,

INESPERAT PODI DE VINYES-MERCADER A OURENSE

51 Rally Ourense 2018

Vinyes-Mercader van superar totes les adversitats fins arribar al podi

(8 i 9 de juny) Joan Vinyes i Jordi Mercader van superar totes les adversitats que van anar sorgint en el transcurso del 51è Ral·li d’Ourense, aconseguint entrar el seu Suzuki Swift R+ al parc tancat final del Jardí del Posío, com a guanyadors de la categoria N5.  A més, han ocupat la 3a posició de la classificació absoluta, per darrere dels R5 de Fuster-Aviñó i Ares-Pintor.

Les previsions climatològiques van complir-se rigorosament, de manera que durant la celebració del shakedown (divendres dia 8 al matí) el cel va mantenir-se amenaçador però no va passar d’això.

La primera etapa però, va disputar-se amb unes condicions ben diferents. La pluja va caure amb força, abans i durant la disputa de les especials.

En canvi, de cara a la jornada final (dissabte dia 9) va haver-hi sol al matí i a la tarda núvols i pluja.

Anecdòticament cal dir que des del 2012, l’Ourense sempre s’havia disputat sempre amb sol.

Shakedown – Qualificació:

La incertesa del que es podrien trobar-se en el moment de la veritat va marcar la disputa del test final abans de l’inici de la competició.

Vinyes només va completar tres pujades, més la pujada decisiva de cara a la posició de sortida.

Finalment, amb un crono de 2’39”01, Vinyes-Mercader van ocupar la tercera posició. Cohete Suarez (2’36”675) i Miguel Fuster (2’36”761), els més ràpids en aquest test, van escollir les posicions davanteres.

Una vegada acabada aquesta primera lluita contra el crono, Vinyes es mostrava satisfet.

La pluja va caure amb força, abans i durant la disputa de les especials.

1a, Etapa. A Peroxa i Toén-Castrelo.

En aquesta ocasió, les previsions es van complir al 150%. Malgrat tot, això no va afectar a Vinyes-Mercader, què van completar un primer pas espectacular per les especials.

Després d’aquesta primera secció, l’equip Suzuki Motor Ibèrica ocupaven la 3a plaça del podi absolut, a 23” de Fuster-Aviñó, capdavanters en la classificació.

En la continuació la situació va canviar radicalment:

“La situació estava molt delicada. En una de tantes zones que lliscaven molt, se’m va escapar el cotxe i vam anar a parar a la cuneta. Després d’intentar sortir i no aconseguir-ho vaig pensar que ens quedàvem allà. Al final vam aconseguir sortir.

Tot i que vam perdre més d’1’,  semblava que qualsevol posició d’honor era ja impossible.

Al final d’aquesta primera etapa, Vinyes-Mercader van baixar fins a la 5a posició de la classificació absoluta, a gairebé 3’ del líder que continuava sent la parella formada per Fuster-Aviñó. A més, en la classificació provisional de la categoria N5 també es va veure superat el seu company d’equip Javier Pardo.

2a, Etapa. Esgos, Cañón do Sil i Melias.

“Avui el principal objectiu és completar el ral·li a bon ritme però sense prendre cap risc innecessari”

Amb aquest comentari de Joan Vinyes abans d’iniciar l’etapa definitiva de l’Ourense 2018, podríem resumir el tarannà previst per aquesta segona etapa

Era un objectiu lògic. L’etapa era molt complicada per poder millorar posicions i les diferències eren encara més importants.

Vinyes-Mercader van seguir a bon ritme quan tot d’una van veure com els dos rivals que tenien per davant, Pernia-Peñate i Pardo-Pérez, havien d’abandonar el ral·li. Els primers van fer-ho per una sortida de carretera en el primer pas per Cañón do Sil i els segons per un problema en la seva mecànica.

Simplement, providencial!

El CERA (Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt) seguirà al Ferrol, Galícia, els dies 20 i 21 de juliol.