,

JA ESTÀ AQUÍ EL NOU MINI COOPER SE

Aquest mes de juliol Pyrénées Motors arrenca amb la comercialització del primer MINI elèctric, el MINI Cooper SE.

Com no podia ser d’una altra manera, el nou lliurament electrificat dels britànics manté intacta la seva identitat MINI, el valor més preuat d’aquest model des de sempre. Això inclou les mides. En aquest sentit, El MINI Cooper SE fa 3.85 metres de llarg, 1.73 d’ample i 1.43 de llarg. La batalla puja fins els 2.495 mil·límetres.
Només està disponible amb la carrosseria de tres portes.

Sempre MINI

Tot i que la nova versió elèctrica es manté fidel a l’estil MINI, com a tot elèctric incorpora detalls diferencials, com és el cas de les llandes. I és que per temes d’aerodinàmica i consum, les llandes presenten un disseny una mica diferent al de les convencionals. En aquest sentit ve equipat amb unes vistoses llandes d’aliatge asimètriques de fins a 17 polzades.

El cert però, és que vist des de qualsevol costat, costa molt apreciar que estem davant d’un model elèctric. Tant des de davant -salvant el tema de la reixeta-, com des dels laterals, on fins i tot la presa de corrent per endollar-lo està en el mateix lloc que l’entrada del dipòsit de combustible tradicional, costa molt diferenciar-lo de qualsevol MINI conegut. De fet, lateralment només els logos ‘MINI Electric’ el delaten.

Al darrere, tres quarts del mateix, tot i que d’aquesta part si que destacarem el difusor i el para-xocs, que han estat optimitzats. Finalment esmentar que com a tot elèctric, lògicament el MINI Cooper SE no inclou els clàssics tubs d’escapament.

Com veieu, més enllà d’aquests detalls, poques són les diferències visuals que diferencien el nou MINI Cooper SE respecte de la resta de versions, així que un 10!

On sí destaca molt aquesta nova entrega és en les seves qualitats dinàmiques, en les prestacions de potent motor que incorpora -el mateix que el BMW i3- i en l’espai que ofereix tant en la cabina com en el maleter.

184 CV i 7,3 segons

El nou Mini Cooper SE munta un propulsor elèctric ja conegut del grup. Amb 184 cavalls de potència puja de 0 a 60 en només 3.9 segons i fins els 100 en 7,3.
La velocitat està limitada a 150 km/h.

Ampli

La bateria està situada en la part central dels baixos, just entre les dues fileres de seients. Gràcies en això, el MINI SE no perd ni habitabilitat ni espai al maleter, que amb 211 litres naturals de capacitat és dels més generosos.

270 km d’autonomia

Segons el mode de conducció seleccionat i l’entorn de conducció, el nou MINI Cooper SE ofereix entre 234 i 270 quilòmetres d’autonomia.

Un únic pedal

Com en el cas del BMW i3S, el nou MINI Cooper SE treballa amb un únic pedal que fa les funcions d’accelerador i de fre regeneratiu. En aquest sentit, disposa de dos nivells de recuperació. Per defecte porta activat el de regeneració màxima, molt útil i rendible en ciutat. En aquesta posició el cotxe arribarà a parar-se sense necessitat de trepitjar el fre. Només necessitarem una mica de pràctica per aconseguir-ho.
Per seguretat, en aixecar el peu de l’accelerador sempre s’encenen els llums de fre, avisant els vehicles que tenim al darrere que estem desaccelerant.

El recarreguem?

En un carregador ràpid el MINI Cooper SE es recarrega en 1,4 hores. Amb un carregador mitjà o amb el «MINI Elèctric Wallbox» (opcional) carregarà fins a un 80% en poc més de dues hores, o al 100% en una horeta més. A casa, amb un endoll domèstic trigarà unes 5 hores per a arribar al 100%.

Durant la càrrega el quadre de comandaments digital mostra si el vehicle està connectat a un endoll o a una estació de càrrega. També mostra l’hora, la temperatura exterior, l’autonomia disponible, el percentatge de càrrega i el temps restant per arribar al 100%. El color del quadre canvia depenent del nivell de càrrega acumulada.

Black Panell

Entre els nous equipaments destacarem el quadre d’instruments digital de 5,5 polzades. La instrumentació presenta un nou disseny anomenat «Black Panell» que li aporta un plus de tecnologia i de modernitat. Entre altres característiques mostra la velocitat en xifres.

Un color per a cada estat

El rang de velocitat també es mostra en el marc lluminós de l’esfera central. El color variarà segons el mode de conducció seleccionat: verd per als modes més flexibles, és a dir «GREEN» i «GREEN+», vermell pel mode «SPORT» i blanc pel mode «MID».

Connectat i al dia

El navegador que porta de sèrie inclou una pantalla tàctil de 6,5 polzades. A més de les funcions multimèdia, permet visualitzar múltiples dades, com ara l’estat del trànsit. El sistema inclou «Internet MINI Online» i la funció «Apple CarPlay».

La connexió amb el telèfon mòbil permet actualitzar els mapes de navegació de manera automàtica.
El sistema «Connected Navigation Plus» inclou una pantalla de 8,8 polzades, a més de la càrrega sense fils per a mòbil.

MINI Connected

Des de l’aplicació «MINI Connected» cada conductor pot controlar moltes funcions des del seu mòbil.

Fre elèctric

Una altra cosa que s’aprecia ràpidament quan seus al davant és que el nou MINI Cooper SE tampoc no inclou el clàssic fre de mà manual. Al seu lloc incorpora un d’accionament elèctric. Aquest detall fa que l’aspecte de la zona central es vegi clarament diferent.

Nou mode ‘GREEN+’

Disponible amb quatre maneres de conducció, tres de les quals ja conegudes: «GREEN», «MID» i «SPORT», el nou elèctric dels britànics afegeix el «GREEN+», la manera més eficient i que major rang d’autonomia ofereix. Això sí, per aconseguir-ho es desconnectaran diversos sistemes no imprescindibles, com ara el clima o el sistema de calefacció dels seients.

Vigorous Grey

El color que s’ofereix de sèrie és l’anomenat «Vigorous Grey», un gris suau mat reforçat amb diversos detalls en color groc. És un color realment atractiu.

Preu competitiu

Respecte del preu, el nou Mini Cooper SE està disponible a partir dels 23 mil euros amb els descomptes, l’ajuda del pla Engega i els impostos inclosos.
En tot cas, podreu conèixer tots els detalls exactes dirigint-vos a Pyrénées Motors, el concessionari oficial BMW i MINI per a Andorra.
Els trobareu a les instal·lacions centrals de Prat de la Tresa s/n. Això sí, millor que acordeu cita prèvia trucant-los al +376 880750

Més novetats de la secció “Green cars” en models elèctrics i híbrids, aquí

Fotos: BMW Group