,

Joan Vinyes a punt per debutar al Campionat d’Europa de Ral·lis

L’equip Suzuki Ibèrica Motorsport iniciarà la seva participació en el Campionat d’Europa de Ral·lis (ERC) disputant aquest proper divendres el 77è Rally de Polònia, una prova de gran tradició què, en algunes de les seves edicions, ha estat vàlida per al mundial de l’especialitat (WRC). La cita polonesa es disputarà en pistes de terra al nord de Varsòvia.

Al volant del Suzuki Swift R4lly S, Joan Vinyes i Jordi Mercader han viatjat a Polònia amb l’objectiu de contrastar el potencial del seu Swift amb les mecàniques habituals de l’europeu de ral·lis.

Sense referències!

La localitat de Mikolajki, concretament en les instal·lacions de l’Hotel Goleblewski, acollirà tota la logística del ral·li des de les 8.00 de demà dimecres (dia 16). Dijous, a part del treball de muntatge, els equips ja hauran de centrar la seva atenció en les sempre complicades verificacions. És de suposar que aquesta vegada encara ho poden ser més, degut a la dificultat afegida de l’idioma.

Els pilots podran iniciar les dues passades previstes de reconeixement, a excepció de l’SS14, que es disputa com a final de ral·li en ple centre de Varsòvia.

El shakedown està previst de cara a divendres (dia 18). Es disputarà en dues franges horàries diferents de dues hores cadascuna. La primera començarà a partir de les 12.30 hores per als pilots prioritaris, mentre que la dels pilots que no tenen aquest estatus està prevista a partir de 16.30.

94% de terra

La lluita decisiva contra el crono s’iniciarà el mateix divendres amb la disputa d’una especial espectacle de 2,50 km: tinrà lloc en la mateixa localitat de Mikolajki.

Serà l’inici d’una primera etapa molt exigent amb 133 km cronometrats en les pistes del nord del país.

D’aquesta primera jornada destaca l’especial de gairebé 30 km a Wieliczki. Es disputarà en dues ocasions i no hi ha dubte que les diferències poden ser importants.

Com queda dit, la prova inicial de l’ERC 2021 serà de terra, encara que hi ha petites seccions d’asfalt en algunes de les especials (segons els organitzadors un 6% dels quilòmetres cronometrats).

En total, el recorregut que hauran de superar els equips és de 871,36 km, dels quals 202,76 km seran cronometrats. El ral·li tindrà un total de 14 especials (8 diferents) repartides en dues etapes.

Impacient per començar

A falta d’un dia i escaig de començar la seva participació en aquesta primera cita de la temporada de l’europeu de ral·lis m -la primera de cinc-  el pilot de l’equip Suzuki Ibèrica es mostra impacient i amb moltes ganes d’arrencar en aquest nou  escenari del qual ha escoltat opinions molt favorables. Així ho manifestava justa abans de sortir cap a Polònia:

“Es un ral·li que em motiva molt poder disputar-lo. No coneixem l’entorn i segur que no serà fàcil.  A més, la llista d’inscrits és de veritable luxe, amb equips molt experimentats i que estan habituats a disputar proves d’aquestes característiques”

“Ens cal situar el Swift”

Respecte del cotxe, Vinyes remarcava que “és cert que en prestacions el Swift està en una altra categoria, però resultarà molt positiu per a la nostra progressió saber on estem en aquests moments comparativament”.

El que està clar és que la parella formada per Vinyes-Mercader mai han disputat un ral·li a Polònia i menys d’aquest nivell, però no per això es donen per vençuts abans de començar, de fet la seva motivació és total.

La nostra motivació és màxima”

“Nosaltres seguirem el nostre procés habitual, és a dir, intentar fer els reconeixements amb el màxim detall. Aquest serà el nostre primer objectiu. També és cert que amb només dues passades no serà fàcil. També haurem de fer els últims retocs al Swift en el shakedown i a partir d’aquest instant arribarà el moment decisiu de la lluita contra el crono. La nostra motivació és màxima!”

———

Per a més notícies sobre les actuacions dels pilots andorrans en l’àmbit de l’esport  a nivell internacional, feu clic en aquest enllaç.  També podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original / Fotos: Fotoesport