,

Horex Regina Evo 600, després de 100 anys

En aquest espai de novetats en motos d’aquest primer mes de l’any, parlarem d’una companyia que tot i que a la majoria potser no us sonarà, aquest 2023 complirà 100 anys. Ens referim a Horex-Farhzeugbau AG.

Encara que el seu catàleg i la seva comercialització no va gaudir de la popularitat de moltes altres marques, cal destacar que l’any 1952 el model Regina va ser la moto de 350 CC més venuda a tot el món.

Al calaix de l’oblit

Anys després, Daimler-Benz AG (propietaris de Mercedes-Benz) va adquirir la marca, tot i que la va deixar literalment aparcada.

Posteriorment la companyia 3C-Carbon Composit Company GmbH va fer-se amb els drets d’Horex . Des de llavors, han hagut diversos intents per fer ressorgir la marca. Malauradament però, en cap d’ells no van posar ni l’empenta, niels recursos necessaris, per la qual cosa mai van acabar arribant a res, al menys fins aquest proper 2023. I és que aquest any, tot apunta que Horex tornarà a estar en boca de tothom. Ho estarà perquè la marca celebrarà el seu centenari i sobretot perquè arrencarà la comercialització de nous i espectaculars models, com ara l’Horex Regina Evo.

Després de 100 anys

Aquesta vegada s’ha invertit en recursos, en deteminació i s’han posat ganes,  moltes ganes. Res d’això no han faltat perquè la marca torni a aparèixer amb força, cosa que queda palesa veient l’VR6 del seu catàleg, però sobretot veient aquesta espectacular novetat.

L’Horex Regina de 1952

600 CC i 48 CV

La Regina original era una moto que s’oferia amb diversos propulsors monocilíndrics de 4T, amb cilindrades que anaven des dels 250 als 400 CC.

Enguany, la nova Regina Evo 2023 puja la seva cilindrada fins a 600 CC.

El motor està refrigerat per líquid, és d’injecció electrònica, té 4 vàlvules, doble arbre de lleves i un canvi amb 6 marxes. Ah! i compleix amb la normativa Euro5.

La potència és de 48 CV (35 kW), de tal forma que també és una moto apta per conduir-la amb el permís A2.

113 kg de pes

En tot cas, la moto destaca per molt més que pel seu motor. El xassís i el basculant són dos argument molt destacables en termes de construcció, doncs estan fets a base de fibra de carboni. Entre això i el dipòsit d’alumini, la moto pesa (en sec) tan sols 113 kg.

Altres elements, com ara les cobertes d’ambdós fars, també están fets a base de fibra de carboni.

Una altra particularitat és que la moto arriba amb una configuració exclusivament monoplaça.

Les llandes de radis d’alumini mesuren 18 polzades, un tamany bastant considerable.

Una retro del segle XXI

Per acabar d’arrodonir-ho tot, aquesta preciositat monoplaça de tall clarament clàssic inclou tot el que una moto actual ha d’incloure: ABS, far direccional amb seguiment de traçada, panell de control tàctil i un seient molt especial fabricat amb tecnologia d’impressió 3D.

Entre els accessoris disponibles s’ofereix un embragatge antibloqueig.

Respecte del preu, malauradament no serà baix. Segons s’ha filtrat, l’Horex Regina Evo 600 rondarà els 30 mil euros. Com veieu, és tan xula, com inaccessible per a la majoria de butxaques amb seny.

Horex VR6

Més enllà d’aquest model tan especial, comentar que els d’Horex també ofereixen el model VR6 amb tres variants: RAW, CLÀSSIC I CAFÉ RACER. No té res a veure, però és un model igual d’atractiu, tant conceptualment, com a nivell de contrucció i de prestacions.

———

Per a més novetats de motos, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’ des del menú superior del blog.


Fotos: Horex