,

HYUNDAI KONA: ALOHA AL NOU SUV COMPACTE

Completant el segment dels SUV’s compactes

El segment dels SUV torna a estar de enhorabona, aquesta vegada de la mà de Hyundai i el nou Kona, el nou SUV compacte.

El Hyundai Kona arriba amb un disseny extremadament modern i completament renovat respecte del que fins ara la marca ens tenia acostumats, proposant al mateix temps moltes característiques innovadores, reflectint així la nova forma amb que la marca interpreta les necessitats del gran públic.

Així doncs, aquest nou SUV neix per omplir un espai fins ara vacant en la gamma de models de la marca, la qual, tant en mig com en gran tamany ja disposa d’interessants opcions, per la qual cosa amb aquesta nova proposta cobreixen des d’ara la vacant que tenien pel que fa a opcions compactes.

Estèticament impactant

De la seva estètica destaca el frontal, modern i molt expressiu, un frontal que adopta una nova identitat respecte al models ja coneguts de la marca coreana.

En aquest sentit, destaquen els nous fars davanters. Lluny dels habituals fars de gran tamany, el Kona presenta un fars allargats i molt fins, els quals, a més, destaquen per la seva excel·lent capacitat lumínica. També integren el sistema d’enllumenat de visió diürna i inclouen tecnologia LED.

Personalitzable

El disseny d’aquest conjunt frontal, juntament amb la geometria de la saga, emfatitzen l’amplària d’aquest SUV compacte, donant-li molta força visual al conjunt.

La doble tonalitat, entre carrosseria i sostre, així com la possibilitat de poder escollir entre deu colors diferents, permeten arribar a un nivell de personalització quasi únic segons les preferències de cada client.

Motors eficients

Inicialment es pot triar entre dues opcions de motor, tots dos de gasolina amb turbo.

El motor d’accés a la gamma és l’1.0 T-GDI amb canvi manual de 6 velocitats i 120 CV. Aquest ofereix un consum mitjà de 5,3 litres amb unes emissions de 117 g/km de CO2.

L’altre motor correspon a un 1.6 T-GDI de 177 CV. Va associat a una caixa del canvi automàtica de doble embragatge de 7 velocitats (7DCT) i també a la tracció integral. El consum mitjà d’aquest motor és de 7,3 litres.

Més endavant arribarà un motor dièsel d’1.6 litres, disponible tant amb la caixa del canvi manual de 6 velocitats com amb l’automàtica 7DCT. La tracció total també serà opcional.

De cara al mes d’agost, potser inclús una mica abans, també arribarà la variant elèctrica.

El sistema ja conegut de tracció a les quatre rodes –opcional- reparteix fins el 50% del parell a l’eix posterior quan les situacions de baixa adherència ho requereixin.

Connectivitat amb el mòbil

Respecte a la connectivitat, el nou Kona ofereix tres sistemes diferents: el sistema d’àudio bàsic inclou una pantalla TFT de cinc polzades amb ràdio, connectivitat Bluetooth i connexió USB.

En segon lloc hi ha disponible el «Display Audio», un sistema d’àudio avançat també amb pantalla tàctil LCD però en aquest cas de set polzades. Inclou directrius dinàmiques, connectivitat Bluetooth, «Apple Car Play» i «Android Auto». Finalment hi ha un tercer sistema de navegació amb pantalla de 8 polzades que inclou càmera de visió posterior amb línies directrius dinàmiques, connectivitat Bluetooth, «Apple Car Play» i «Android Auto», set anys de subscripció als serveis «LIVE», Mapes 3D i «Lifetime MapcareTM».

A més, hi ha una pantalla d’informació central situada en el centre del quadre d’instruments disponible de sèrie i amb una pantalla TFT LCD de 3,5 polzades. Opcionalment però, es pot optar per una més gran de 4,2 polzades.

El nou Kona estrena un sistema de projecció d’informació al parabrises o «Head-Up Display».

Ciutat, carretera i muntanya

El desenvolupament del Hyundai Kona té un clar enfocament urbà, no obstant això, també ofereix molt bones capacitats per allunyar-se de l’asfalt.

El selector d’opcions de conducció: Sport, Normal i Eco, optimitzen la distribució del parell i els ajustaments de les relacions del canvi de marxes, segons les seleccionem.

Seguretat i prevenció

També destacar els diferents sistemes de seguretat, actius o passius, o les ajudes a la conducció. En aquest sentit l nou aquest SUV està també molt ben equipat. Exemple d’això el trobem en sistemes com ara l’advertiment d’atenció del conductor, l’advertiment de punt cec o un assistent per evitar l’abandonament involuntari de carril.

Informeu-vos-en a Auto Centre Principat. Els trobareu a Prat de la Creu, 51. Telèfon 809195