’empresa no ha fet més que rebre elogis, tants com reserves va signar en acabar el saló.

Dels més visitats a París

Més enllà del tema de l’hidrògen -no entrarem en si emprar-lo és factible o si és veritat tot el que envolta aquesta opció de combustible, ja ho farem en una article específic- el cert és que el disseny del prototip Hopium Machina va ser un dels reclams més importants de la cita parisina.

L’estètica futurista d’aquesta singular berlina de quatre places, els seus acabats premium i el rendiment que regalarà amb els seus 500 CV de potència, han estat els ingredients perfectes perquè “li toques la grossa” en aquest nou fabricant,  rebent aquesta descomunal comanda d’unitats. Si al disseny i les prestacions, hi afegim l’atractiu de funcionar amb hidrògen, és a dir, poder recarregar-se en minuts i tenir una autonomia de més de 1000 quilòmetres, optar per l’Hopium Machina era més que interessant.

Agilauto de Crédit Agricole

Sigui com sigui, de propostes n’hi havia un tou i algunes estaven en aquesta mateixa línia. Aleshores, on està l’explicació? 10 mil persones van decidir-se pel mateix cotxe en tot just uns dies de fira?

Doncs no. L’explicació és més senzilla que tot això. Les 10 mil unitats les va reservar Agilauto, la divisió financera de vehicles de Crédit Agricole.

Segons informacions, l’entitat cercava una flota de cotxes per poder posar-la al servei dels seus clients del banc. En aquest sentit, una de les condicions del plec de bases era que els cotxes havien de ser d’origen francès. Arribats en aquest punt, en l’actualitat no hi ha massa cotxes -per no dir cap- que reuneixi tots aquest arguments i menys encara que fos francès i que estigués al saló parisenc.

Millor començament, impossible

La veritat és que quan arribi el moment del lliurament, el cop d’efecte que aconseguiran serà tan sonat, com sonada ha estat l’operació que ha aconseguit aquesta marca propietat de l’ex-pilot francés Olivier Lombard, gràcies a aquesta primera comanda. Per què? Doncs perque cada cotxe, a preu de mercat, val uns 120 mil euros la unitat. Feu números!