,

JOAN VINYES-JAUME FONT, VAN DIRECTES CAP AL TÍTOL DEL CER

En el marc del Campionat d’Espanya de Resistencia (CER) la parella formada per Joan Vinyes-Jaume Font van directes cap al títol del CER.  I és que després de la prova del Jarama estan situats capdavanters del campionat de resistència.

Un moment de la carrera al Jarama

Opcions intactes

Amb la 2a i 3a posició obtingudes al circuit madrileny, la parella té les opcions intactes per aconseguir, per segon any consecutiu, el títol de la categoria TCR.

A manca de la confirmació oficial, les diferències són de només quatre punts respecte de Cebrian-Llobet.

Així doncs el Circuit de Barcelona – Catalunya serà on es dictarà sentència.

Els Lliures

La sèrie d’entrenaments lliures del meeting del Jarama va deixar entreveure que Vinyes es trobava molt còmode en el traçat. Solament va completar dues voltes, però van ser suficients per marcar el segon millor registre de la mànega.

Els Oficials

En els entrenaments oficials, Vinyes va seguir mostrant que les bones sensacions mostrades minuts abans no eren casualitat.  Amb un registre de 1’38”143, va fer realitat el primer objectiu del cap de setmana, aconseguir la pole-position. 

Aconseguir-la però, no va ser fàcil. En el primer intent, mentre controlava un rival que venia per darrere va sortir-se del traçat. Aquest fet el va fer perdre uns segons cabdals. En la següent volta ho va tornar a intentar i en aquesta ocasió la cosa li va sortir bé. 

Així doncs, de cara a la primera cursa Vinyes sortia darrere dels GTs més ràpids. 

Per la seva banda, Jaume Font, en la segona tanda qualificativa va marcar un crono de 1’39”436. Amb aquest registre va aconseguir la 5a posició entre els TCR .

Imatge del Cupra TCR DSG-Baporo Motorsport

1a carrera

Esmentar que la 1a carrera va començar amb 1 hora de retard a causa d’un accident en la carrera prèvia del Campionat d’Europa de camions (ETRC).

Començada la prova inicial dels Classe 1 i GTs, abans d’acabar la 1a volta un altre accident va implicar la sortida de la bandera vermella. Aquest fet hva obligar als vehicles a estar 45’ esperant la nova sortida.

Objectiu pneumàtics

Sigui com sigui, tant Vinyes com Font, van protagonitzar una carrera molt regular. Van estat sempre en les posicions de podi, però conservant al màxim la mecànica, sobretot les rodes. 

L’objectiu era arribar a la fase final de la prova podent competir amb normalitat. Segons Vinyes no van poder aconseguir-ho del tot. 

Així ho veia en acabar dissabte.

La veritat és que hem arribat al final amb les rodes al límit. M’atreviria a dir que vam tenir molta sort. Inicialment no he anat tot lo ràpid que es podia, precisament per evitar el desgast de les rodes. En fi, hem assolit un segon lloc molt treballat. Després de fer quatre números, crec que tornem a estar en la part alta de la provisional. Demà (diumenge 7) tindrem un altre repte complicat. Cal puntuar però sense acumular un handicap excessiu de cara a la cita de Barcelona. Veurem si som capaços” 

2a carrera

Ja diumenge, abans de l’inici de la 2a carrera, l’equip ha decidit canviar l’estratègia i ha decidit que Vinyes fes el primer relleu. 

Ha fer una sortida perfecta i en la primera volta s’ha situat en la segona posició entre els TCR. Una lleugera distracció al final de recta en la 2a volta li ha fet perdre algunes posicions. 

A partir d’això, ha protagonitzat una bonica remuntada. Això sí, després de fer algunes voltes amb un Codi 60 a la pista. Un cop represa la carrera, Vinyes a començament sa remuntar fins tornar a situar-se en la 2a posició. 

En aquest moment tocava parar al pit-lane per cedir el volant de Cupra TCR al company.

Vinyes-Font, campions provisionals, es jugaran el títol a Barcelona

Una vegada superat el handicap estipulat, Font ha tornat a la pista en la 4a posició. Ha aconseguit millorar aquest lloc protagonitzant un espectacular final -marcat per un altre codi 60 als darrers compassos de carrera.

En opinió de Vinyes, els resultats aconseguits al Jarama, eren els que necessaris per poder seguir vius al CER 2018.

“Ara haurem de ser igual d’efectius en l’última cita de la temporada (Barcelona). Aquesta 3a posició ens carregarà amb 10” extres de handicap a Montmeló. Sant però una carrera de 2 hores non-stop, veurem que passa” 

El meeting del 10 i 11 de novembre al Circuit de Barcelona – Catalunya, proclamarà de manera als campionsdel CER 2018.

Lobjectiu a complir de Vinyes-Font serà repetir el títol aconseguit l’any passat.