,

Joan Vinyes correrà la Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra amb un Hyundai R5

La parella formada per Joan Vinyes i Jordi Mercader han anunciat avui a Auto Centre Principat, concessionari Hyundai al Principat, la seva participació a la Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra, al volant d’un Hyundai Rally2-R5 preparat a les instal·lacions de Rallycar.

D’aquesta manera i després de quinze anys, Vinyes-Mercader tornaran a competir en les proves de l’espanyol de terra (CERT).

Hyundai Rally2-R5

Per a Vinyes, que com Mercader desbordaven entusiasme i il·lusió davant d’aquest nou repte, el fet de participar amb aquesta nova mecànica, serà un gran repte.

“Els ral·lis de terra és una especialitat en la qual sempre m’he sentit molt còmode. Malgrat tot, soc conscient que caldrà passar per un procés d’adaptació, tant amb el Hyundai, com amb terreny. Amb tot, espero poder estar entre els més ràpids el més aviat possible”.

Respecte del nou cotxe, Vinyes afegia que “pilotar un vehicle d’una marca (Hyundai) amb una llarga i exitosa trajectòria al WRC, és un plus de motivació. Treure el millor rendiment de les excel·lents prestacions del Hyundai Rally2, serà el veritable repte.”

Un equip de 1a!

Per poder fer front a la temporada del 2023, Vinyes comptarà amb un entorn de la seva màxima confiança, començant pel seu amic i copilot, Jordi Mercader. Més enllà dels de Rallycar,Vinyes-Mercader compten amb tot el suport d’Auto Centre Principat i de pneumàtics MRF.

”No hi ha dubte, en Jordi (Mercader) estarà sentat a la meva dreta, mentre que els tècnics de Rallycar seran els que cuidaran de la “salut” del cotxe. El suport de Hyundai Andorra (Auto Centre Principat) i de pneumàtics MRF, completaran un equip amb el què espero superar tots els obstacles que se’ns plantejaran en les diferents proves”

Calendari CERT 2023

Les proves que formen part del calendari de la Copa d’Espanya de ral·lis de terra són:

  1. 24-25 març, Rally da Auga
  2. 14-15 abril, XII Rally tierras altas de Lorca
  3. 19-20 maig, X Rally ciudad de Pozoblanco
  4. 2-3 juny, III Rally de tierra Reino de León
  5. 6-7 octubre, Rally tierra de Madrid
  6. 27-28 octubre, IX Rally de tierra ciudad de Granada.

Cal destacar que les curses de Lorca (Múrcia) i Pozoblanco (Còrdova) seran vàlides, a part del CERT, pel Sùper-campionat  d’Espanya de Ral·lis (S-CER).

Abans de la cursa de la Comunitat gallega, Vinyes i el seu equip tenen previst fer un test, per afrontar la primera cursa de la temporada, havent completat alguns quilòmetres al volant del Hyundai Rally2.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original / fotos: Fotoesport