Hyundai i Michelin s’uneixen per desenvolupar pneumàtics per a vehicles elèctrics d’alta gamma

Hyundai Motor Group va anunciar la setmana passada la signatura d’un acord de col·laboració amb Michelin per desenvolupar conjuntament pneumàtics de nova generació específics per a vehicles elèctrics d’alta gamma.

La signatura d’aquest acord va tenir lloc el passat 17 de juny al Centre de Recerca que Hyundai té a  Namyang. En l’acte, van estar presents, Bong-soo Kim, vicepresident i cap del Centre de Desenvolupament de Xassís de Hyundai Motor Group, i Georges Levy, vicepresident executiu d’equips originals per a automoció de Michelin.

El nou memorandum d’enteniment segueix l’exitosa conclusió de la primera associació duta a terme entre les dues parts i conduirà a un nou viatge envers el desenvolupament de pneumàtics de nova generació, equipats amb les millors solucions per oferir al grup coreà una mobilitat neta, intel·ligent i sostenible.

Des de 2017 amb el Hyundai IONIQ5

Aquest nou acord és una continuació de la primera col·laboració de cinc anys signada al novembre de 2017. Aquest primer acord tenia com a fites desenvolupar conjuntament un pneumàtic exclusiu per al Hyundai IONIQ 5 i dur a terme experiments i mètodes d’anàlisis relacionats amb els pneumàtics.

A partir d’això, durant els pròxims tres anys Hyundai i Michelin desenvoluparan conjuntament les següents innovacions:

  1. Pneumàtics ecològics amb un major ús de materials ecològics
  2. Pneumàtics optimitzats per a la propera generació de vehicles elèctrics
  3. Un sistema de monitoratge de pneumàtics en temps real que ajudarà a avançar en la tecnologia de conducció autònoma.

Mirant als EV Premium

Els pneumàtics de nova generació resultants d’aquesta col·laboració s’incorporaran als futurs models EV Premium de Hyundai Motor Group.

Aquesta nova tecnologia de pneumàtics és fonamental per complir els requisits de durabilitat dels pneumàtics, així com el rendiment de la conducció i l’eficiència elèctrica sota alta càrrega, ja que l’autonomia dels vehicles elèctrics continua augmentant.

Grup Hyundai i Michelin també tenen previst dur a terme una recerca conjunta per poder analitzar el desgast dels pneumàtics, la càrrega dels mateixos i la fricció de la carretera, més enllà dels estàndards actuals de temperatura i pressió d’aire dels pneumàtics.

També s’espera que els nous pneumàtics millorin significativament el confort dels conductors, al reduir les vibracions i el soroll generats pels VEU a altes velocitats.

Finalment també s’estudiarà la manera d’augmentar l’ús de materials ecològics en els pneumàtics fins assolir un 50% del pes total d’aquests, enfront del 20% actual.

Millor estratègia d’experiència de client

Hyundai ha estat reconeguda per l’Associació en el Desenvolupament de l’Experiència de Client, com l’empresa amb la millor estratègia en termes d’experiència dels clients, fita que posa en valor l’acompanyament diari que la marca fa amb tots els seus clients.

El compromís amb el què els equips treballen diàriament és el d’aconseguir la plena satisfacció dels seus clients a través de l’excel·lència dels productes i serveis que posen a la seva disposició. Això és ja una realitat gràcies a la constant identificació de les necessitats de la societat que es duu a terme a Hyundai.

Progress for humanity

Amb la filosofia d’empresa ‘Progress for humanity’ sempre en l’horitzó, Hyundai treballa per complir de manera exhaustiva amb les demandes reals de les persones, construint un entorn col·laboratiu on tot aquell que s’aproximi a la marca, trobi la confiança i el suport d’una marca de referència en el mercat de l’automoció.

Full de ruta

L’emergència climàtica que vivim cada vegada es fa més urgent i els seus efectes són més palpables cada dia. Hyundai té la prioritat de contribuir a la construcció d’un futur en harmonia amb el medi ambient, fent-ho per mitjà de productes de mobilitat sostenibles i per seguir processos no contaminants.

Amb la seva filosofia Progress for Humanity sempre en l’horitzó, Hyundai té un clar full de ruta en matèria de sostenibilitat, sostinguda en dues dates clau: 

  • 2035, any en què tots els vehicles comercialitzats a Europa seran zero emissions.
  • 2045, any en el qual la companyia aconseguirà la neutralitat de carboni en tots els seus mercats.

Aquesta visió passa pel compromís d’haver reduït l’any 2040 les seves emissions de carboni al 75%.

L’estratègia de Hyundai per aconseguir la descarbonització de la seva gamma es fonamenta en tres pilars: mobilitat neta, plataformes de nova generació i energia verda.

Mirant envers l’hidrogen

En aquest últim punt que té per objectiu reduir la dependència dels combustibles fòssils altament contaminants, l’hidrogen jugarà un paper clau.

Hyundai acumula més de 20 anys d’experiència en el desenvolupament i aplicació d’aquesta tecnologia en el sector de la mobilitat. Precisament, com un dels líders en aquesta matèria, la marca es prepara per endinsar-se definitivament i per complet en aquesta font d’energia neta i sostenible, advocant per l’ús de l’hidrogen no solament en el sector de l’automoció, també en molts altres sectors. Amb això Hyundai fomentarà la anomenada “Societat de l’Hidrogen”, una fita amb la qual aspira a que aquesta energia estigui a l’abast “de tots, per a tot i a tot arreu”.

———

Si voleu accedir a d’altres reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat que trobareu al menú superior del blog, o directament des d’aquest enllaç.