Huracan Sterrato: superesportiu, tot terreny i de Lamborghini

Lamborghini va presentar a finals de novembre en el marc de l’Art Basel de Miami Beach, el nou Huracan Sterrato, el seu primer superesportiu tot terreny. Amb l’Sterrato (en italià, terra o terrós en el context d’un camí), la marca reinterpreta el concepte d’esportivitat, portant-lo a un nou terreny -mai més ben dit- que s’aventura també fora de l’asfalt.

Fidels als nostres valors com a marca visionària, atrevida i poc convencional, l’Sterrato arriba per mostrar nous camins i sensacions de conducció“, declarava Stephan Winkelmann, president i CEO de Lamborghini.

Presentar el cotxe a l’Art Basel de Miami reflecteix igual com ho faria una obra d’art avantguardista, que l’Sterrato representa una interpretació radical del concepte de cotxe superesportiu, mentre que en termes de rendiment, aquest nou cotxe entra de ple en el club dels cotxes més esportius i emocionants del món -afegia Winkelmann.

L’Huracan Sterrato ofereix una dinàmica de conducció optimitzada per garantir un control perfecte en tots els escenaris, des de l’autopista a camins de terra.

Nou mode Rally

En comparació amb l’Huracan EVO, l’Huracan Sterrato compta amb una versió actualitzada del sistema Lamborghini Integrated Vehicle Dynamics (LDVI), amb calibratges específics dels modes Strada i Sport. També estrena el mode Ral·li, especialment desenvolupat per pilotar en condicions de poca adherència.

L’exterior de l’Huracan Sterrato mostra l’esperit aventurer de l’esportiu des del primer cop d’ull. La distància al sòl s’ha incrementat en 44 mm en comparació amb l’Huracan EVO. Gràcies en això es garanteix un major recorregut de la suspensió, igual que de l’ample de vies del davant (+30 mm) i del darrere (+34 mm).

Inconfusiblement tot terreny

D’altra banda, a més de protegir la carrosseria, la protecció d’alumini dels baixos del davant, les taloneres reforçades, el difusor posterior i els ferms passos de roda, accentuen la musculatura del conjunt, augmentant la seva personalitat tot terreny.

Ja que esmentem l’altura, la resta de cotes de l’Sterrato són: 2,52 metres de llarg, 1,96 d’ample i 1,24 metres d’alt. La distància entre eixos és de 2,62 metres.

La presa d’aire instal·lada al capó posterior, no només augmenta l’esperit esportiu del model, també ajuda a subministrar aire net al motor quan es condueix per pistes amb pols.

L’Sterrato és la prova que l’ADN de disseny de Lamborghini funciona perfectament fins i tot en proporcions inesperades“, declarava Mitja Borkert, cap de disseny de Lamborghini. “El disseny del cotxe transporta l’essència d’un superesportiu a un nou estil de vida, reflectint la seva intenció d’oferir una experiència de conducció realment única i divertida“.

5.2 V10

A nivell de propulsor, l’Huracan Sterrato compta amb un motor V10 de 5.2 litres. Aquest propulsor ofereix una potència màxima de 610 CV i 560 Nm de par a 6.500 rpm. Tota aquesta potencia s’administra des d’una transmissió de doble embragatge de 7 velocitats, així com amb la tracció total controlada electrònicament.

Dissenyat per oferir un rendiment òptim en superfícies sense asfaltar, amb tota aquesta artilleria l’Sterrato és capaç d’accelerar de 0 a 100 km/h en 3,4 segons. La velocitat màxima és de 260 km/h.

Màxima potencia, màxim control

El cotxe està equipat amb un sistema de frens davanter format per discos carboceràmics ventilats i perforats de 380 mm de diàmetre i 38 mm de gruix. Completen el conjunt unes pinces d’alumini de tipus monobloc, fixes i de sis pistons. Al darrere el sistema és de quatre pistons, mentre que els discos fan 356 mm de diàmetre i 32 mm de gruix.

A nivell de calçat, el nou Huracan Sterrato compta amb unes llandes de 19 polzades equipades amb uns pneumàtics Bridgestone Dueler AT002 dissenyats específicament per al model. Aquests pneumàtics, de 235/40 R19 al davant i de 285/40 R19 al darrere, proporcionen la màxima versatilitat i adaptabilitat en qualsevol condició i superfície, garantint al mateix temps les màximes sensacions, emoció i diversió al volant.

Per poder garantir tota la comoditat possible en cas de burxada, els pneumàtics que equipa l’Sterrarto són de tipus Runflat, és a dir, permeten continuar circulant fins arribar a un punt on reparar-los.

Feel like a pilot

L’interior, del qual el que sens dubte destaca per sobre de tot l’exclusiva tapisseria d’Alcántara de color verd Sterrato, reflecteix la filosofia coneguda en la resta de la gamma Huracan “feel like a pilot” (sentir-se com a un pilot).

La intenció és situar al conductor en el centre de l’habitacle perquè gaudeixi de les sensacions de conducció més extremes, mantenint en tot moment tot el control de les funcions del cotxe.

La pantalla tàctil té nous gràfics i funcions específicament desenvolupades per a la conducció fora pista.

Quant a la instrumentació, per primera vegada s’ha inclòs un inclinómetre digital amb indicador de caboteig i de balanceig. També hi ha una brúixola, un indicador de coordenades geogràfiques i un indicador de l’angle de direcció, tots ells, paràmetres indispensables en un 4×4.

Amazon Alexa

Entre els serveis de cabina, per mitjà del Lamborghini Connect s’inclou la integració amb Amazon Alexa. És així que amb un simple comandament de veu es poden ajustar les diferents funcions i característiques del cotxe: el clima, la Il·luminació, la navegació, les trucades telefòniques i tot el referent al sistema d’informació i entreteniment.

El vehicle també pot controlar-se a distància a través de l’app específica de Lamborghini. Aquesta app permet ajustar diferents funcions, com ara el control remot de la velocitat, o l’enviament d’un destí directament al sistema de navegació.

Telemetria, ritme cardíac..

Com a tot superesportiu amb pedigrí, l’Huracan Sterrato ofereix un sistema de telemetria connectat que permet al conductor monitorar el rendiment i analitzar les dades a través de l’app. A més, des d’un Apple Watch, el pilot també pot sincronitzar la informació del seu ritme cardíac amb el sistema de telemetria del cotxe, mesurant les seves pulsacions al volant.

Amb el Lamborghini Drive Recorder es poden gravar les experiències al volant. Tot això es pot recopilar al Board Diaries, un llibre digital que hi ha integrat a l’app.

Lamborghini Ad Personam

Quant a personalització, el nou Huracan Sterrato ofereix un munt de possibilitats per poder personalitzar el disseny del cotxe al gust de cada propietari. Això es duu a terme amb el programa Lamborghini Ad Personam. A títol d’exemple, dir-vos que els clients poden triar entre 350 colors exteriors i entre més de 60 colors per a les tapisseries (fetes a base de cuir i Alcàntara).

1499 unitats

La producció de l’edició limitada -només se’n faran 1499 unitats- començarà al febrer del proper any. Respecte a dades com el consum, fins que el cotxe no estigui més a prop de la seva homologació no es comunicaran.

Respecte del preu, més del mateix. Caldrà esperar a primers d’any per saber-lo.

———

Si voleu accedir a altres novetats Premium, podeu fer-ho des de la secció  del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

Fotos: Lamborghini