VINYES-MERCADER ACABEN EN SEGON LLOC AL FERROL

Joan Vinyes – Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly S), van completar aquest passat cap de setmana (22 i 23 d’agost) el 51è Ral·li de Ferrol,  segona prova del CERA 2020, en la 2a posició de la categoria R4 Kit (7a plaça de la classificació absoluta).

El Ferrol va mantenir les dificultats habituals en el que sempre ha estat un traçat molt complicat, i això malgrat les restriccions imposades pel protocol que afecta totes les competicions automobilístiques. Aquest mateix protocol va obligar els membres de l’Escuderia Ferrol a cancel·lar les cerimònies de sortida, la de lliurament de trofeus i les rodes de premsa programades, a mes de variar la situació dels parcs, tant el tancat com el dels reagrupaments.

Clima favorable

L’habitual climatologia variable del nord-oest de Galícia en aquesta ocasió va ser favorable. Va haver-hi pluja i fins i tot tempestes, però sempre quan els pilots no estaven en plena competició. Del que no es va lliurar ningú va ser de la forta calor en les especials, sobretot, en les hores centrals del dia.

Shakedown i TCC: excel·lents sensacions

Les jornades de competició van començar amb normalitat amb la disputa del shakedown, en el qual els equips van poder fer els últims canvis en la seva mecànica una vegada acabats els reconeixements.

Un tram de 3 km i escaig en la zona d’Esmelle va ser el traçat previst pels membres de l’Escuderia de Ferrol per aquest test previ al ral·li.

Vinyes-Mercader, van aprofitar al màxim les dues hores per poder fer les modificacions necessàries en el Swift R4lly S. Van completar les quatre passades marcant un millor registre de 2’05”039, després d’anar rebaixant el crono en cadascuna de les passades.

En el tram de qualificació (TCC), encara van poder escurçar algun segon a l’anterior crono (2’03”040), aconseguint la 8a posició. de fet, tan sols van ser superats per mecàniques de la categoria superior (R5). En el moment de l’elecció de la posició de sortida, Joan va seguir en el número 8.

Una vegada finalitzada la fase prèvia del ral·li, en Joan es mostrava molt satisfet i amb ganes d’iniciar el ral·li:

“Crec que hem encertat en els canvis que hem fet. Estic molt content amb el rendiment del Swift R4lly S . Va perfecte! – sentenciava l’andorrà.

1ª etapa molt positiva

Irixoa-Monfero (14,900 km) i Monfero-Monfero (14,120 km) van obrir les hostilitats al Ferrol 2020. Vinyes-Mercader van completar la primera passada amb diferències mínimes (4”8) respecte dels seus companys, Pardo-Perez, líders de la categoria R4-kit.
En la classificació absoluta estaven situats en la 7a plaça, encara que amb diversos rivals amb mecàniques R5 pel davant.

En la segona passada per les especials poc va canviar la situació. Les diferències es van ampliar lleugerament a favor de Pardo (17”), però Vinyes-Mercader van aconseguir afermar-se en la 7a posició en la classificació provisional absoluta, el seu immediat seguidor a 55’’ era el tàndem format per Vilariño-Casal (Skoda R5).

“Hem corregut molt. El Swift R4lly S et dóna molta confiança i et permet arriscar. Crec que els temps són competitius. Estem més a prop que mai dels R5 i això és una motivació extra per continuar evolucionant el nostre Suzuki. El Ferrol està entre els ral·lis  més complicats del CERA. Penso que tant els nostres registres com la nostra posició en la general son molt correctes”

A més afegia: “Crec que tenim un ritme molt bo, els cronos marcats ho acrediten. Estic molt content de com s’està desenvolupant el ral·li!

Jordi Mercader, copi de Vinyes, també es mostrava optimista:  “Estem gaudint molt. Anem molt còmodes i els temps estan sortin como havíem previst. Crec que de moment és per estar satisfets”

2a etapa molt calorosa.

Vinyes-Mercader van marcar el millor crono, entre els R4 kit, en el primer pas per l’especial més llarga del ral·li (San Sadurniño – As Somozas – 20,060 Km).
en As Somozas (9,450 km), Pardo va recuperar l’hegemonia, no obstant això les diferències, en tots dos casos, van ser mínimes.
Una vegada finalitzada l’última assistència del ral·li, Joan és marcava com objectiu continuar gaudint en les especials pilotant el Swift R4lly S i arribar al parc tancat final sense cap contratemps

L’objectiu de Joan es va complir. Amb el seu company d’equip (Javier Pardo) es van repartir el domini de l’R4 Kit en la recta final de la prova. També va confirmar sense problemes la 7a plaça en la classificació final d’un Rally de Ferrol molt diferent..

El 57 Ral·li Princesa d’Astúries prendrà el relleu de les proves gallegues del CERA de la present temporada. La primera cita asturiana de l’any es disputarà els dies 11 i 12 de setembre.  Serà, a més, la segona prova que puntuarà en el subcampionat d’Espanya de ral·lis (S-CER)

Més articlñes dels nostres esportistes a nivell internacional, aquí

Info original/fotos: Fotoesport