,

JOAN VINYES GUANYA EL CAMPIONAT D’ESPANYA DE RESISTÈNCIA GT-C2

Un cop el Suzuki Swift R4lly va estar situat en el lloc que li corresponia del parc tancat final d’un dantesc Ral·li Illes Canàries, en Joan Vinyes va començar un altre ral·li, en aquesta ocasió, amb vehicles de característiques molt diferents i en un circuit molt allunyat del primer, el de Motorland (Alcanyís). Allà tocava disputar l’última cita del Campionat d’Espanya de Resistència (GT-CER) d’aquest any.

Programa atapeït però complert!

Totes les combinacions previstes van sortir com s’esperava i Joan Vinyes va arribar a l’hora prevista. A les  9.00 am estava en les instal·lacions aragoneses llest per pujar-se al Porsche GT3 – Baporo Motorsport per defensar les opcions al títol de la GT-C2. L’andorrà arribava a Motorland com a líder i esperava poder fer realitat els seus plans d’aconseguir el títol absolut.

Fins al moment de l’arribada d’en Joan, va ser el seu company Jaume Font qui va fer les proves pertinents en una pista que estava molt delicada. Esmentar que durant la jornada anterior la pluja va caure intensament en l’escenari del meeting.

En els entrenaments oficials Font va córrer la primera sèrie, mentre que en la segona el Porsche no va sortir del box.  Així doncs, en la segona carrera Vinyes sortiria de l’última posició de la graella de GTs.

1a. carrera es sense contratemps

En aquesta ocasió l’objectiu no era un altre que travessar la línia d’arribada. Font es va situar al volant del Porsche en el moment de la sortida i va realitzar el relleu inicial amb total normalitat.

En la continuació Joan va seguir la mateixa línia que el seu company i al final van travessar la meta en el tercer lloc.

Segons Vinyes: “Ha estat una carrera amb poca emoció en general. Hem mantingut un bon ritme encara que és possible que, si hagués estat necessari, crec que teníem la possibilitat de millorar les nostres prestacions. Amb aquesta tercera posició encara ens queda treball a fer per confirmar el títol de campió”

En la 2a carrera va arribar el títol

Vinyes va iniciar la segona carrera des de l’última posició de la graella de sortida dels GT, però la remuntada va començar des de la mateixa sortida. Després de la primera volta ja estava en la quarta posició i amb possibilitats de posar-se tercer.
Precisament això va passar en l’inici de la 5a volta, quan va aprofitar un petit forat que va deixar el seu rival directe a final de recta. En Joan va poder mantenir aquesta tercera posició fins acabar el seu relleu.

En la continuació Jaume Font va imprimir el ritme que els va portar fins a la segona posició del podi final de la GT-C2. Aquesta posició confirmava definitivament que el títol de l’espanyol de Resistència se n’aniria cap a Andorra.

Segons l’opinió de Vinyes: “Ha estat un cap de setmana molt intens. A Gran Canària potser diria que vaig disputar el ral·li més complicat de la meva vida. Després, cap destacar que la logística per arribar a Motorland no era gens fàcil, però va funcionar. Finalment, no vam tenir cap problema a la pista del circuit aragonès. En resum,  que estic doblement satisfet pels resultats obtinguts. Hem aconseguit els objectius que ens havíem proposat. No podem demanar més

Info original/fotos: Fotoesport