,

Jordi Gaig, Edgar Montellà, Joan Gil i Gerard De la Casa, fan podi a Alcover

Pujada Alcover 2022.- Excel·lent cap de setmana a Alcover per els interessos de pilots d’Andorra, doncs entre totes les categories, quatre podis els van ocupar pilots del país. Per una banda, al volant del seu Porsche 991 GT3 el pilot resident Jordi Gaig va aconseguir el triomf absolut en la Pujada a Alcover (prova inicial del Campionat de Catalunya de l’especialitat).

Els podis de pilots andorrans no van acabar aquí! Edgar Montellà (Silver Car S3) va ser el guanyador en CM. A més, Montellà va aconseguir el 3r lloc del podi absolut de la prova.

Per la seva banda, en CM+ l’Speed Car GTR EVO de Joan Gil va acabar creuant la línia en el tercer lloc. Finalment, Gerard de la Casa, que encara està agafant-li el pols al Ford Fiesta WRX, va acabar fent-se amb el segon lloc del podi de la categoria de Turismes, després de protagonitzar la darrera tanda sense cap fisura.

4,1 km amb meteorologia incerta

Els organitzadors de la cita d’Alcover, l’Escuderia TRAMsport, van preparar l’escenari habitual de la  prova entre els quilòmetres 1,085 i 5,190 de la carretera TV-7041. En total van ser 4,105 km, amb una pendent mitjana del 6,07%.

El que no es va podia preveure a nivell organitzatiu va ser la climatologia que hi hauria durant la matinal del diumenge (dia 13). El cert és que les previsions es van complir i durant les dues primeres hores de competició la pluja va ser una constant.

De fet, com en la majoria de punts de Catalunya, la pluja va ser intensa bona part del dia, acompanyant als pilots fins a la segona pujada d’entrenaments. A partir d’això tot va canviar i el sol i l’ambient primaveral van substituir la negror que havia dominat el cel les primeres hores del matí.

Amb el canvi de temps van arribar els millors cronos en l’última pujada disputada, és a dir, en la segona tanda vàlida per a les diferents classificacions finals.

Montellà guanya en CM

Edgar Montellà (Silver Car S3) va tenir un inici complicat. En les primeres pujades d’entrenaments va tenir problemes amb el seu Silver i això va afectar els seus cronos. Tant va ser així que en la tercera i última mànega d’entrenaments ni tan sols va prendre la sortida.

En les dues pujades de carrera va arribar la recuperació. En la primera pujada, amb l’asfalt molt humit en algunes zones, Montellà va aconseguir el millor crono de tots els CM.

En la pujada decisiva i ja amb l’asfalt completament sec, Montellà va guanyar amb autoritat, situant-se en el tercer lloc de la classificació absoluta.

Edgar Montellà va guanyar en CM

“Començar la temporada guanyant sempre és un plus moral”- comentava Edgar després de tot el viscut a Alcover. “Aquest triomf és encara més valuós perquè ens ha passat una mica de tot a nivell de mecànica, però de tot ens hem sortit”

Un altre factor que també destacava el pilot andorrà, era haver provat el Silver en carrera, quelcom molt necessari de cara als propers compromisos:

“Sí. L’inici del Campionat d’Espanya de l’especialitat (CEM) està a tocar i el “test” d’avui és important de cara a poder afrontar amb més confiança la prova d’Estepona (Màlaga). El CEM és per a nosaltres el principal objectiu de la temporada”

Gil, de més a menys

L’actuació de Joan Gil (Speed Car GTR EVO) va ser al revés, doncs va tenir una dinàmica de més a menys, cosa que al final el va deixar sense una posició entre els millors.

Si en els entrenaments, quan les condicions eren més complicades, Gil va aconseguir el millor crono, en la segona pujada de carrera (la decisiva) no va poder travessar la línia d’arribada i es va veure relegat a la tercera posició.

Brandao content

Felipe Brandao (Speed Car GTR 1000) va començar la jornada una mica desmotivat. Ara bé, a mida que avançava el dia el pilot va anar recuperant el feeling amb la seva mecànica. Tan va ser així que  fins i tot amb l’asfalt en les pitjors condicions del dia, va poder recuperar el seu millor to. De fet, en alguna de les pujades va arribar a estar a tocar del podi entre els CM-PR, tot i tenir una mecànica clarament inferior.

Al final d’aquesta primera cita de la temporada, Brandao ens comentava que ”no estava massa motivat per venir a competir a Alcover, però al final fins i tot amb la pluja m’he sentit molt còmode. En general molt content amb els cronos aconseguits”

L’ Speed Car GTR EVO de Gil

De la Casa continua adaptant-se al Fiesta

A Alcover, l’actuació de Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) també va passar per diferents estats. Durant els primers entrenaments semblava que la seva lluita amb els Porsche de Gaig i de Salvans era molt desigual. Per acabar d’adobar-ho, el trencament d’un palier en la tercera tanda d’entrenaments no ajudava gens a millorar la seva confiança. No obstant això, en l’última sortida el pilot andorrà i el seu cotxe van estar espectaculars en tots els sentits. Tant va ser així que al final, De la Casa va acabar en la 2a posició entre els Turismes, a només 3” del guanyador.

Abans del lliurament de trofeus, en Gerard ens comentava que ”sembla que a poc a poc anem dominant l’ímpetu del Fiesta. M’he sentit molt còmode i evidentment, molt satisfet amb el crono aconseguit. Ara l’objectiu passa per continuar llimant diferències per estar al capdavant”

Bon test de cara a Estepona

Més enllà d’Alcover, el de Gedith Center va comentar-nos que de cara a Estepona el test també ha estat excel·lent, ja que ”en la pujada malaguenya ens trobarem amb rivals que també seran una bona referència per veure on ens situem respecte dels seus temps. De moment iniciarem el CEM amb confiança i amb l’objectiu d’estar entre els més ràpids i lluitant pel triomf.