,

JOAN VINYES ES QUEDA A TOCAR DEL PODI DE LA GT CUP HONGARESA

La parella formada per Joan Vinyes i Jaume Font (Porsche GT3), van completar la tercera cita del calendari del GT Cup Open Europe amb els objectius complerts a mitges.

En la primera de les dues carreres van acabar fora del grup que lluitava per les primeres posicions de la categoria AM, tot just començar. Això va ser degut al toc d’un rival. En la segona, la que tancava el meeting , Vinyes van tenir moltes opcions d’aconseguir el podil, però al final va acabar enduent-se la 4a posició.

La d’Hungaroning va ser una prova molt disputada. Per a l’andorrà, era prioritari acabar-la encara, ni que això impliqués fer-ho a un pas del podi.

La calor, protagonista

L’onada de calor que estem tenint els últims dies a bona part d’Europa, no va voler passar de llarg a la capital hongaresa.

Els presents a l’Hungaroring van haver de suportar temperatures superiors als 30° a partir de mig matí, mentre que l’asfalt va superar de llarg els 50°.

Cal dir que una vegada acabades les curses del diumenge la situació meteorològica va canviar de manera radical.

Tests, els lliures, les proves però …

Era de preveure que durant el divendres, el treball s’acumulés en el box dels de  Baporo Motorsport i així va ser.

Al tractar-se d’un traçat nou, tant per a Vinyes com per a Font era important agafar-li la mà a la pista ràpidament.

En l’hora i mitja d’entrenaments privats es van aconseguir alguns dels objectius,  però encara van quedar alguns dubtes per resoldre.

En finalitzar la mànega, Vinyes ens comentava que “indubtablement aquesta és una pista molt particular. Acabes una volta amb un crono acceptable, fas un canvi amb el què creus que milloraràs però tot segueix igual. La sensació és que has anat més de pressa, però arribes al final  i veus que no has millorat ni una dècima. Resulta frustrant. En els lliures ho continuarem intentant”

Una constant

La dinàmica no va variar en les dues mànegues de 55’ d’entrenaments lliures. Els canvis en les prestacions del Porsche no van acabar d’assolir els resultats previstos.

La complexitat del recorregut hongarès va quedar resumida en el comentari que va fer Vinyes al final del primer dia:

“No m’atreviria a destacar el punt més difícil del traçat, potser la chicane, … En fi, no sé, hi ha diversos punts que es podrien qualificar de difícils”

Qualificació i Carrera 1

Vinyes va protagonitzar una sessió d’entrenaments que podríem catalogar de molt treballada.

En el primer intent de volta ràpida va parar el crono en 1’52”135, però va ser sancionat amb “limits track” i el temps va quedar anul·lat. No quedava més opció que tornar-ho a intentar.

Després del preceptiu canvi de rodes i quan el temps s’esgotava, el pilot andorrà va aconseguir baixar de 1’52”, situant-se en la 4a posició entre els AM i 8a en l’absoluta.

”Ha estat dur però al final hem aconseguit, en part, l’objectiu. Seguim amb problemes en el sector inicial i final del circuit. El Porsche no gira com hauria de fer-ho. Sabem quin és el problema, però no tenim la solució. Estem treballant en això”. – Comentava.

El toc fatal

Per al tàndem Vinyes-Font l’opció d’estar entre els millors de la qualificació al final d’aquesta 1a carrera es van esvaïr molt aviat.

Quan no s’havien superat els primers 500 metres (2n revolt del traçat), un rival va envestir a Vinyes per darrere. Entre els danys que va patir el cotxe hi havia la roda posterior esquerra burxada i la llanda trencada.

En Joan encara va poder arribar al box, on els tècnics de Baporo van reparar el Porsche. Un cop fet, el pilot va seguir en el que es diu “modo-test”.

Malgrat tot, Vinyes es quedava amb la part positiva de la carrera:

“No hi ha dubte que ens hagués agradat lluitar pel podi de la categoria AM. Però desprès de veure com s’ha desenvolupat la prova, valoro de manera molt positiva el treball realitzat en la nostra mecànica.

Hem aconseguit que el cotxe giri molt millor, a més de trobar solucions que podrem aplicar en properes carreres. En tot cas però, els mñes immediat és que demà tenim una altra carrera. Esperem poder rescabalar-nos de la mala sort d’avui”

Qualificació i Carrera 2

Jaume Font va ser qui va pilotar el Porsche GT3 en la 2a sèrie d’entrenaments oficials.

La mànega va disputar-se amb una temperatura agradable, fet que va tenir conseqüències positives en l’estat de la pista, doncs era més ràpida en aquestes hores inicials del diumenge (dia 7).

Font, va emular al seu company i va aconseguir el seu millor crono (1’50”193) en la recta final de la sèrie.

Ho va aconseguir en 9a volta de les 10 que va completar.

Amb aquest crono, va aconseguir un lloc a la quarta línia de la graella de sortida, a més de ser el 4t millor temps de la categoria AM.

Carrera sense ensurts

Aquesta 2a carrera va transcórrer sense els ensurts que van marcar la inicial.

Va prendre la sortida Font. El pilot va mantenir-se en el Top10 absolut a un ritme regular, i a les portes del podi de la categoria AM.

Per la seva part, a Vinyes va costar-li molt avançar al McLaren de l’equip Pujeu-Salom. Al final va aconseguir-ho, però ja no li quedava temps per atrapar als rivals directes en la lluita pel podi.

En acabar, Vinyes ens comenta a que “l’objectiu era pujar al podi en aquesta 2a carrera. Ho vaig intentar en un parell d’ocasions però el format d’Hungaroring no permet segons quines maniobres sense prendre riscos importants.

Ho vaig aconseguir en els darrers moments de la cursa, però ja no quedava temps per més. 

Després d’Hongria, els participants del GT Open Cup Europe inicien un període de descans pel que fa a competicions oficials.

Durant el mes de setembre arribaran dues cites que poden resultar decisives per a la resolució dels diferents campionats: Silverstone (dies 6, 7 i 8) i a Barcelona-Catalunya (dies 20, 21 i 22)

 

Font original: Fotoesport