,

Hunter 350: la nova Royal Enfield d’estil urbà

Amb l’arribada de la nova Royal Enfield Hunter 350, alineada amb la Clàssic 350 i  la Meteor 350, la marca de Chennai completen el seu catàleg amb aquesta nova opció d’estil més urbà.

La seva principal diferència respecte aquests altres dos models -concepte al marge- el tenim en el nou xassís.

Pel que fa a la mecànica, la nova proposta de la marca hereta la mateixa que duen  tant la Meteor com la Clàssic. Ens referim al monocilíndric SOHC amb 2 vàlvules i 349 CC, refrigerat per aire. Aquest motor, lloat per la seva resistència i fiabilitat, és un motor senzill amb cinc velocitats, amb una potència de 20 CV a 6100 rpm i 27 Nm a 4000 rpm.

Algunes dades

Si la Clàssic 350 té un consum de 2,6 litres als 100 km, la Hunter hauria d’estar en aquesta xifra o fins i tot una mica per sota, donat que segons les xifres oficials el seu pes en ordre de marxa és de 167 kg (la Clàssic fa 181 kg). Vala dir que aquest pes la converteix en la més lleugera del catàleg.

Amb uns 800 mm d’altura del seient al sòl, gairebé coincideix amb l’altura de les seves companyes.

A nivell de dipòsit, la Hunter 350 també té la mateixa capacitat que els altre models, és a dir, caben 13 litres de combustible. Ho diem perquè al presentar unes endidures als dos costats per encabir-hi els genolls, sembla que hagi de ser mes petit.

En l’apartat de les suspensions, la moto munta al davant una forquilla de 41 mm amb 130 mm de recorregut. En la part posterior la precàrrega compta amb sis posicions i el recorregut de la forquilla puja fins a 100 mm.

Retro o Metro?

Respecte de les opcions d’acabats, fins ara hi ha disponibles dues versions: la Retro i la Metro. L’acabat Metro és el més alt de gamma. Munta unes llandes d’aliatge amb uns pneumàtics de 100/70-17 al davant i de 140/70-17 al darrere.

Per la seva banda, la Retro inclou les clàssiques llandes de radis -per a nosaltres les més boniques- amb uns pneumàtics de 100/80-17 i de 120/80-17, al davant i al darrere respectivament.

Els frens inclouen sistema ABS. Són els mateixos que munten tant la Clàssic com la Meteor. Al davant parlem d’un disc de 300 mm amb una pinça de dos pistons. Al darrere el disc és de 270 mm i porta una pinça d’un únic pistó.

Apta per a l’A2

En resum: amb aquest nou lliurament els de Royal Enfield augmenten el seu ventall d’opcions oferint al públic, conductors amb carnet A2 inclosos, diferents propostes a quina més atractiva. L’atractiva imatge retro de la Clàssic, la més estil custom de la Meteor i des d’ara aquesta tercera opció d’aspecte més urbà.

Prevista per a primers de 2023

Com l’acaben de presentar a nivell mundial fa tot just uns dies, ara per ara més enllà del mercat indi no està encara disponible. La seva arribada podria estar prevista de cara a principis del proper any. Sigui com sigui, si us interessa, a finals de novembre o principis de desembre imaginem que ja hi haurà tota la informació a l’abast, per tant, ja podreu dirigir-vos al vostre punt de venda de confiança per informar-vos de tot plegat.

Mentre això arriba, de moment haureu d’alimentar les vostres ànsies de Hunter a base de reportatges com aquest i amb algun vídeo com el que hem inclòs en el mateix article que hem penjat al blog i que al ser online permet continguts multimèdia. Per a accedir-hi només cal que feu clic en el codi QR que trobareu en alguna cantonada d’aquest reportatge.

———

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’ des del menú superior del blog.

Fotos: Royal Enfield