,

Joan Vinyes torna a SPA per disputar la Porsche Carrera Cup Benelux

Després de la seva recent participació en les 12h Spa-Francorchamps encara molt fresca, Joan Vinyes   tornarà al mític escenari belga per disputar la cita inicial de la temporada de la Porsche Carrera Cup Benelux, una competició que disputarà de manera parcial al volant d’un Porsche 911 GT3 Cup, l’únic model amb que pot disputar-se aquest campionat.

6 proves entre maig i octubre

La parella formada per Vinyes – Font disputaran al 50%, les sis proves que conformen la Porsche Carrera Cup Benelux. En concret, el pilot de Suzuki Ibérica disputarà els meetings d’ Spa-Francorchamps, entre el 4 i el 6 de maig, Zandvoort als Països Baixos del 24 al 26 de juny i Hockenheim a Alemanya entre el 7 i el 9 d’octubre.
Per la seva banda, Font serà pilotarà a Zolder (Bèlgica) del 10 al 12 de juny, a Assen del 5 al 7 d’agost i a Barcelona del 26 al 28 d’agost.

Porsche 911 GT3 Cup de 2022

Per al Trofeu d’aquesta temporada els organitzadors han escollit el Porsche 911 GT3 Cup (992) de 2022. Es tracta d’un cotxe de competició amb un únic seient.

Aquest GT3 Cup equipa un motor boxer de sis cilindres refrigerat per aigua, instal·lat en la part posterior del vehicle. La potència màxima és de 375 kw a 8400 rpm i el canvi seqüencial és de 6 velocitats.

El pes d’aquesta màquina de competició està en uns 1.260 kg. La seva longitud és de 5,585 metres mentre que l’amplada de l’eix davanter és de 1,920 metres i la del darrere de 1,902.

S’ha fet esperar, però ha valgut la pena”.

“L’experiència de les 12h de Spa serà molt valuosa perquè tindrem molt “fresques” les característiques de la pista. No hi ha dubte però, que les mànigues d’entrenaments lliures seran d’adaptació, doncs la mecànica no té res a veure amb la de fa uns dies”

Respecte del cotxe, Vinyes comentava que ”ens desplaçarem fins a Spa sense temps d’haver fet un test per conèixer la nova mecànica. Amb tot, estic molt motivat per situar-me al volant i començar a tenir noves sensacions.” – Aquestes eren les paraules d’un Vinyes que espera amb ansietat el moment de superar Le Raidillon de l’Eau Rouge amb el Porsche.

“Sóc conscient que el plantejament serà molt diferent al de les 12 hores. A part de les sèries d’entrenaments, en aquesta ocasió seran dues carreres a l’esprint les que puntuaran per al trofeu” – afegia Vinyes .

Com queda dit, tant Vinyes com Font afrontaran el Trofeu Benelux en solitari i en escenaris diferents. I és que el trofeu està format per proves individuals, i en conseqüència només pot participar un pilot per cotxe en cada meeting.

“Trobar la versió 2022 del Porsche 911 GT3 Cup no ha estat una tasca fàcil. Després de mesos hem aconseguit l’objectiu, encara que córrer el Trofeu Benelux va ser una de les condicions que portava inclosa la venda del cotxe. Aquest trofeu ens el plantejarem com una adaptació, ja hi haurà l’ocasió de disputar proves de resistència compartint volant.”-puntualitzava en Joan respecte del format de la competició.

De divendres a diumenge

Els meetings del Porsche Carrera Cup Benelux es disputaran tots durant caps de setmana. Els divendres es faran els entrenaments lliures amb dues mànegues de 40’.

Els cronòmetres, amb incidència a la puntuació del certamen, es posaran en marxa al llarg de la jornada del dissabte amb la disputa dels entrenaments oficials (una mànega de 35’).
El mateix dissabte es correrà la primera de les carreres, programada a 30’, més 1 volta.

El meeting es tancarà amb la disputa d’una segona carrera el diumenge. Tindrà les mateixes característiques que la de la jornada anterior.

Al meeting inicial de la Porsche Carrera Cup Benelux 2022, el timming horari no serà l’estandart.
En aquest sentit, a Spa-Francorchamps les dues mànegues d’entrenaments lliures es disputaran el dijous (dia 5) a partir de les 9.05 hores (la primera), i a les 13.40 la segona.

Durant el divendres (dia 6), els pilots també sortiran dues vegades a la pista. A partir de les 11.35 del matí es disputarà la mànega d’entrenaments de qualificació, mentre que a les 16.25 hores és donarà la sortida de la primera de les dues carreres del cap de setmana.

El meeting es tancarà el dissabte (dia 7), amb la celebració de la segona carrera. Serà a partir de les 10 del matí.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir des del menú superior del blog.

Font / Fotos: Fotoesport