,

Hyundai Ioniq 6: perquè el futur va més enllà dels SUV

Ioniq 6.- El futur de l’automoció, tendències tecnològiques i propulsors al marge, fa anys que empeny envers els SUV (Sport Utility Vehicle) i els CUV (Crossover Utility Vehicle), no per res més que perquè l’oferta segueix fil per randa el que dicta la demanda. I és que la gran acceptació del públic per aquest tipus de carrosseries és molt evident i les marques, que voleu, tiren cap allà on hi ha el negoci.

No tot seran ‘bifoots’

Tot i això, no tot són models SUV i CUV en la vinya del Senyor. A part dels 4×4, molt propers en quant a concepció estructural als SUV, els utilitaris, compactes i no compactes, els familiars, els sedans i les grans berlines, poc o molt segueixen fent el seu camí.

Hyundai, que també té en el seu catàleg molts models de tall SUV, segueix avançant envers l’elèctrificació amb interessants propostes que inclouen propostes molt més enllà dels SUV, algunes, com ara l’Ioniq 5, amb un èxit tan aclaparador, com innovador i futurista és el model.

Primera presa de contacte

Doncs bé, en aquesta línia, els coreans han començat a desvetllar tímidament la seva nova berlina (segon model 100% elèctric) del seu catàleg. Ens referim a l’Ioniq 6, una berlina de tall esportiu, línies igualment futuristes i elegants que l’Ioniq 5, tot i que són completament diferents.

A part del disseny estructural, el cotxe també inclourà un paquet de tecnologies que com és habitual en la marca, serà molt important.

Com veieu a les imatges, l’Ioniq 6 poc té a veure visualment amb l’Ioniq 5. La seva imatge, molt més arrodonida, baixeta i aerodinàmica, s’allunya molt de les formes quadrades i agosarades del model protagonista de la darrera entrega d’Spiderman. De fet, estèticament ens recorda cotxes com ara el Tesla Model S, alguna berlina dels de Mercedes-Benz o vist des del darrere, al Panamera dels de Porsche.

Prophecy Concept EV

La nova proposta elèctrica dels coreans està basada en el Prophecy Concept EV, un model conceptual que la marca va presentar ara fa dos anys.

Amb 4,85 metres de llarg, l’Ioniq 6 ofereix una distància entre eixos de 2,95 metres. Gràcies en aquesta gran distància, el cotxe oferirà molt d’espai interior.

Les altres cotes fan 1,88 metres d’ample i menys d’1,5 metres d’alt. Amb aquestes dimensions el cotxe té d’un centre dinàmic molt baix i un coheficient de penetració aerodinàmic excel·lent.

Conseqüent amb el planeta!

Respecte dels interiors, el nou Ioniq 6 també destaca per incloure -això ja ho estem veient en les darreres entregues-  molta qualitat, tan de materials com del seu ensamblatge.

També destaca en termes d’ergonomia, connectivitat i en tot el referent a sistemes de digitalització, ja sigui en l’apartat referent als sistemes de seguretat passiva i activa, com pel que fa referència a l’assistència en ruta i entreteniment dels passatgers.

Completa les bases de construcció el ferm compromís de la marca amb el planeta. És així que en la construcció dels interiors de l’ioniq 6 s’han aprofitat molts materials reciclats i ecològics. Diferents  pigments de pintura derivats de neumàtics vells, restes de xarxes de pesca i plàstics reciclats en són alguns.

Val la pena recordar que l’Ioniq 6 també prescindeix dels clàssics retrovisors. En aquest apartat la marca torna a apostar per substituir-los per unes càmeres que projecten la visió en uns panells interiors específics. Val a dir que aquesta solució poc a poc va aplicant-se més i més en la indústria.

Les grans incògnites

El cert és que al marge del que acabem de comentar, encara hi ha unes quantes incògnites importants. També és cert que algunes les podem arribar a imaginar: la potència, l’autonomia i la capacitat de la bateria en són alguns exemples, tot sigui dit, cabdals a l’hora de decantar-nos per un cotxe 100% elèctric.

Diem això perquè si posem  l’Ioniq 5 com a referència, doncs la nova berlina farà servir la mateixa plataforma E-GMP, podem atrevir-nos a afirmar que per lògica l’Ioniq 6 compartirà tant els motors, com les bateries. De ser així, estaríem parlant d’una potència combinada que arribaria als 500 CV i d’autonomies que també haurien d’estar als voltants dels 500 km (WLTP).

Autocentre Principat

En tot cas, parlem per no callar, doncs la indústria segueix avançant fent passes de gegant any rere any.

El que està clar és que per saber-ho amb certesa, encara caldrà esperar una mica. Des d’Autocentre Principat ens han assegurat que tan bon punt tinguin més informació, ens avisaran perquè us la poguem donar.

Mentre tant, si voleu apropar-vos al concessionari dels de Hyundai a Andorra, us recordem que els trobareu a Prat de la Creu, núm. 51 d’Andorra la Vella, quasi bé enfront de l’ambaixada espanyola. Tel. +376 809195

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç

Fotos: Hyundai