,

JOAN VINYES MOLT MOTIVAT DAVANT D’UN CAP DE SETMANA ‘NON-STOP’

Joan Vinyes marxa cap a les Illes Canàries amb les piles carregades i amb la màxima motivació davant d’un dels caps de setmana més intensos del que queda d’any.

De les Canàries a Motorland

Entre dijous 26 i dissabte 28 l’andorrà disputarà amb Jordi Mercader el 44è Ral·li Illes Canàries, prova que posarà el punt final als Campionats d’Europa i d’Espanya de l’especialitat.

Diumenge però, la cita tornarà a ser a la península, concretament al circuit de Motorland (Alcanyís), on disputarà la que serà l’última cita de la temporada del Campionat d’Espanya de Resistència (GT-CER). Aquí compartirà el volant del Porsche GT3 CUP (Baporo Motorsport) amb Jaume Font.

Cap de setmana ‘non-stop’

Sense cap dubte serà un cap de setmana en el què de ben segur es viuran emocions i sensacions molt fortes, ja que els marges que hi ha en molts moments, encara que factibles, no deixen de ser una mica ajustats.

Per complicar-ho tot una mica més, al marge de la intensitat que suposa haver de disputar dues proves tan dispars i allunyades, la previsió de la climatologia anuncia pluja en ambdós escenaris.  Per tant, està clar que més variables no poden haver-hi.

A Gran Canària, 4 dies a full!

Els reconeixements tindran ocupats a Vinyes-Mercader durant les primeres jornades a Gran Canària. En concret fins a les 14.00 hores del dijous (26). A partir d’aquest instant arribarà el moment de situar-se al volant del Suzuki Swift R4lly per disputar el shakedown i el tram de qualificació.

La prova canària que tanca el 2020 de l’ERC i del CERA es correrà en dues etapes. Serà entre divendres 27 i dissabte 28.

Pel que fa a la ubicació de la logística del ral·li, destacar el canvi de situació del parc d’assistència. I és que el Parc de Santa Catalina de Las Palmas, des de sempre el nucli central del ral·li, serà substituït per l’aparcament de l’Estadi de l’U.D. Las Palmas. El Comitè organitzador ha pres aquesta decisió per poder controlar millor la presència d’afeccionats. Recordar-vos que a causa de les restriccions derivades de la pandèmia, en aquesta edició el públic no tindrà accés.

A Motorland caldrà aprofitar les opcions al títol.

No hauran passat ni 8 hores de la seva arribada a Alcanyís (Terol) quan Joan Vinyes haurà de seure al volant del Porsche GT3 Cup per disputar amb Jaume Font la primera carrera del meeting que tancarà el Campionat d’Espanya de Resistència d’aquest any.

L’activitat per als equips al circuit de Motorland s’iniciarà el dissabte (dia 28), Serà la jornada en la què es disputaran les diferents mànigues d’entrenaments lliures i  cronometrats.

Per a l’andorrà complir amb el planning del cap de setmana no serà gens fàcil però, segons el pilot,  “és possible i per tant ho intentarem. Després que el nostre equip (Suzuki Motorsport) prengués la decisió d’anar a disputar el Canàries, havíem d’anar, i a més fer-ho amb el clar objectiu d’estar entre els millors de la categoria ERC, mentre que a Motorland, el títol del GT-CER està més al nostre abast, per tant si hi havia una possibilitat, calia posar-ho tot de la nostra part per intentar aconseguir-lo”

Quan més complicat, més motivat

Tot i que serà un cap de setmana complex i molt dur a tots nivells, en Joan es trobava molt motivat i amb moltes ganes d’estar entre els millors en les dues proves. Així ho comentava: “Anirem pas a pas i farem cada cosa al seu temps. A més, sembla que tindrem pluja en tots els escenaris, la qual cosa sempre és un al·licient o una complicació afegida, segons com es miri. Del que no hi ha dubte és que la concentració haurà de ser màxima durant tot el cap de setmana”

Amb aquestes perspectives, està clar que Vinyes afrontarà aquest cap de setmana un doble repte molt complicat tant en l’àmbit logístic com competitiu. Com bé diu però: “Si hi ha una possibilitat, cal aprofitar-la”

Info original Fotoesport