,

A VALÈNCIA JOAN VINYES ÉS QUEDA A RES D’UN DOBLE PODI

A punt va estar ahir Joan Vinyes (Porsche GT3 Cup – Baporo Motorsport) de fer-se amb un doble triomf en el segon meeting del Campionat d’Espanya de Resistència (CER) disputat aquest dissabte al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana.

En la primera carrera el triomf va ser inapel·lable , mentre que en la segona, ja amb un hàndicap més carregat, el pilot del Porsche 105 no va poder completar la seva remuntada.

La calor, protagonista

Malgrat que dissabte el meeting va començar amb el cel amenaçant pluja, al final res de res. El gran protagonista de la jornada va ser la calor, la qual fins i tot va provocar moments complicats en pilots i mecàniques.

Pilot i cotxe: un tàndem inèdit

Després de les mànigues d’entrenaments les primeres impressions van ser molt bones. I és que malgrat rodar amb pneumàtics usats, els cronos van ser els esperats.

Vinyes va qualificar les sensacions com a molt positives. Segons el pilot “no hi ha dubte que una de les primeres coses que havíem de fer en els lliures era comprovar el feeling que tenia en una pista en la qual havia competit moltes vegades, però no al volant del GT3. La meva adaptació penso que va ser ràpida i molt aviat van sortir els temps previstos”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En les dues mànegues disputades a partir dels lliures, Vinyes va aconseguir baixar clarament del 1’37”, registrant uns cronos de 1’36”229 i 1’35”871. Aquests registres  van situar-lo en les posicions davanteres de la graella de sortida, prou distanciat dels seus rivals de la categoria C2.

”En tots dos casos estic convençut que hagués pogut rebaixar alguna dècima més, però vaig considerar que la situació de sortida era molt bona i no era necessari continuar castigant els pneumàtics”

El hàndicap acumulat, un obstacle majúscul

L’excel·lent actuació abans de l’inici de la primera de les carreres no feia sentir del tot optimista a un Vinyes conscient que el hàndicap era clarament favorable als seus rivals.

Així doncs, l’objectiu era sortir a per totes des de l’inici i esperar que no passés res que fes variar el desenvolupament normal de la carrera.

Primera carrera

En la primera carrera tot es va desenvolupar sense contratemps per a Vinyes, aconseguint un clar triomf en la categoria C2

”Vaig poder poder recuperar els 20” de hàndicap, encara que no va ser gens fàcil. Malgrat tot, com que no hi va haver cap incident en la pista vam poder anar a molt bon ritme durant els 48’ de competició”

Segona carrera

La segona carrera no va tenir un desenllaç tan favorable pel pilot. Al principi de la carrera ja va haver-hi un Code 60, és a dir, els vehicles no podien superar els 60 km/h. A causa d’això recuperar temps era impossible fins que els pilots veiessin de nou bandera verda a la pista (van passar uns 6’).

En la recta final de la prova es va tornar a mostrar novament un Code 60. En tots dos casos va ser per a retirar vehicles del traçat.

Handicap carregat

Encara que Vinyes tenia el hàndicap més carregat a causa del triomf en la primera carrera, el temps passava. En aquest sentit recuperar els 30” a Navarrete-Lobera era una missió poc menys que impossible. Finalment Vinyes va creuar la bandera quadriculada amb 1”773, de retard respecte de Navarrete.

Satisfacció final

En finalitzar la jornada el pilot es mostrava molt content de com va transcórrer el  meeting valencià.

“En aquesta segona carrera vaig quedar a menys de 2” de l’objectiu, però m’ho vaig passar molt bé lluitant al límit per repetir triomf”

“Crec que sense els code 60 ho hauria aconseguit. De tota manera, repeteixo, molt satisfet de com ha anat tot”

Proper meeting, Jerez

Els propers dies 19 i 20 de setembre es disputarà a Jerez la tercera cita del calendari del CER 2020.

En aquesta ocasió Jaume Font compartirà el volant del Porsche GT3 amb en Joan.

Info original/fotos: Fotoesport