,

JEEP GRAND CHEROKEE SRT: PODER I LUXE MADE IN USA

Jeep Grand Cherokee SRT andorra

El Jeep Grand Cherokee SRT és, juntament amb el Trackhawk, el model més esportiu i potent de la gamma Grand Cherokee i dels més poderosos del mercat actualment.

Tot i que existeixen al mercat altres opcions que ofereixen més potència, el cert és que pocs ofereixen el luxe, la qualitat i la sofisticació d’aquesta nova generación SRT.

Sota el capó trobem el conegut motor V8 HEMI de 6.4 litres amb 470 CV acoblat a una transmissió automàtica de vuit velocitats -amb lleves al volant- que permet l’SRT pujar de 0 a 100 km/h en menys de 5 segons i fins els 160 km/h en només 16.3. La velocitat màxima, limitada electrònicament, és de 257 km/h.

 

El consum oscila entre els 20 i els 10 litres (urbà i extraurbà) i en uns 14 en cicle combinat, unes xifres que donades les prestacions, tampoc no són exagerades.

 

L’SRT és capaç de rodar amb gran eficiència tant en l’asfalt com fora d’aquest. En asfalt però, el comportament i prestacions són més pròpies d’un súper “tanc” al mès pur estil de Mad Max que no pas les d’un vehicle convencional per dur-hi la família. És precisament aquesta combinació de potència i prestacions de confort i modularitat familiars, el que fa que el Grand Cherokee SRT destaqui davant de moltes propostes d’altres marques.

En aquest sentit, l’SRT competeix amb grans SUV’s de marques Premium, amb models com ara el Porsche Cayenne, el BMW X6 M, el Range Rover Sport Supercharged o els grans Mercedes-Benz de la gamma 63 AMG. No obstant això, cap d’aquests models  és tan competitiu en preu com l’SRT.

 

Aquest poderós SRT ofereix la possibilitat de personalitzar des de la direcció o la suspensió, fins a diferents paràmetres de confort mitjançant un programari que permet fer-lo més o menys reactiu i nerviós. És per això que compta amb el sistema Launch Control i amb quatre posicions de conducció: «SPORT», «TRACK», «TOW» i «SNOW».

En carretera la «SPORT» llibera totes les virtuts esportives dels quasi 500 CV, endurint la suspensió i la direcció. En fora pista es pot dur l’ SRT a l’extrem amb la posició «TRACK». Si es circula amb un remolc, la suspensió i la posada a punt es poden regular amb la posició de conducció «TOW», especifica per conduir amb remolc. Per conduir en condicions de neu o de poca tracció hi ha la posició «SNOW».

En qualsevol cas, la plataforma ha estat perfeccionada i ajustada per aconseguir que a altes velocitats, la torsió no castigui la transferència de pesos, sigui quina sigui la circumstància i tipus de conducció que fem.

Entre els molts detalls d’alta gamma que ofereix l’interior, destaquen els seients esportius folrats amb pell i alcàntara així com les insercions metàl·liques que hi ha en diferents zones de les portes i del quadre de comandament.

Aquests acabats es complemeten amb un excel·lent sistema de infoentretenimient UConnect, centralitzat des d’una pantalla táctil de 8.4 polzades, més un sistema d’àudio d’alta fidelitat Harma Kardon de 825W amb 19 altaveus i 3 subwoofers.

Pel que fa a seguretat, el Grand Cherokee SRT inclou coixins de seguretat frontals, laterals, de tipus cortina i de genoll i els cinc ocupants disposen de cinturons de tres punts.

Altres sistemes de seguretat presents en l’SRT són el control de tracció, el d’estabilitat, el de remolc, un sensor de punt cec i de ruta transversal, sensors davanters i posteriors d’estacionament amb càmera de visualització posterior, alerta de col·lisió frontal, assistència de frenada d’emergència i de frenada en pluja o el control monitoritzat de la pressió dels pneumàtics.

Respecte de l’equipament, l’SRT a més de venir amb seients ergonòmics esportius folrats en pell i Alcàntara, aquests disposen d’ajustament elèctric en la primera filera.

El volant també està folrat amb pell i és multifunció, disposa d’ajustament elèctric, és calefactable i té les lleves del canvi de marxes seqüencial incorporades.

Com dèiem, el tema d’entreteniment i informació està a càrrec del sistema amb pantalla tàctil de 8.4 polzades abans esmentat. Inclou ràdio AM/FM/BT/ MP3/USB/AUX/SD, navegació satèl·lit i el sistema UConnect ja conegut de la marca.  Altres elements d’equipament que completen l’oferta d’aquest poderós Grand Cherokee són l’aire condicionat amb control automàtic de temperatura de dues zones i filtre d’aire o el gran sostre panoràmic doble que cobreix a tots els ocupants.

Fnalment dir-vos que el maleter ofereix una capacitat de càrrega que va dels 782 als 1.554 litres.