,

Jordi Lestang revalida el títol de campió d’Andorra de trial

Al Trial d’Aixirival, penúltima prova del Campionat d’Andorra de l’especialitat, es van repetir els podis de les proves precedents. En tot cas però, aquest cop les classificacions en les categories Vermell i en Blau no van decidir-se fins arribar a l’última zona.

Finalment, Jordi Lestang (Vermell), Jordi Ramonet (Blau), Salvador Vilella (Verd) i Miguel Da Silva (Groc), a més del jove Jordan Almirón (Groc S18), van fer-se amb el triomf.

Lestang campió d’Andorra

Amb el que ha estat el seu cinquè triomf consecutiu de la temporada, Jordi Lestang va poder revalidar el títol de campió d’Andorra de Trial. En finalitzar el lliurament de trofeus, el pilot ens comentava que “estic molt satisfet d’haver assolit un any més el títol de campió d’Andorra, quan encara falta una prova per finalitzar el campionat. Aquesta última cita la podré afrontar sense tanta pressió, doncs l’objectiu ja està complert.”  

La meteorologia, durant la disputa del trial, va ser absolutament favorable, doncs tot el cap de setmanals es va viure un ambient més d’estiu que no pas de tardor.

En total van ser 42 pilots els participants en aquesta penúltima cita del nacional d’Andorra. La prova va tenir lloc en una zona boscosa propera a Aixirivall.

7+1 proves

L’organització de la prova va anar a càrrec del Moto Club Pirineu.  A part de les set zones a les què s’havia de fer dues voltes en un temps màxim de 4 hores, el Moto Club Pirineu també va muntar la que ja és tota una tradició en les proves que organitzen. Ens referim a la zona de velocitat que, tot i no puntuar per al trial, dóna premis als guanyadors de cada categoria. Els guanyadors van ser Pere Borrellas (Vermell), Jordi Ramonet (Blau), Luc Alphand (Verd), Da Silva (Groc) i Jordan Almirón (Groc s18).

Una edició molt igualada

A excepció de la categoria Verd, val a dir que a Aixirivall les posicions de podi no van decidir-se fins el final.
En la categoria Vermell, Jordi Lestang,  el gran dominador del campionat d’aquesta temporada, va tenir les coses molt més complicades a Aixirivall , doncs Gaudí Vall li va posar les coses molt difícils fins gairebé el final.

La zona 6, decisiva

El cert és que la igualtat entre ambdós pilots va mantenir-se fins a la segona passada per la zona 6, quan Vall va haver de cedir 5 punts de penalització, perdent les opcions de triomf.

Tot i aquest error final, el pilot de Sherco estava molt satisfet de com s’havia desenvolupat el trial:

Estic content perquè he tingut opcions fins al final. Llàstima de l’error en la sisena zona”

Més enllà del lapsus final, el de Sherco ens comentava que “a partir d’ara em centraré en totes les proves dels diferents campionats que hem seguit durant la temporada. Vull aprofitar totes les opcions per continuar competint fins que s’acabi l’any.”

Més victòries ajustades

Entre el pilots de la categoria Blau, també va haver-hi més emoció que en les proves anteriors. Jordi Ramonet va tornar a guanyar, però aquesta vegada amb Quim Armany a només 3 punts. Els va acompanyar en el tercer lloc del podi el pilot  Jaume Gost que tampoc va estar lluny del triomf (5 punts).

En la categoria Verd es va mantenir la tònica habitual. Salvador Vilella continua sent inassolible malgrat els esforços d’Àlex Lladó per agafar-lo. Finalment, Lladó va acabar segon, a 10 punts del Vilella. Va completar el podi un inspirat Luc Alphand, que al final també va acabar a només 3 punts de Lladó.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport nacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Els podis d’Aixirivall

Podi Vermell

Podi Blau

Podi Verd

Podi Groc

Podi Groc S18

Font original / Fotos: Fotoesport – FMA